ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Transporturilor: Vom simplifica judecarea contestaţiilor la licitaţii; se blochează ani de zile proiecte

03 Iulie 2020   |   AGERPRES

Lucian Bode a spus că ministerul va lua "măsuri de capacitate administrativă" pentru a se putea implementa proiecte de modernizare a infrastructurii de transport.

 
 
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Fabrica de Vagoane Călători Astra Arad, că Guvernul va modifica legislaţia privind judecarea în instanţă a contestaţiilor depuse la licitaţii, în condiţiile în care mari proiecte de infrastructură rămân blocate ani de zile şi nu se pot obţine fonduri europene.

Lucian Bode a spus că ministerul va lua "măsuri de capacitate administrativă" pentru a se putea implementa proiecte de modernizare a infrastructurii de transport.

"Dacă vom sta ani de zile în contestaţii, cu siguranţă vom pierde bani europeni şi nu îmi doresc acest lucru. Vom trece la modificarea legislaţiei, la simplificarea modului în care sunt judecate aceste contestaţii, cum se judecă aceste contestaţii în instanţă, astfel încât să putem să accesăm aceşti bani gratis, bani europeni (...) Avem 250 de milioane de euro bani europeni disponibili pentru a achiziţiona material rulant nou şi, din păcate, şi cu primul lot de 40 de rame, şi cu cel de-al doilea lot, de 20 de rame, suntem blocaţi în instanţă", a spus ministrul.


Ministrul a văzut, la Astra, cum se construiesc vagoane de tren şi tramvaie şi a felicitat compania, care are aproximativ 600 de salariaţi, "pentru calitatea materialului rulant pe care îl produce şi pentru calitatea lucrărilor de reparaţii pe care le realizează la materialul rulant".

"Am reuşit să vizităm unul dintre cei mai mari producători de material din România şi din Europa (...) În urmă cu câteva luni am vizitat un producător român de material rulant, de la Craiova, ce a mai rămas din Electroputere Craiova, practic inteligenţa Electroputere Craiova s-a conexat într-o companie care se încăpăţânează să investească milioane de euro în cercetare. Dacă vă puteţi imagina că mai există companii care produc material rulant şi investesc milioane de euro în cercetare... În urmă cu câteva luni am vizitat o companie din Cluj, producătoare de material rulant, care repară material rulant. Astăzi sunt la Astra şi îmi propun ca în cel mai scurt timp să ajung la toţi producătorii de material rulant, toţi cei care repară material rulant, pentru că viitorul transportului, viitorul mobilităţii persoanelor este cel pe cale ferată", a spus ministrul Transporturilor.

El a adăugat că pleacă de la Astra "cu un sentiment de mândrie că mai sunt companii de această dimensiune care se încăpăţânează să producă în România pentru România".

Preşedintele Grupului de companii Astra, Valer Blidar, a spus că a reuşit să treacă de starea de urgenţă cu doar 25% dintre angajaţi în şomaj tehnic.

"Problema numărul unu astăzi este licitaţia de la Bucureşti, Curtea de Apel ne-a dat câştig de cauză şi sperăm că se va finaliza într-un termen scurt, aşa cum a decis Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor", a spus Blidar, referindu-se la licitaţia privind achiziţia a 100 de tramvaie noi pentru Capitală.

El a mai spus că oraşele mari din România au nevoie de circa 1.000 - 1.200 de tramvaie noi pentru a le înlocui pe cele foarte vechi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7795 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...