ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reuters: UE vrea să acopere deficitul de finanțare ecologică prin ‘credite pentru natură’

07 Iulie 2025   |   Agerpres

Comisia a precizat luni că este conștientă de 'provocările și oportunitățile' evidențiate de piețele de credite de carbon.

 
 
Uniunea Europeană va pune la punct reguli pentru așa-numite 'credite pentru natură', care vor plăti fermierii și silvicultorii pentru îngrijirea ecosistemelor, în încercarea de a face această muncă mai profitabilă din punct de vedere economic, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

Blocul comunitar caută modalități de a crește finanțarea pentru protejarea mediului, fără a suprasolicita bugetele publice epuizate de alte priorități precum apărarea.

UE, care plătește subvenții uriașe fermierilor în cadrul Politicii Agricole Comune, estimează că are un deficit anual de 37 de miliarde de euro (43 de miliarde de dolari) în finanțarea necesară pentru protejarea biodiversității.


Într-un comunicat de presă publicat luni, Comisia Europeană a precizat că, anul acesta, va înființa un grup de experți - inclusiv guverne, fermieri, comunități locale și oameni de știință - pentru a lucra la dezvoltarea de metodologii pentru 'credite pentru natură' și va finanța un proiect pilot pentru aceste credite până în 2027.

Asta va permite companiilor sau țărilor să cumpere credite emise de fermieri, silvicultori și alți administratori de terenuri care protejează natura, de exemplu, prin plantarea de copaci, restaurarea unei zone umede sau trecerea la tipuri de agricultură regenerativă.

Grupul de experți va evalua modul de certificare a creditelor pentru natură și va pune la punct o piață pentru acestea, înainte de a decide dacă va include acest lucru în legislația UE.

'Nu este vorba despre transformarea naturii într-o marfă, ci despre recunoașterea și recompensarea acțiunilor care restaurează și susțin natura', a declarat comisarul european pentru Mediu, Jessika Roswall.

Inițiativa este o copie a unei piețe mai dezvoltate pentru 'creditele de carbon', în care proiectele care reduc emisiile de CO2 vând credite companiilor care doresc să sprijine eforturile de combatere a schimbărilor climatice. Cu toate acestea, piața creditelor de carbon a fost afectată de scandaluri recente în care proiectele care au emis credite nu au reușit să ofere beneficiile climatice pe care le pretindeau.

Săptămâna trecută, Bruxelles-ul a propus un obiectiv climatic al UE pentru 2040, care ar permite țărilor să ia în considerare creditele internaționale de carbon în cadrul obiectivului UE pentru prima dată.

Comisia a precizat luni că este conștientă de 'provocările și oportunitățile' evidențiate de piețele de credite de carbon.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10 / 5483
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...