ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, lector în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență

23 Mai 2022   |   BizLawyer

De peste 15 ani, Mihai oferă consultanță în procedurile de reorganizare voluntară și judiciară, procedurile premergătoare insolvenței, falimentul și lichidarea, recuperarea de active și/sau negocierile cu debitorii și creditorii.

 
 
Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI), în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii (INM) și editura Universul Juridic a organizat în data de 19 mai 2022 Conferința Națională de Insolvență, eveniment cu tradiție care aduce în prim plan cele mai relevante și de actualitate subiecte din domeniul insolvenței.

Aula Magna a INM a găzduit și în acest an nume sonore ale practicii de insolvență și restructurare, practicieni reputați, dublați de cei mai respectați teoreticieni ai acestei bresle: cadre didactice universitare, judecători, practicieni în insolvenţă, precum şi reprezentanţi ai celor mai importanți jucători implicați în procesul insolvenţei.

Discuţiile, argumentaţiile prevederilor cu caracter de noutate şi prezentările celor 12 lectori au îmbinat aspecte teoretice şi practice utile practicienilor în insolvenţă în desfășurarea activității lor la cele mai înalte standarde.


În cadrul lucrărilor conferinţei a luat cuvântul Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații.

Numit Avocat de Top în Insolvență/Restructurare în cadrul Galei Avocaților de Top 2021, organizată de Finmedia/Revista Piața Financiară, clienții spun despre Mihai că este un „negociator abil, cu o excelentă cunoaștere a aspectelor practice legate de restructurare și insolvență” și „unul dintre punctele tari ale echipei” (Legal 500, 2021).

Tema aflată pe agenda de discuţii propusă de Mihai a vizat aspecte practice culese din cazuistica proprie coroborate cu interpretările jurisprudențiale ale instanțelor de judecată relativ la unul dintre subiectele de actualitate și de interes în domeniul insolvenței, respectiv „Transferul de business în insolvență”.

„Sunt încântat că am avut posibilitatea de a participa, alături de personalități marcante din rândul specialiștilor în insolvență și practicilor conexe, la un astfel de eveniment de anvergură națională care, prin formatul său, are în vedere atingerea unui deziderat ambițios: formarea de profesioniști desăvârșiti care în mod constant consolidează imaginea breslei practicienilor în insolvență în rândurile profesiilor liberale”, declară Mihai.

De peste 15 ani, Mihai oferă consultanță în procedurile de reorganizare voluntară și judiciară, procedurile premergătoare insolvenței, falimentul și lichidarea, recuperarea de active și/sau negocierile cu debitorii și creditorii.  

Mihai gestionează și litigii complexe de insolvență, inclusiv recuperarea creanțelor, anularea actelor frauduloase, contestarea măsurilor dispuse de administratorii/lichidatorii judiciari, în toate sectoarele de activitate, inclusiv financiar-bancar, energie, construcții, farma, comerț cu amănuntul.  

Avocat și practician în insolvență deopotrivă, această dublă calificare îi permite lui Mihai să ofere clienților o abordare mai largă, mai practică și de perspectivă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 20 / 67
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...