€ 4.9763   USD 0.1183   
Home Login
Fondul de Garantare a Asiguraţilor a publicat lista potenţialilor creditori ai Euroins

25 Mai 2023   |   Agerpres

Pe baza evidenţelor şi documentelor preluate de la asigurător, Fondul întocmeşte lista potenţialilor creditori de asigurări şi asigură publicarea acesteia pe site-ul propriu.

Fondul de garantare a Asiguraţilor (FGA) a recepţionat 61.004 de dosare neachitate de către asigurătorul Euroins, precum şi 3,95 milioane de poliţe de asigurare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, din cele 3,95 milioane poliţe de asigurare, cele RCA însumează 2,78 milioane, iar cele non-RCA reprezintă 1,17 milioane de poliţe.

"Fondul de Garantare a Asiguraţilor a publicat, conform obligaţiilor stabilite prin lege, Lista potenţialilor creditori de asigurări ale căror creanţe au rezultat din evidenţele transmise de Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA", se menţionează în comunicat.

Astfel, pe baza evidenţelor şi documentelor preluate de la asigurător, Fondul întocmeşte lista potenţialilor creditori de asigurări şi asigură publicarea acesteia pe site-ul propriu.

"Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare SA că, potrivit art 13 alin (1) din Legea 213/2015, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispoziţiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de Legea nr 213/2015", se precizează în document.

Totodată, plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvenţă, potrivit plafonului de garantare reglementat de lege.

Conform legii, "aprobarea sau, după caz, respingerea sumelor pretinse de petenţi este de competenţa Comisiei Speciale" a FGA.

Potrivit legii, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată motivată, adresată Fondului, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.

"Procedura de faliment nu a fost deschisă în Instanţă, aşadar, termenul limită de depunere a cererilor de plată nu curge. Formularele cererilor de plată sunt disponibile online", se mai spune în comunicat.

Stadiul soluţionării cererilor de plată poate fi urmărit online, pe site-ul FGA.
Contacteaza-ne!
Trimite un email