ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Experiența londoneză a Irinei Vasile, avocat NNDKP | Studii, muncă și o concluzie deloc surprinzătoare: Românii sunt văzuți ca adevărați profesioniști, persoane pe care te poți baza în gestionarea cu succes a oricărui proiect

26 Septembrie 2019   |   Ștefania Enache

Irina este mulțumită de parcursul ei profesional de până acum, fiind de părere că toate etapele prin care a trecut au fost necesare pentru a acumula cunoștințe care îi sunt și îi vor fi necesare în viața profesională.

 
 
Avocatura este o profesie care necesită o învățare continuă și care impune o pregătire într-un spectru cât mai larg, astfel încât experiența să fie una cu ramificații atât în plan intern, cât și extern. Avocatura de business este o profesie internațională, iar experții care înțeleg, încă de la debutul carierei, că trebuie să acumuleze cât mai multe lecții sunt cei care reușesc să se evidențieze pe piață. Irina Vasile face parte din galeria tinerilor avocați care vin puternic din spate și care dovedesc faptul că o pregătire teoretică bună trebuie îmbrăcată și îmbogățită printr-o muncă practică susținută, notează Lady Lawyer, portalul care promovează profilul și influența femeilor în profesia de avocat din România. . . 


Irina Vasile, avocat asociat NNDKP, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în anul 2014. În același an a fost admisă și în Baroul București. “Am fost printre norocoșii pe care îi aștepta un rol de stagiar încă de pe băncile facultății. Pe atunci îmi doream să mă specializez în dreptul mediului așa că spre sfârșitul anului 4 am aplicat și am fost acceptată în practica de dreptul mediului și protecția datelor din cadrul NNDKP”, povestește Irina.

Munca derulată în cadrul cunoscutei firme de avocatură i-a deschis apetitul pentru o arie de practică relativ nouă pe piață: protecția datelor cu caracter personal. Tânăra avocată a dezvoltat o adevărată pasiune pentru acest domeniu, astfel că în 2017 a luat decizia de a urma un LLM la King’s College London în protecția datelor și proprietate intelectuală. “Faptul că am avut posibilitatea să activez și să mă specializez în această arie de practică într-o perioadă în care nu erau foarte multe persoane implicate în domeniul respectiv a reprezentat un factor cheie pentru cariera mea și mi-a oferit un mare avantaj în momentul în care am început să îmi caut un rol la Londra. Cu siguranță au contribuit și studiile de la programul de master, însă experiența practică dobândită în România a fost esențială”, punctează Irina.






Experiența londoneză. In-house în cadrul a două mari companii

Irina a plecat pentru o perioadă din țară din dorința de a acumula cât mai multă experiență pe care ulterior să o utilizeze acasă. A decis să-și continue studiile în străinătate fiind conștientă că astfel va avea mult mai multe de spus în profesie. La Londra, nu s-a mulțumit doar cu o pregătire teoretică. “În al doilea semestru din timpul programului de master am început să caut să mă implic într-o activitate profesională la Londra. Am lucrat in-house în cadrul a două mari companii, ambele din domeniul tehnologiei, ocupând funcția de consilier juridic, respectiv de consilier în protecția datelor. În aceste roluri am fost implicată în diverse proiecte, variind de la negocieri contractuale la gestionarea solicitărilor primite din partea persoanelor vizate de activitățile de prelucrare a datelor, la asistență generală pentru aspecte privind protecția datelor. În cei cinci ani de experiență în avocatură m-am specializat în protecția datelor cu caracter personal și în dreptul mediului, precum și tangențial în proprietate intelectuală prin prisma studiilor de la King’s College London. Cel mai adesea lucrez cu clienți care activează în domeniul financiar-bancar sau IT/tehnologie”, menționează tânăra.





Din punctul meu de vedere, piața avocaturii din România este promițătoare. Consider că oamenii cu care am avut plăcerea să interacționez în aria de practică în care lucrez sunt foarte bine pregătiți și dornici să afle și să învețe cât mai multe. Pentru mine, ca avocat, este important să lucrez într-un mediu în care să mă pot dezvolta alături de persoane ce caută constant modalități în care să progreseze și să își îmbunătățească cunoștințele.

Irina Vasile, avocat asociat NNDKP


 


Reîntoarcerea acasă

Odată finalizate studiile la Londra, Irina a decis că a venit timpul să revină acasă. Dorința de a trăi alături de familie și de prieteni a cântărit foarte mult. În plus, a fost conștientă de faptul că și în România domeniul avocaturii de business este unul bine poziționat și permite dezvoltarea unor cariere strălucite.

“Știam că întoarcerea în țară o să reprezinte o îmbinare perfectă între posibilitatea de a fi alături de cei dragi și șansa de a activa într-o piață în plină dezvoltare alături de profesioniști în domeniu. Sunt entuziasmată de rolul meu de la NNDKP, de colegii cu care lucrez și de clienții pe care îi asist, precum și de modul în care va continua să se dezvolte aria protecției datelor în România. Am avut parte de interacțiuni plăcute în timpul cât am studiat și lucrat la Londra. Românii sunt văzuți ca adevărați profesioniști, persoane pe care te poți baza în gestionarea cu succes a oricărui proiect”, subliniază Irina.

În acest moment, tânăra avocată face parte din echipa care se ocupă de practicile de dreptul mediului și protecția datelor ale NNDKP, echipă formată din 12 profesioniști. “Lucrăm împreună pe proiecte diversificate, asistând clienți din industrii diferite. În cadrul echipei în care lucrez mereu găsim aspecte de drept sau comerciale interesante pe care să le dezbatem, precum și provocări noi care fac munca noastră de zi cu zi antrenantă. Mă consider extrem de norocoasă să lucrez într-un mediu în care sunt înconjurată de oameni atât de pasionați, adevărați profesioniști în tot ceea ce înseamnă avocatura de business”, mai spune Irina.
Referindu-se la munca sa de zi cu zi, profesionistul NNDKP povestește că, de obicei, ajunge la birou în jur de ora 9.00-9:30 și prima dată își pregătește lista cu proiectele de care trebuie să se ocupe în ziua respectivă. Petrece timp citind ultimele știri din domeniul protecției datelor, precum și ultimele ghiduri/opinii elaborate în această materie. În cursul zilei apar de multe ori conferințe telefonice/întâlniri de afaceri spontane pe care le strecoară în program. Seara îi place să iasă cu prietenii sau să se relaxeze mergând să alerge în parc.

Irina este mulțumită de parcursul ei profesional de până acum, fiind de părere că toate etapele prin care a trecut au fost necesare pentru a acumula cunoștințe care îi sunt și îi vor fi necesare în viața profesională. “Au fost multe momente frumoase și pline de satisfacție dar, ca întotdeauna, și momente mai grele prin care a trebuit să învăț să navighez și care m-au făcut un avocat mai bun și o persoană mai puternică”, mai spune avocatul NNDKP.




Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3 / 6
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...