ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Inspecțiile fiscale și restructurările de business, printre cele mai interesante proiecte ale echipei de Fiscalitate de la Mușat & Asociații | Răzvan Graure, Partener: Atenție la implicațiile fiscale ale tranzacțiilor desfășurate, mai ales dacă vorbim de operațiuni, piețe sau clienți noi

12 Martie 2020   |   Ștefania Enache

Firma asistă clientul, începând cu munca de teren, în toate discuțiile cu reprezentanții ANAF ce realizează controlul, în întocmirea de note explicative și puncte de vedere, și continuând cu întocmirea de contestații și asistență pe perioada litigiului în instanță, inclusiv prin reprezentarea în instanță.

Răzvan Graure, Partener - Musat & Asociatii

 
 
Mușat & Asociații are o echipă de avocați dedicată practicii de Fiscalitate, echipă din care fac parte zece profesioniști cu o experiență bogată în domeniu. Departamentul este coordonat de Partenerul Răzvan Graure și este implicat în foarte multe proiecte. „Solicitările venite din partea clienților se referă, în mare parte, la spețe în zona asistenței privind relația cu ANAF-ul, fie că vorbim de suport pe perioada inspecțiilor fiscale, fie după aceea, în faza de contestație și litigiu în instanță.De asemenea, am observat o dezvoltare a proiectelor în zona de restructurări/reorganizări de afaceri și fluxuri operaționale la categoriile de business cu evoluție rapidă (IT, pariuri sportive, distribuție farma, imobiliare), dar și consultanță fiscală pentru noi intrări pe piața locală – structurare și înregistrare fiscală”, explică Partenerul Mușat & Asociații.


Cele mai interesante proiecte pe care echipa de Fiscalitate le-a gestionat în ultimul an au vizat asistența la inspecții fiscale, atât în faza prealabilă (întocmire de contestații, audierea contribuabilului), cât și ulterior, pe durata procesului în instanță. Totodată, proiectele de restructurări de business au fost importante prin complexitate și volum de lucru.

„În general, proiectele de consultanță sunt fie punctuale, gen day-to-day, pe aspecte operaționale, care sunt finalizate în perioade scurte de timp, fie complexe, cu multe implicații și care presupun echipe mixte de avocați și consultanți fiscali și care, de regulă, se întind pe parcursul a mai multor săptămâni sau chiar luni: restructurări de business, inspecții și litigii fiscale, tranzacții”, arată Răzvan Graure.

Servicii complexe, clienți din mai multe industrii

Portofoliul de clienți al Departamentului de Fiscalitate este format din companii private, atât locale cât și multinaționale. Firmele locale activează în IT, real estate sau farma, în timp ce multinaționalele au afaceri preponderent în retail, logistică, leisure și industrie.

Partenerul Mușat & Asociații amintește faptul că firma asistă clientul, începând cu munca de teren, în toate discuțiile cu reprezentanții ANAF ce realizează controlul, în întocmirea de note explicative și puncte de vedere, și continuând cu întocmirea de contestații și asistență pe perioada litigiului în instanță, inclusiv prin reprezentarea în instanță.

Pe parcursul acestor mandate, avocații colaborează frecvent cu colegii din departamentele de Litigii, Corporate, Dreptul muncii sau Insolvență.




Așteptări pentru 2020


Partenerul Mușat & Asociații este de părere că  există posibilitatea ca anul 2020 să nu vină cu foarte multe surprize în zona de fiscalitate, lucruri de care contribuabilii să se teamă. Motivul invocat de avocat în susținerea acestei ipoteze este acela că vom avea un an electoral. „E drept că este necesară atenția la implicațiile fiscale ale tranzacțiilor desfășurate, mai ales dacă vorbim de operațiuni noi, piețe sau clienți noi, unde structurarea fluxurilor, până când lucrurile intră pe un făgaș normal, atrage și necunoscute de ordin fiscal”, punctează Răzvan Graure.

Consolidarea bazei de clienți

Departamentul de Fiscalitate din cadrul firmei Mușat & Asociații include zece experți pe care îi coordonează Răzvan Graure. Pentru 2020, echipa și-a propus să consolideze baza de clienți, dezvoltarea unor relații de parteneriat cu aceștia și identificarea de noi oportunități.

”Ne diferențiem față de alte departamente de Fiscalitate/Taxe din firmele de avocatură active în România prin integrarea foarte bună, sinergiile cu acele arii de practică ce permit oferirea unui pachet de servicii, care aduce o eficientizare și o rapiditate sporită în livrarea proiectului către client – dreptul muncii, corporate, litigii. În funcție de proiect, de complexitatea și resursele necesare, dar și în funcție de posibilitățile reale de anticipare a evoluțiilor viitoare, bugetele sunt concepute ținând cont de intenția și dorința clienților de a avea o imagine cât mai reală asupra costurilor pe care le au de suportat în relația cu consultanții externi. Deși există situații în care facturarea se poate face în rate orare, în mod preponderent se preferă determinarea unui buget fix încă de la început”, declară avocatul.

Echipa de Fiscalitate include consultanți fiscali care au dobândit experiență semnificativă în domeniul Fiscalităţii, furnizând clienților servicii de consultanţă cu privire la structurarea a numeroase tipuri de tranzacţii corporative şi financiare, în vederea maximizării avantajelor fiscale, dar şi pentru eficientizarea şi optimizarea tuturor tipurilor de activităţi, atât din punct de vedere al taxării directe, cât și din perspectiva TVA.

În plus, departamentul are o vastă experiență în consultanţă cu privire la implementarea potrivită a planurilor de oferte de acţiuni către salariaţi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1432 / 1813
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...