ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Parlament - Proiectul referitor la înfiinţarea unei comisii de anchetă privind pandemia - respins

12 Mai 2021   |   Agerpres

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, le-a spus parlamentarilor USR PLUS că o comisie de anchetă parlamentară "va veni să facă lumină asupra unor aspecte în privinţa cărora chiar oamenii lor s-au îndoit - Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă".

 
 
Senatorii şi deputaţii au dat, marţi, vot negativ proiectului de hotărâre care vizează înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS.
 
S-au înregistrat 156 de voturi "pentru", 230 de voturi 'împotrivă' şi nicio abţinere.
 
Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, le-a spus parlamentarilor USR PLUS că o comisie de anchetă parlamentară "va veni să facă lumină asupra unor aspecte în privinţa cărora chiar oamenii lor s-au îndoit - Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă".
 
"Doi reprezentanţi la vârf ai Guvernului - unul fost, altul prezent - se îndoiesc de corectitudinea acestor cifre. (...) Stimaţi colegi de la USR PLUS, aceşti doi miniştri sunt miniştrii dumneavoastră. Nu credem că aţi putea vota împotriva unei asemenea comisii de anchetă, care va veni să facă lumină pentru ceea ce oamenii dumneavoastră s-au îndoit. Dacă nu veţi vota această comisie de anchetă, înseamnă că, alături de partenerii vremelnici de la PNL, veţi dori să ascundeţi gunoiul sub preş. (...) O comisie de anchetă este o cale de aflare a adevărului, supremă, fiind a Parlamentului României, iar ceea ce se întâmplă în această perioadă datorită acestei pandemii merită ştiut", a declarat Romaşcanu.
 
Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că parlamentarii din acest grup nu vor vota pentru o astfel de comisie, considerând că nu este necesară, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii lucrează la un raport privitor la datele pandemiei.
 
"Am auzit în ultimii ani de foarte multe ori discuţii pe marginea înfiinţării sau a desfiinţării unor comisii. L-am auzit pe fostul coleg al domnilor, domnul Dragnea, cum anunţa din două în două luni comisii de anchetă, comisii care n-au făcut nimic, pentru că erau folosite numai pentru scandal. Şi în cazul ăsta, nu este nimic de făcut în Parlament. Avem un minister care lucrează la un raport, au fost prezentate şi nişte date preliminare şi în zilele următoare veţi vedea cu toţii un raport. Din datele preliminare, ministrul actual (al Sănătăţii - n.r.), Ioana Mihăilă, a arătat că au fost nişte erori umane de înscriere a morţilor în bazele de date. În câteva zile ne vom lămuri cu toţii şi nu este nevoie de comisie de anchetă. Şi mai este nevoie de un lucru foarte important: trebuie să reprofesionalizăm şi asta facem, asta face Ioana Mihăilă, asta fac colegii de la CNAS care au lansat primele concursuri pe bune şi aţi văzut ce s-a întâmplat - s-au speriat toţi", a afirmat Moşteanu.
 
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reafirmat în plen că un ministru de la USR PLUS a spus că Guvernul Orban a măsluit datele pentru a organiza alegeri în România.
 
"În timp ce dumneavoastră vorbiţi de Dragnea şi de concursurile de la casele de sănătate, un ministru din Guvernul coaliţiei, membru USR PLUS, printre altele, a spus că Guvernul Orban a măsluit datele cu privire la numărul de infectări, pentru a putea organiza alegeri în România. Acelaşi ministru a spus că Guvernul Cîţu măsluieşte datele cu numărul de morţi din România şi voi vorbiţi de Dragnea şi de casele de asigurări de sănătate. Ce legătură au una cu alta? (...) Haideţi să aflăm adevărul!", a arătat Simonis.
 
"Problema pe care a arătat-o doamna Ioana Mihăilă şi în raportul preliminar este aceea a incompetenţei din sistem. Despre asta vorbim şi asta vom schimba", a spus în replică Ionuţ Moşteanu.
 
Senatorul AUR Rodica Boancă i-a invitat pe colegii din majoritatea parlamentară să voteze în favoarea constituirii comisiei de anchetă, astfel încât "să se facă dreptate".
 
"La Senat, comisia de anchetă care ar fi făcut poate lumină în cazul 'Foişor' a fost respinsă cu două voturi diferenţă Acum, când această anchetă ar veni chiar în ajutorul domnului Voiculescu şi poate al doamnei ministru de acum, nu cred că aveţi nicio scuză pentru a o pica. Comisia de anchetă are ca rol verificarea, cercetarea unor posibile infracţiuni, abuzuri în cazul de faţă, unele inadvertenţe grave în sistemul sanitar. De aceea, cred că este un lucru sau un aspect ce ţine de moralitatea fiecăruia să respectaţi jurământul de aici, de la acest pupitru, şi să votaţi", a spus parlamentarul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2082 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...