ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cristian Popa (BNR):Este nevoie ca statul să îşi aducă companiile la bursă şi, astfel, să le maximizeze valoarea

01 Iulie 2020   |   AGERPRES

Listarea companiilor la bursă reprezintă un pas mare şi util pentru România, în special prin prisma strânsei interacţiuni dintre piaţa de capital şi piaţa bancară.

 
 
Statul ar trebui să îşi aducă companiile la bursă şi, astfel, să le maximizeze valoarea, listarea reprezentând un pas mare şi util pentru România, a afirmat Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, la un eveniment de specialitate.

"Este nevoie ca statul să îşi aducă companiile la bursă şi, astfel, să le maximizeze valoarea", a declarat Popa, în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

El a afimat că piaţa de capital funcţionează şi se dezvoltă în ciuda situaţiei pandemice, iar companiile de stat sau private ar putea să beneficieze de această oportunitate. Listarea companiilor la bursă reprezintă un pas mare şi util pentru România, în special prin prisma strânsei interacţiuni dintre piaţa de capital şi piaţa bancară. În situaţia actuală, în care finanţarea este vitală, companiile pot atrage credite de la bănci şi capital de dezvoltare de pe piaţa de capital, consideră Cristian Popa.


Organizaţia a organizat cea de-a treia ediţie a dezbaterilor "Pulsul Pieţei Financiare". Contextul actual şi perspectivele din acest an sunt două din subiectele de actualitate dezbătute de Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR cu invitaţii săi, specialişti din domeniul financiar, Cristian Popa CFA, membru al Consiliului de Administraţie BNR, Mihnea Bărbulescu, membru al Consiliului de Administraţie Erste Asset Management şi Milan Pruşan, managing director NN Investment Partners.

"E foarte important să ţinem pulsul pieţei financiare şi să avem o viziune cât mai clară a realităţilor economice. Se vorbeşte tot mai mult despre relansarea economică, însă aceasta este posibilă doar cu suport financiar semnificativ. În ultima perioadă s-a pus foarte mare accent pe susţinerea financiară din partea statului sau pe acordarea de credite bancare facile şi cred este momentul să arătăm importanţa surselor de finanţare provenite de pe piaţa de capital", este de părere Daniela Şerban.

Piaţa de capital poate fi un motor puternic de creştere economică pentru România prin listarea companiilor la bursă, este una din concluziile dezbaterilor din cadrul evenimentului.

"Companiile româneşti trebuie să acceseze mai puternic piaţa de capital", afirmă Mihnea Bărbulescu, Erste Asset Management.

El susţine că avem instrumente financiare - fondurile de investiţii dornice să investească în companii, avem investitori care caută randamente mari însă ceea ce ne trebuie în acest moment sunt aşteptări realiste din partea investitorilor şi cerinţe rezonabile din partea companiilor.

"Încurajăm companiile să vină la bursă, încurajăm statul să facă un IPO chiar şi într-un procent mai mic dintr-o companie unde deţinerea e integrală", a declarat Milan Pruşan, NN Investment Partners.

Specialiştii prezenţi la această ediţie a evenimentului sunt optimişti, previzionând o revenire graduală, chiar dacă lentă, a economiei româneşti. Ştiri pozitive avem şi când vorbim de cursul valutar, leul fiind cea mai stabilă monedă din Europa Centrală şi Estică, pentru această perioadă. La nivel global, în perioada de vârf a pandemiei s-a înregistrat un nivel de economisire fără precedent după perioada interbelică, însă, începând cu luna mai s-a simţit o accelerare a investiţiilor, semn că economiile ţărilor afectate intră pe traiectoria relansării economice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8931 / 9754
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...