ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Sabin Taclit, Legal Manager în cadrul NextGen Communications: Strategia departamentelor juridice va rămâne aceeași și în anul 2020: prevenire și inovație. Va fi un an dedicat mai mult consultanței juridice și mai puțin activității litigioase

03 Martie 2020   |   Ștefania Enache

Pentru a putea face față tuturor provocărilor din economie, echipa coordonată de Sabin Taclit va miza în continuare pe atu-urile profesionale pe care le are.

 
 
Marea provocare a anului 2020 pentru companiile din România o reprezintă lipsa forței de muncă. Sabin Taclit, Legal Manager în cadrul NextGen Communications, parte a grupului Deutsche Telekom, este de părere că s-a ajuns în această situație atât din cauza faptului există un număr tot mai mic al profesioniștilor în diferite domenii, cât și din cauza faptului că se înregistrează un exod tot mai mare al tinerilor absolvenți către piața muncii din străinătate.

Și anul acesta, desele schimbări legislative, care produc impredictibilitate în mediul de business, rămân printre pietrele de încercare peste care firmele vor trebui să treacă. „Pentru a face față acestor provocări, membrii departamentelor juridice trebuie să fie dispuși să asimileze, într-un timp cât mai scurt, informațtiile și reperele legislative și totodată să aibă  capacitatea de a găsi soluțiile potrivite pentru implementarea acestora în activitatea companiei”, precizează Sabin Taclit.


Legal Manager-ul NextGen Communications este de părere că telecomul va continua, și în anul 2020, să fie un domeniu indispensabil populației, odată cu digitalizarea a cât mai multor activități uzuale. „Consider că dezvoltarile IT și automatizările vor reprezenta vârful de lance al business-ului românesc. Strategia departamentelor juridice va rămâne aceeași și în anul 2020: prevenire și inovație. Activitatea de prevenire constă în identificarea soluțiilor juridice care previn riscurile pentru companie, iar activitatea de inovație reprezintă identificarea unor soluții noi, inovatoare, menite să ajute la dezvoltarea business-ului în conformitate cu reglementările legale. Cred că anul 2020 va fi un an dedicat mai mult consultanței juridice și mai puțin activității litigioase. Spun acest lucru, întrucât consultanța juridică eficientă și profesionistă are evident rolul de a diminua conflictele juridice și implicit deschiderea litigiilor pe rolul instanțelor de judecată”, punctează Sabin Taclit.




Pentru a putea face față tuturor provocărilor din economie, echipa coordonată de Sabin Taclit va miza în continuare pe atu-urile profesionale pe care le are. „Pregătirea juridică de specialitate trebuie să fie și în anul 2020 elementul cheie în definirea unui profesionist al dreptului. Astfel, nu consider importantă dimensiunea unui departament juridic, ci consider foarte importantă calitatea membrilor departamentului și profesionalismul cu care aceștia abordează spețele încredințate”, menționează juristul.

În ceea ce privește colaborarea cu firmele de avocatură, profesionistul NextGen Communications spune că se vor respecta în continuare criteriile de selecție a partenerilor adoptate și până acum, respectiv calitatea și palmaresul deținut de firma de avocatură vizată.

„Departamentul juridic rămâne în continuare un departament „partener” al business-ului companiei. Acest parteneriat rezidă din faptul că toate activitățile companiei trebuie transpuse în practică cu respectarea reglementărilor legale, astfel că rolul juridicului este acela de a susține părțile implicate intern în promovarea afacerii și eludarea oricăror riscuri legale”, arată Sabin Taclit.


Citește și


Despre Sabin Taclit
Sabin Taclit este doctor în Drept Internațional Privat al Școlii Doctorale de Drept din cadrul Academiei de Poliție A.I.Cuza.  A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, Facultatea de Marketing și Afaceri Economice Internaționale și detine o diplomă de  Master în Dreptul Afacerilor, acordată de Universitatea Româno-Americană (absolvent cu Diplomă de Excelență).

A ocupat mai multe poziții de conducere în domeniul financiar bancar (Head of Litigation- Bancpost, Head of Legal &Collections OTP Leasing România IFN S.A.).

Începând cu anul 2015 lucrează în cadrul NextGen Communications, în prezent ocupând poziția de Legal & Regulatory Manager & Data Protection Officer.

A publicat cartea "Libertatea de Comunicare în spațiul european"(Editura Lumen, 2019) și mai multe articole de specialitate, printre care amintim: "Importanța unei comunicări eficiente în cadrul Uniunii Europene”,  Revista de investigare a criminalității, Anul IX/Numărul 1/2016, Revistă recunoscută în domeniul Ordine Publică și Siguranță̆ Națională̆,  Revistă indexată EBSCO și SSRN , ISSN 1844-7945, pag. 112; „Evoluția Pieței Interne in cadrul Uniunii Europene”, Ministerul Afacerilor Interne, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Lucrările Conferinței Științifice a Școlilor Doctorale, Ediția a VI-a, ISSN 2559-4613, ISSN-L 2559-4389, Editura Research&Science, București, Romania, 2017, pag. 697; “Protecția datelor cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene”;   “Evoluția pieței interne în cadrul Uniunii Europene”;“Data privacy in the words of cibersecurity influencers”.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1328 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...