€ 4.9183   USD 0.4969   
Home Login
Tanczos Barna despre programul Rabla pentru electrocasnice: Interesul este deosebit; sper ca voucherele să fie valorificate

18 Iunie 2021   |   Agerpres

Ministrul Mediului a ţinut să puncteze faptul că se va susţine, în continuare, reducerea consumului de energie electrică în gospodării, prin achiziţionarea de aparatură electrocasnică nouă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri, în staţiunea Băile Harghita, că într-o oră şi jumătate au fost epuizate fondurile pentru etapa a treia programului Rabla pentru electrocasnice, interesul beneficiarilor fiind unul deosebit.
 
"Într-o oră şi jumătate au fost epuizate fondurile alocate pentru a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, o etapă care susţine achiziţionarea echipamentelor de tip aer condiţionat, maşini de uscat rufe şi aspiratoare. Interesul este unul deosebit din partea beneficiarilor şi sper că voucherele acordate să fie şi valorificate în următoarele două săptămâni. Luni vor fi aprobate listele cu voucherele solicitate şi, începând de luni, vor fi avea posibilitatea beneficiarii să le valorifice", a declarat Tanczos Barna.
 
Ministrul Mediului a ţinut să puncteze faptul că se va susţine, în continuare, reducerea consumului de energie electrică în gospodării, prin achiziţionarea de aparatură electrocasnică nouă.
 
"Este, practic, încheierea primei etape, a primului ciclu a programului Rabla clasic. Sumele disponibile în urma celor trei etape vor fi realocate pentru aceleaşi categorii de aparatură electrocasnică şi vom susţine în continuare reducerea consumului de energie electrică în gospodării. Este, practic, scopul acestui program, prin achiziţionarea acestor echipamente noi, mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică, aducem un beneficiu mediului înconjurător, reducem amprenta de carbon a fiecărei gospodării care a beneficiat de sprijin în cadrul programului", a mai spus Tanczos Barna.
 
Ministrul Mediului a fost prezent la Băile Harghita, la întâlnirea Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitare din Domeniul Apei. 
Contacteaza-ne!
Trimite un email