ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații bifează încă un proiect de finanțare în domeniul start-up și tehnologie

14 Iulie 2020   |   A.D.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.

 
 
Firma de avocatură CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat fondul de investiții Sparking Capital în proiectul prin care compania a coordonat finanțarea de tip oferită start-up-ului românesc Questo, platforma dezvoltată de antreprenori români care sprijină pasionații de  călătorii și localnicii din întreaga lume să descopere orașe parcurgând trasee de tipul unor jocuri interactive numite ‘questuri’. În finanțarea coordonată de Sparking Capital a fost implicat și fondul  Early Game Ventures, într-un proces menit să suțină extinderea platformei în mai multe orașe din lume.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.


Faptul că clienții noștri continuă să sprijine start-up-uri românești și în perioada uneia dintre cele mai mari crize economice din ultimele decenii, arată că business-urile sustenabile, inovative, cu potențial de creștere, sunt cele mai contribuie major la dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri din România. Acest lucru este cu atât mai semnificativ cu cât vorbim de o investiție în domeniul tehnologiei în turism, o industrie puternic afectată în perioada pandemiei, cu posibile efecte negative pe termen lung.  De asemenea, astfel de tranzacții sunt și un semnal extrem de important pentru investitorii locali și internaționali cu privire la oportunitățile pe care România le oferă în sfera tech start-ups, unde există încă mult loc pentru proiecte noi, în arii precum e-commerce, blockhain, inteligență artificială etc.”, consideră Sergiu Gîdei.

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea platformei Questo

Questo, platforma cu jocuri de explorare urbană, a strâns fonduri în valoare de 300.000 de Euro pentru a ajuta călătorii și localnicii din întreaga lume să descopere orașe parcurgând trasee de tipul unor jocuri interactive, denumite ‘questuri’. Prin Questo, turiştii și localnicii explorează destinații urmând indicii și rezolvând provocări pentru a descoperi locuri și povești noi. Astăzi, platforma este disponibilă în 70 de orașe, numărul acestora aflându-se în continuă creștere.
Finanțarea va fi folosită pentru a susţine în continuare parteneriatele cu operatorii internaționali de turism și povestitorii locali, dar și pentru îmbunătățirea tehnică a platformei, pentru a asigura utilizatorilor o experiență de explorare urbană atractivă şi totodată sigură. Până la finele anului 2020, creatorii platformei Questo își propun ca aceasta să devină disponibilă în 100 de orașe din întreaga lume.
Ȋn anul 2019, peste 50.000 de oameni au utilizat Questo, aplicaţia de explorare a orașelor, parcurgând mai mult de 200.000 de kilometri.

 

Echipa de tehnologie și start-up-uri a firmei include patru avocați dedicați și este coordonată de de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut și în prima jumătate a acestui an, avocații CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 14 proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor deal-uri fiind de peste 46 milioane euro.

În a doua jumătate a acestui an echipa CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up si tehnologie în diverse domenii – e-commerce, agritech, inteligență artificială, blockchain etc.

Firma de avocați a anunțat recent recent că a asistat fondul de investiții Sparking Capital în proiectul prin care compania a coordonat finanțarea de tip pre-ceed acordată start-up-ului românesc K Factory, dezvoltatorul primei platforme digitale ce își propune să contribuie la creșterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie.


Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:

•    Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence, BrightSpaces și EcoTree.
•    Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.
•    Asistența oferită Bunnyshell (start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud), în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.
•    Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.
•    Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie www.eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.
•    Consilierea start-ului românesc Ringhel cu privire la dezvoltarea și extinderea produsului inovativ reprezentând o platformă digitală integrată in domeniul energie, petrol și gaze naturale.
•    Asistența acordată start-up-upui românesc Moonlet.io cu privire la lansarea portofelului de criptomonede.

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. 
Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 158 / 33696
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații RTPR, pionieri în crearea unui instrument prin care clienții au fost ținuți la curent cu modificările legislative. Alina Stăvaru, Partener și coordonator al echipei de Employment: Întrebările au explodat în domeniile legate de adaptarea organizațiilor la noile realități. Am creat o ancoră de stabilitate și claritate legislativă
Activitate foarte intensă în practica de Dreptul Muncii de la Bondoc & Asociații, cu mandate în proiecte complexe de transfer de activitate sau reorganizarea activității unor companii importante. Mihaela Bondoc, Partener: Așteptăm cu interes reglementările ce urmează să mai fie adoptate în perioada următoare
Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium
Trofin & Asociații a intrat în doilea arbitraj ICSID și are, alături de LDPP, cele mai multe mandate la Tribunalul arbitral din Washington. Ce firme locale asigură apărarea statului român în cele 8 dosare și ce onorarii primesc firmele angajate de stat
Finanțele restartează procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei
Avocații Leroy și Asociații spun că se observă o revenire ușoară la „normal” | Dacă lunile trecute clienții cereau suport legal pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță, acum sunt solicitări de tipul day-to-day business și se reiau proiectele amânate în ultimele luni
Încă o victorie pentru avocații ZRVP. Investitorii din parcurile industriale rămân scutiți de impozitul pe imobile, a confirmat Înalta Curte de Casație și Justiție
Specialiștii în insolvență de la Popescu & Asociații sunt implicați în proceduri judiciare în care masa credală cumulată depășește un miliard de euro. Octavian Popescu, Managing Partner: În toamnă se vor putea măsura cu adevărat efectele pandemiei. Mă aștept să crească semnificativ nivelul încărcăturii nu numai în România, dar și la nivel european
Musliu & Asociații a asistat Trust Motors în preluarea afacerilor Opel din România. Mandat complet pentru echipa coordonată de Diana Musliu, Managing Partner
INTERVIU | Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner Bohâlțeanu & Asociații, firma de avocați care asistă Bursa de Valori la înființarea Contrapărții Centrale: Semnarea acordului cu CC&G era un element vital în demararea procesului de autorizare. Proiectul va căpăta viteză în perioada următoare
Avocații PNSA obțin o soluție importantă pentru ARACO și mai multe companii de construcții, legată de ajustarea prețului în contracte de achiziție publică. O instrucțiune a președintelui ANAP, anulată
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP și Norton Rose Fulbright în arbitrajul ICC cu statul român și a câștigat peste 300 mil. lei. Pretenții mai mari, la orizont
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...