ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un elev a primit despăgubiri de peste 22.000 lei, după ce şi-a dat în judecată şcoala

27 Noiembrie 2019   |   MEDIAFAX

Dosarul are peste un metru înălţime, povesteşte Ionuţ Andrei Ciocîldău, şi 24 de volume.

 
 
Tânărul din Olt care a dat în judecată liceul în care învăţa, după ce a fost mutat disciplinar pentru că a cerut decontarea banilor de transport, trebuie să primească peste 20.000 lei despăgubiri de la şcoală. Sentinţa Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Tânărul, acum student al Facultăţii de Drept „Lucian Blaga ” din Sibiu, s-a luptat singur, trei ani, în instanţă, după ce mai mulţi avocaţi l-au refuzat pentru că nu credeau în şansele lui.

Dosarul are peste un metru înălţime, povesteşte Ionuţ Andrei Ciocîldău, şi 24 de volume.

„Am făcut recurs singur. Între proba orală şi cea scrisă a examenului de Bacalaureat, eu redactam cererea de recurs pentru că niciun avocat n-a vrut să-mi ia dosarul pe motiv că nu există şanse de câştig. Din acel moment m-am reprezentat singur. Am câştigat acel recurs la Curtea de Apel Craiova, s-a transmis înapoi spre rejudecare şi am avut noroc cu judecătorul care chiar a cercetat dosarul cum a trebuit şi ţin să-i mulţumesc. Adică, în prima instanţă, când mi s-a respuins, avea dosarul 3 volume. După ce a cercetat doamna judecător a ajuns la 24 volume, adică are peste un metru înălţime. La cum au decurs lucrurile în fond mă aşteptam să fie soluţia de admitere, având în vedere că niciuna dintre probele administrate de instanţă, inclusiv proba cu martori, proba propusă de liceu, nu a putut demonstra abaterile disciplinare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Ionuţ Ciocîldău.


Conform hotărârii judecătoreşti, tânărul trebuie să primească, acum, despăgubiri de la liceul care l-a pedepsit pe nedrept.

Andrei Ionuţ Ciocîldău consideră, însă, că toate daunele ar trebui plătite de directorul şcolii şi de ceilalţi angajaţi care s-au purtat abuziv.

Potrivit acestuia, trebuie verificat întreg personalul care a greşit şi l-a sancţionat ilegal: „Din punctul meu de vedere ar trebui destituită din funcţie şi doamna director, dacă ar avea onoare, şi-ar da demisia, la câţi bani a cheltuit cu avocaţii, cu acest proces inutil şi săracii copii de la liceu nici în ziua de astăzi nu-şi primesc decontările pentru că se invocă faptul că nu au bani”.

Fostul elev din Drăgăneşti-Olt a dat în judecată în 2016 liceul la care învăţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei, şi a cerut daune de 80.000 de lei, după ce a fost mutat disciplinar. Andrei Ionuţ Ciocîrlău ceruse, alături de alţi colegi, în scris Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun, însă demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi conducerii şcolii. Băiatul declara la vremea respectivă, pentru MEDIAFAX, că o comisie venită de la ISJ şi minister să verifice situaţia reclamată a încercat să muşamalizeze situaţia. Până la urmă, în acest dosar au devenit pârâţi nu mai puţin de 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, Inspectorul Şcolar General şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

În cele din urmă, Andrei Ionuţ Ciocîrlan a fost mutat disciplinar la un liceu din Slatina şi spunea că, pe deoparte, se bucură că a scăpat de profesorii şi colegii cu care nu se mai înţelegea, la Drăgăneşti, dar nu este împăcat cu ideea că s-a făcut un abuz în cazul său.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 53 / 19689
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr și Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Aareon, liderul european în furnizarea de sisteme și servicii de consultanță pentru industria imobiliară, preia controlul grupului CalCon. Ce avocați au fost implicați
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...