ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fechet: SUMAL funcţionează în parametrii la care a fost proiectat; vom urmări exploatările ilegale de masă lemnoasă din satelit

16 Aprilie 2024   |   Agerpres

Ministrul Mediului a afirmat că până în prezent au fost scrise automat în jur de 9.000 de procese contravenţie.

 
 
Sistemul de trasabilitate a masei lemnoase, SUMAL, funcţionează în parametrii la care a fost proiectat, iar în curând exploatările ilegale de masă lemnoasă vor fi urmărite din satelit, a declarat, marţi, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Acesta a fost prezent la o acţiune de curăţenie organizată în Parcul Operei din Capitală, cu prilejul depunerii în Senatul României a iniţiativei legislative pentru introducerea în legislaţia naţională a Zilei Naţionale de Curăţenie.

"Sistemul de trasabilitate a masei lemnoase, SUMAL, aşa cum îl ştim noi, funcţionează în parametrii la care a fost el proiectat, însă bineînţeles că lucrurile se pot îmbunătăţi. Aşa cum ştiţi foarte bine, urmează foarte rapid să avem imaginile satelitare procesate. Vom urmări exploatările ilegale de masă lemnoasă din satelit. Urmează să avem punctele de monitorizare video instalate în pădurile din România şi pe drumurile publice. Urmează să folosim tehnologie LIDAR, un alt proiect de digitalizare al transportului de masă lemnoasă. Dar cred eu că la fel de important (...) este folosirea inteligenţei artificiale în procesarea avizelor de transport de masă lemnoasă. Avem un parteneriat cu cea mai bună companie din lume, aş numi-o eu, în procesarea de imagini digitale, care a reuşit în mai puţin de o secundă pentru fiecare aviz de transport, pentru cele 400.000 de avize din luna septembrie de anul trecut, a reuşit să ne spună care respectă legea şi care nu, unde se vede foarte clar lemnul, masa lemnoasă în fotografie şi unde nu, unde au pus numărul de înmatriculare şi unde nu, unde au fotografiat kilometrajul şi unde nu, şi mai important decât toate acestea, unde au fost imagini, poze la poze, cum le numim noi. Sunt hoţi de lemne care fotografiază telefonul cu un alt dispozitiv şi care încarcă acele poze, cel mai probabil în transportul multiplu de masă lemnoasă. Îi anunţă pe această cale pe toţi că, folosind inteligenţa artificială, avem procesele verbale de contravenţie, de sancţiune, pe drum. La fel cum în cazul falsului informatic, probabil că se va lăsa şi cu nişte dosare penale", a explicat Mircea Fechet.


Ministrul Mediului a afirmat că până în prezent au fost scrise automat în jur de 9.000 de procese contravenţie.

El a declarat că de la acţiunea de curăţenie organizată în Parcul Operei din Capitală va merge la Senat unde au loc dezbateri pe proiectul de Cod Silvic.

"Să ştiţi că de aici plec direct la Senat, acolo unde, în Comisiile reunite de Mediu şi cea de Ape, Păduri şi Fond Cinegetic se va dezbate proiectul de Cod Silvic. Ne aşteaptă o zi lungă, cel mai probabil. Şi da, bineînţeles că noul proiect de Cod Silvic trebuie să se armonizeze şi cu Strategia Naţională pentru Păduri 2030, înţelegând că totuşi Codul Silvic îl vom avea şi după anul 2030. Dar un lucru îi cert: să ştiţi că şi strategia şi Codul Silvic, ambele documente au fost scrise de acelaşi grup de specialişti. Deci, n-aş spune dincolo de criticile anumitor entităţi, că nu bate unul cu celălalt. Bineînţeles că în Senat am citit aseară sute de amendamente de la parlamentari şi mai ales de la ONG-uri. Sunt cele pe care le cunoaştem foarte active şi să ştiţi că multe dintre amendamente sunt de acceptat. Eu le voi susţine pentru că e puţin important cine e autorul unui amendament câtă vreme el vine în îmbunătăţirea sau în clarificarea unui anumit text din Codul Silvic. Bineînţeles că nu poate decât să se bucure şi de susţinerea ministerului şi sper-o şi a colegilor din Comisiile reunite", a subliniat ministrul Mediului.

Prezent la eveniment, senatorul Tanczos Barna a afirmat că un exemplu de amendament este introducerea unui sistem de punctaj similar cu cel de la permise auto, iar pentru cei cu abateri repetate să li se suspende dreptul de a opera în SUMAL sau de a utiliza un camion.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 34 / 8653
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...