ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Invitație la a 7-a ediție a conferinței și concursului în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale (7-8 martie 2020, București)

19 Februarie 2020   |   BizLawyer

Participarea la conferința este liberă (fiind deschisă oricăror studenți sau practicieni) și gratuită.

 
 
 
Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România au plăcerea de a vă invita la București, în perioada 7-8 martie 2020, la a 7-a ediție a conferinței internaționale în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale și a concursului de pledoarii Bucharest Pre-Moot. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Drept a Universității din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București 050107, România.

Conferința internațională va avea loc sâmbătă, 7 martie 2020, începând cu ora 16:30, în Aula Magna, Facultatea de Drept, Universitatea București. Lucrările conferinței se vor desfășura în limba engleză. Temele abordate în cadrul conferinței vor fi:
 
       Unilateral Arbitration Agreements
 
Cristina Florescu, Conf.univ.dr., Universitatea Spiru Haret
Raluca Papadima, Lect. univ. dr., Universitatea București
Lucian Ilie, Asociat Senior, Reed Smith LLP
 Pratyush Panjwani, Asociat, Hanotiau & van den Berg
 
       Use of Experts in Commercial Arbitration and Potential Conflicts of Interest
 
Cătălin Alexandru, Partener, Filip and Company
Michael Lee, Asociat, Womble Bond Dickinson London
Sorina Olaru, Partener, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
 Ileana Smeureanu, Asociat Senior, Jones Day Paris
 
       Suspected Non-Conformity
 
Cristian Paziuc, Partener, Paziuc&Jida Law Office, Asist. univ. dr., Universitatea București
Djakhongir Saidov, Profesor, King's College London
 
       Remedies for Breach of Contract: Damages, Replace, Repair
 
Larry Di Matteo, Profesor, University of Florida
Vladimir Diaconiță, Managing Associate, Răzvan Dincă și Asociații, Asist. univ. dr., Universitatea București
 o Octavian Cazac, Partener, Turcan Cazac Law Firm, Conf. univ. dr., Universitatea de Stat din Moldova

Participarea la conferința este liberă (fiind deschisă oricăror studenți sau practicieni) și gratuită. Nu este nevoie de înscriere prealabilă pentru participarea la conferință dar vă sugerăm să informați organizatorii despre intenția de participare prin e-mail:bucharestpremoot@gmail.com.

Concursul de pledoarii din zilele de sâmbătă-duminică, 7-8 martie 2020, se va desfășura pe baza speței de la ediția 2020 a concursului Willem C. Vis (disponibilă la adresa:
https://vismoot.pace.edu/media/site/27th-vis-moot/the-problem/po2.pdf ), fiind destinat unei bune pregătiri a studenților pentru participarea la concursul Willem C. Vis, cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem C. Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel internațional.
 
Concursul de pledoarii de la București va consta în runde de pledoarii între studenții următoarelor 15 universități participante din 11 țări: Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea din București (România), Universitatea Trieste (Italia), Universitatea Heinrich Heine Düsseldorf (Germania), Universitatea Bilkent (Turcia), University College din Londra (Marea Britanie), Bucerius Law School (Germania), Universitatea Bremen (Germania), Universitatea de Drept Kutafin din Moscova (Rusia), Universitatea Jagiellonian (Polonia), Școala Rusă de Drept Privat (Rusia), Universitatea Catolică Louvain (Belgia), Universitatea Comenius (Slovacia), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea Central Europeană (Ungaria). Festivitatea de premiere și de închidere va avea loc duminică, 8 martie, ora 13:30.

Invităm specialiști din domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale să participe la concurs ca membri ai juriului în datele de 7 și/sau 8 martie. Pentru înregistrarea ca membri ai juriului, completați acest scurt formular de înscriere: ttps://forms.gle/hckiPBXHstxQhKae
 
Organizarea Bucharest Pre-Moot and Conference este sponsorizată de Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România, cu sprijin din partea următorilor sponsori principali: Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Evenimentul beneficiază de sprijin financiar și din partea societăților de avocatură Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates - law firm associated with BDO, precum și din partea Ralucăi Papadima și a Sorinei Olaru.
 
Comitetul de organizare este compus din: Lect. univ. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Études Européennes, Av. drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Evenimentul este organizat cu sprijin din partea Asociației Studenților în Drept.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 72 / 93
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...