ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SoftVenture lansează încă un produs legal-tech pentru avocați. Soluția Koala Docs a fost prezentată la Legal Revolution Expo, în Germania, și se lansează la nivel internațional

21 Februarie 2020   |   M. T.

Koala Doc este prima soluție românească de automatizarea documentelor dedicată utilizatorilor pachetului Microsoft Office. Soluția aduce o serie de funcționalități inovative, gândite special pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale celor care lucrează cu multe documente:

Echipa SoftVenture, la Legal Revolution Expo, târgul dedicat industriei de legal din Germania

 
 
În cei 10 ani de când construiește soluții legal-tech pentru avocați, echipa SoftVenture a observat care sunt provocările cu care se confruntă aceștia în activitatea lor de zi cu zi. Una dintre cele mai mari probleme este legată de volumul mare de documente cu care lucrează zilnic - au sute de tipuri de contracte și mii de pagini de informații și se pierd printre ele, consumând timp prețios căutându-le prin diferite foldere, mailuri sau site-uri. ”De aceea, ne-am gândit să le oferim o soluție de automatizarea a acestor documente, care să îi ajute să reducă timpul petrecut pentru terminarea unui document, să diminueze stresul cauzat de task-urile repetitive și să elimine erorile umane”, au precizat reprezentanții firmei pentru BizLawyer.


Ce au obținut este nu doar un soft, ci un asistent personal pe care avocații îl pot accesa oricând, de oriunde, atâta timp cât poate fi folosit Microsoft Word: au într-un singur loc, în Microsoft Word, ultima variantă a template-ului de întâmpinare la care au lucrat și pe care îl pot refolosi și adapta pentru un alt client, diferite clauze de care au nevoie în fiecare zi, salvate sub forma de snippet-uri (paragrafe editabile de text), dar și alte documente pe care le pot genera în doar câteva minute, prin completarea unui chestionar. Și lucrurile nu se opresc aici. Pot construi o prezentare a firmei din snippet-uri gata pregătite, o ofertă sau alte documente de HR, marketing sau business development. Astfel, pot economisi în medie 30 de minute la fiecare document.

”Am avut parte de reacții entuziaste legate de acest nou produs atât de la clienții care au avut ocazia să folosească varianta beta, cât și international, la Legal Revolution Expo, târgul dedicat industriei de legal din Germania, unde am participat în decembrie anul trecut. De aceea suntem optimiști că aplicația se va bucura de succes la nivel internațional”, au adăugat reprezentanții dezvoltatorului.

De la 30 de minute la 5 minute pentru elaborarea unui contract, cu ajutorul Koala Docs

Potrivit dezvoltatorului, Koala Docs le oferă utilizatorilor posibilitatea de a transforma documente de zeci de pagini sau diferite paragrafe din cadrul documentelor în template-uri si snippet-uri de text, pe care le pot salva si reutiliza ulterior cu doar câteva click-uri, totul fără a părăsi Microsoft Word.

Soluția aduce o serie de funcționalități inovative, gândite special pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale celor care lucrează cu multe documente:

Crearea și managementul template-urilor – contractele sau formularele cu care se lucrează cel mai des pot fi transformate în template-uri dinamice, disponibile la nivelul întregii companii. Astfel, se economisiseșeste timp, se reduc erorile și se poate folosi același template de către toate departamentele unei companii.

Ce oferă Koala Docs
•    Crearea și managementul paragrafelor dinamice, care pot îngloba text, imagini sau diferite combinații de tabele, text și imagine 
•    Organizarea diferitelor tipuri de template-uri și paragrafe dinamice în foldere dedicate, care permit accesul ușor
•    Functionalitate inedită de traducere a textelor direct din Word, pe baza de Inteligența Artificială
•    Funcție de căutare între template-uri și paragrafe

Cel mai mare avantaj al utilizării Koala Docs este legat de faptul că vine sub forma unui add-in Microsoft Word – utilizatorii îl pot accesa din Microsoft Add-ins Store, iar contul creat le oferă posibilitatea de a accesa template-urile salvate în cont de pe orice calculator sau tabletă, pe baza unui username. Astfel, crearea unui document nu va mai necesita mai multe documente deschise și diferite ferestre de browser de internet, ci doar lucrul cu diferite paragrafe si template-uri deja salvate. Timpul de lucru se reduce dramatic, de până la de zece ori, în funcție de complexitatea documentului în cauză.

Prima soluție românească de automatizarea documentelor dedicată utilizatorilor pachetului Microsoft Office

Koala Docs
este o aplicație dezvoltată de SoftVenture, fiind singura de acest gen din România.

Koala Docs a venit ca o urmare firească a observării nevoilor unui tip de utilizatori care lucrează cu volume mari de documente – avocații. Aceștia se luptă zilnic cu volume mari de informații, cu tipuri diferite de documente și ne-am dorit să le venim în întâmpinare cu un instrument care să le devină o a doua mână dreaptă. Este foarte simplu să predefinești în Word paragrafe și template-uri pe diverse teme, să le organizezi într-o structură proprie și pe care să le folosești ulterior cu un simplu click. Această soluție nu le este dedicată însă numai avocaților, ci tuturor persoanelor care se lovesc în activitatea lor de lucrul cu documente, cred că fiecare dintre noi a avut de-a face la un moment dat cu diferite documente repetitive sau paragrafe specifice pe care le-am cautat îndelung în arhivă. Acum ele sunt disponibile direct din Word, și accesabile de către toți membrii echipei”, a declarat George Bărcun, Development Mastermind Koala Docs.

O poveste de succes


După mai bine de 10 ani în care s-a implicat în dezvoltarea unor aplicații de tip enterprise și raportări financiare destinate instituțiilor financiare din Germania, Italia sau Grecia, George Bărcun, fondatorul SoftVenture, a identificat o nișă pe piața software-ului pentru firme de avocatură. A lansat KeyVision, un instrument de business intelligence folosit astăzi de peste 2500 de utilizatori, și a investit sume mari în cercetare/dezvoltare, scopul final fiind acela de a îngloba cât mai mult know-how într-un singur produs și de a dezvolta proactiv noi functionalități, care să răspundă nevoilor firmelor de avocatură.

”Împreună cu partenerii noștri am identificat cele mai mari provocări din activitatea de zi cu zi a avocaților și ne-am adaptat produsele acestor nevoi. Astfel că, în acest moment, oferim un produs complet din acest punct de vedere, adaptat cerințelor actuale și pregătit să alinieze avocatura românească la trendurile mondiale de digitalizare și măsurare a performanțelor”, a declarat George Bărcun într-un interviu acordat  publicației noastre.

KeyVision are în spate atât o echipă de programatori care asigură dezvoltarea aplicației, mentenanța soluțiilor curente și monitorizarea serverelor, cât și o echipă de suport, care asigură helpdesk și răspunde solicitărilor clienților în ceea ce privește buna utilizare a KeyVision. Efortul covârșitor de dezvoltare se concentrează pe research & development și dezvoltare de noi functionalități pentru a veni în sprijinul utilizatorilor – firme de avocați mari sau mici, departamente de Legal din companii, dar și alte entități din economie, cum ar fi bănci sau IFN-uri.

”Abordarea noastră inovativă și creativă ne-a ajutat să devenim trend-setteri pe piața din România și avem de gând să menținem această poziție investind în continuare masiv în R&D. (...) Avem planuri mari de investiții și dezvoltare - în ultimii doi ani aproape ne-am dublat echipa și vom include în KeyVision functionalități și integrări la nivel european”, a nuanțat George Bărcun.



Pentru a afla mai multe detalii despre Koala Docs și despre cum poate fi folosită această aplicație,  vizitați www.koaladocs.com. Detalii despre dezvoltator pot fi găsite pe www.keyvision.ro.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1305 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...