ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Coaliţia pentru Dezvoltarea României: În privinţa OUG 114, există un început de dialog

11 Februarie 2019   |   Mediafax

”CDR este pe deplin pregătită pentru o discuţie amplă privind sustenabilitatea bugetară, sistemul fiscal din România şi legătura acestuia cu competitivitatea firmelor. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii economice care să asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investiţii esenţiale pentru România”, spune Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

 
 
În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri dintre mediul de afaceri şi cei ai Guvernului şi partidelor politice, pe tema OUG 114, pentru a limita impactul prevederilor actului normativ, informează Coalaţia pentru Dezvoltarea României.

La sfârşitul lunii ianuarie, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), a transmis o scrisoare tuturor instituţiilor cu rol legislativ sau de reglementare din România, cu solicitarea de a reanaliza pertinenţa măsurilor din Ordonanţa de Urgenţă 114/2018. În sprijinul solicitării, coaliţia a prezentat detalii din perspectiva celor mai importante domenii afectate, precum energie, telecomunicaţii, sectorul bancar sau sistemul de pensii private, dar şi al impactului la nivelul cetăţenilor.


„Mandatul meu, de a asigura coordonarea CDR pentru următoarele şase luni a început sub auspiciile unor schimbări de legislaţie care nu au făcut obiectul niciunei consultări cu mediul de afaceri, dar care au afectat profund zone importante ale economiei”, spune Ramona Jurubiţă, coordonatorul CDR în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

„Ca urmare a scrisorilor noastre s-au deschis câteva canale de comunicare pe care le considerăm un început de dialog, atât din partea unor ministere, cât şi din partea unor partide politice. În această săptămână vor debuta o serie de întâlniri şi de aceea înnoim apelul public, tuturor celor care au primit analiza noastră, să fie deschişi la dialogul cu mediul de afaceri pentru a limita impactul acestor prevederi.

Dincolo de efectele nefaste ale OUG 114, rămâne o întrebare deschisă pe care o vom adresa tuturor decidenţilor: există disponibilitatea de a suspenda aceste măsuri până la identificarea, în urma dialogului, a unor soluţii pertinente?

CDR este pe deplin pregătită pentru o discuţie amplă privind sustenabilitatea bugetară, sistemul fiscal din România şi legătura acestuia cu competitivitatea firmelor. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii economice care să asigure pe termen lung resursele bugetare inclusiv pentru investiţii esenţiale pentru România”, spune Ramona Jurubiţă.

CDR are o coordonare rotativă cu un mandat de şase luni de zile. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 coordonarea este asigurată de Consiliul Investitorilor Străini prin Ramona Jurubiţă care a preluat mandatul de la Adela Jansen din partea CCIFER. În a doua jumătate a anului coordonarea CDR va fi asigurată de AOAR.

CDR este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) sau Confederaţia Patronală Concordia (CPC).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4967 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...