ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019

22 Martie 2019   |   BizLawyer

O echipă de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara va reprezenta România la rundele internațioanle ale ediției de anul acesta a concursului Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, după ce în luna februarie a câștigat rundele de calificare la nivel național.

 
 
Patru studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor reprezenta România la cel mai mare concurs de procese simulate de drept internațional public, care se va desfășura între 31 martie și 6 aprilie în Washington D.C., Statele Unite ale Americii. Ca și în alți ani, Schoenherr și Asociații SCA sponsorizează participarea la acest concurs a echipei care va reprezenta România.

O echipă de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara va reprezenta România la rundele internațioanle ale ediției de anul acesta a concursului Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, după ce în luna februarie a câștigat rundele de calificare la nivel național. Echipa este formată din Bogdan Arsulescu, Maria Jude, Alexandra Motica (studenți în anul al IV-lea) și Silviu Lazăr (masterand).


„Credem că performanța trebuie recunoscută și încurajată, motiv pentru care ne implicăm activ în susținerea proiectelor de dezvoltare adresate studenților la drept. Le dorim succes viitorilor noștri colegi de profesie în cadrul acestei competiții prestigioase”, a declarat Sebastian Guțiu, Office Managing Partner al Schoenherr România.

Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition este cel mai mare concurs de procese simulate din lume. Concursul este organizat în Washington D.C. încă din anul 1960 și reunește anual participanți din 680 de facultăți de drept din 100 de jurisdicții. Competiția constă în simularea unei dispute fictive între țări, desfășurată în fața Curții Internaționale de Jusție, organul judiciar oficial al Organizației Națiunilor Unite.

„În opinia noastră, activitățile extra-curriculare sunt un atuu important pentru candidați în procesul de recrutare. Experiența ne-a arătat că studenții care participă în asemenea proiecte își dezvoltă competențe-cheie de relaționare și de adaptare la contexte noi. Ne bucurăm să vedem cum se materializează implicarea noastră an de an în evoluția acestor studenți dedicați și pasionați”, a declarat Ana Lupșor, HR Manager Schoenherr (București).

Relațiile stabilite cu studenții participanți în proiectele educaționale susținute sau organizate de către Schoenherr se materializează în multe cazuri în începerea unei colaborări cu firma. Unii dintre actualii membrii ai echipei sunt foști studenți care au participat la programe de internship ale firmei, sau la concursuri internaționale de procese simulate – cum este, spre exemplu, cazul avocatei stagiare Sandra Baci, al cărei prim contact cu Schoenherr a avut loc în contextul participării ei la competiția Telders International Law Moot Competition.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 129 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...