ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum reușește Schoenherr să atragă talente | Ana Lupșor, HR Manager: Am învățat că lucrurile care contează cel mai mult pentru tinerii candidați sunt munca creativă și cu sens, cultura organizației și, bineînțeles, echilibrul cu viața personală. Toate acestea sunt posibile și împreună

01 Iulie 2019   |   Ștefania Enache

În cazul Schoenherr, recrutarea începe în anii al II-lea – al III-lea de facultate. Principala sursă pe care departamentul de HR al firmei o accesează este bazinul format din foști interni.

Ana Lupsor, HR manager Schoenherr si Asociatii SCA

 
 
Studenții care ies astăzi de pe băncile facultăților au marele avantaj de a avea la dispoziție un volum impresionant de informații care îi ajută să se orienteze către acele joburi care le permit să se dezvolte profesional.Pentru a putea atrage noi talente, firmele de avocatură au dezvoltat în timp o serie de mecanisme menite să le crească atractivitatea în ochii tinerilor care pornesc pe drumul carierei.Iar “arma” cea mai eficientă într-o luptă pentru noi talente constă în oferirea de resurse și ocazii care să le permită viitorilor avocați să acumuleze experiență practică.

Cu o echipă locală de peste 60 de avocați, Schoenherr și Asociații SCA este mereu în căutare de talente, iar atunci când face recrutări noi firma de avocatură are în vedere mai multe aspecte. “În cazul Schoenherr, elementele cele mai apreciate de studenți sunt cultura internă a firmei, faptul că pot avea un rol activ și sunt realmente parte dintr-o echipă, precum și faptul că insistăm pe dezvoltarea lor, incluzându-i în programele de training locale și internaționale. Suntem o echipă internațională și vrem ca studenții să profite de cunoașterea și de experiența colegilor din rețeaua Schoenherr”, explică Ana Lupșor, HR manager Schoenherr și Asociații SCA.


În cazul Schoenherr, recrutarea începe în anii al II-lea – al III-lea de facultate. Principala sursă pe care departamentul de HR al firmei o accesează este bazinul format din foști interni. “Însă recrutăm în fiecare an și absolvenți cu care nu am avut un contact anterior. Un alt canal sunt programele de formare în universități și susținerea studenților și absolvenților în competiții internaționale de profil, în urma cărora o parte dintre ei primesc ofertele noastre. În fiecare an, stagiarii noștri sunt „Lawsome Ambassadors” și ne reprezintă în relația cu studenții, fiind cei mai apropiați de experiența și de interesele lor. Și pentru candidați mediul este competitiv și ei vin cu dorința puternică de a-și demonstra capacitățile. Totodată, am învățat că lucrurile care contează cel mai mult pentru ei sunt munca creativă și cu sens, cultura organizației și, bineînțeles, echilibrul cu viața personală. Toate acestea sunt posibile și împreună”, subliniază Ana Lupșor.






Pentru stagiari contează mobilitatea și diversitatea mediilor de formare

HR managerul Schoenherr și Asociații SCA este de părere că o organizație sănătoasă trebuie să fie deschisă la toate nivelurile. “Contează mult pentru noi să creștem talente și facem asta de la înființarea firmei, însă experiența și cunoașterea din exterior ne ajută să învățăm și să verificăm constant nivelul la care suntem. Chiar printre partenerii noștri, vechimea în firmă variază de la doi la 20 de ani, un mix care funcționează excelent”, nuanțează specialistul.

Șansa unei cariere de succes ține foarte mult de modul în care fiecar persoană știe să profite de oportunitățile care i se deschid în față. Echilibrul dintre teoria care se învață pe băncile facultăților și pregătirea practică este important, dar pentru a-l atinge trebuie căutate ocazii, iar studenții nu ar trebui să se limiteze doar la ceea ce le oferă școala. “Cu toții vehiculăm ideea că facultatea te învață teorie, dar practica e practică. În realitate, echilibrul ține destul de mult de individ. Unii absolvenți au deja experiență de unul-doi ani, alții sunt foarte buni teoretic. Ceva ce nu aș numi numi neapărat o carență este abilitatea de a lucra cu oameni diferiți și în echipe complexe, eterogene ca experiență. Este ceva normal și ține de noi să dezvoltăm această zonă de competențe”, precizează HR managerul firmei de avocatură.

Specialistul amintește că pentru stagiari contează mobilitatea și diversitatea mediilor de formare. “Încă de la începutul colaborării cu firma oferim acces la un calendar plin de progame de training și dezvoltare. Acestea includ prezentări interne, training-uri online pe platforma Schoenherr e-cademy, participarea la programul Training Weekend organizat în Viena, participarea la întâlniri anuale ale grupurilor de practică, organizate prin rotație în jurisdicțiile în care Schoenherr are birouri, și programe interne de dezvoltare a soft skills. Restul pachetului este personalizat, și mă refer aici la cursuri de limbi străine, acces la evenimente și conferințe, etc”, mai spune Ana Lupșor.

Programe dedicate studenților

La sediul firmei de avocatură, se desfășoară în primele două săptămâni din luna iulie programul de vară pentru studenți Fly High | Dive Deep. “Este un program care are un feedback extraordinar din partea studenților care au participat anterior. Fly High | Dive Deep este unic prin aceea că își propune să dezvolte nivelul de înțelegere de către studenți a modului în care ar arăta viața lor ca avocați în diferitele arii de practică ale avocaturii de afaceri. Anul acesta, ne vom vedea cu 18 studenți la Drept din anii de studiu al II-lea și al III-lea. Avocații Schoenherr și experți externi vor modera ateliere interactive, în care studenții vor simula tranzacții, negocieri, investigații interne și alte proiecte aplicate. Școala de vară are două dimensiuni: arii de pratică și abilități specifice (engleză juridică, documentare juridică, prezentări, redactare etc.). La finalul acestei școli de vară, vom selecta dintre participanți internii perioadei august-septembrie. Aceștia vor fi alocați unei echipe, ținând cont de opțiunile lor, și vor avea un mentor și suport administrativ până la finalul stagiului”, arată Ana Lupșor.

De altfel, în cei 23 de ani de când este prezentă pe piață, Schoenherr și Asociații SCA a susținut activ o serie de proiecte dedicate studenților la Drept. În această categorie se încadrează acordarea de burse de studiu, sponsorizarea de programe de procese simulate, sprijinirea activității organizațiilor studențești, sponsorizarea de evenimente sau publicații pentru studenți etc. Printre proiectele susținute anul acesta se numără sprijinul acordat echipei de studenți care a reprezentat România la ediția 2019 a celui mai mare concurs de procese simulate din lume, Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition (Washington D.C.).

Schoenherr și Asociații SCA este o firmă de avocatură care numără în prezent 60 avocați și consultanți. Una dintre cele mai mari firme regionale de avocatură în Europa Centrală și de Est/Europa de Sud-Est, Schoenherr – care a fost înființată în Viena în anul 1950 și a intrat pe piața din România în 1996 – a anunțat recent extinderea rețelei sale, prin deschiderea celui de al 15-lea birou.






Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1501 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...