ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afaceri cumulate de 78,3 miliarde de euro ale companiilor premiate la Topul firmelor din Bucureşti

31 Octombrie 2019   |   AGERPRES

În 2018, cifra de afaceri cumulată a companiilor din Capitală a crescut faţă de ediţia din 2018 cu 15%, atingând 78,3 miliarde de euro, în timp ce profitul din exploatare al acestora a atins valoarea de 7,3 miliarde de euro, în creştere cu 19,4% raportat la perioada de referinţă.

 
 
Cifra de afaceri cumulată a celor peste 7.100 de companii din Bucureşti premiate la cea de-a XXVI-a ediţie a Topului firmelor din Capitală, organizată la Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), a ajuns la 78,3 miliarde de euro în 2018, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat al organizatorilor, dat joi publicităţii.

Conform metodologiei aplicate pentru crearea ierarhiei, dintre cele 131.412 de firme cu sediul social în Bucureşti, care au depus bilanţul aferent anului 2018, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.433 de firme (37,6% din total). Dintre acestea, CCIB a premiat 7.134 de firme (14,4%), cu 3,1% mai multe decât cu un an în urmă. Acestea reprezintă 5,4% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.


În 2018, cifra de afaceri cumulată a companiilor din Capitală a crescut faţă de ediţia din 2018 cu 15%, atingând 78,3 miliarde de euro, în timp ce profitul din exploatare al acestora a atins valoarea de 7,3 miliarde de euro, în creştere cu 19,4% raportat la perioada de referinţă.

De asemenea, profitul din exploatare realizat de firmele din clasamentul CCIB reprezintă 9,4% din cifra de afaceri totală, comparativ cu 8,4%, pondere consemnată anul acesta de CCIR la nivel naţional, şi în creştere cu 0,3 puncte procentuale faţă de ediţia precedentă a Topului firmelor din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2018, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care, în ultimii cinci ani, s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor, respectiv: Trofeul "George G. Assan" pentru CEC Bank, "Brandul românesc al anului" şi Trofeul "Ioan V. Socec" televiziunii Antena 3, pentru emisiunea "Income Magazine".

De asemenea, au fost acordate o serie de trofee speciale: Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - INCAS Bucureşti, pentru promovarea aeronauticii româneşti pe plan mondial; Lagardere Travel Retail - pentru cel mai bun concept de retail de format compact; Apemin Zizin SA - pentru un parteneriat eficient şi de lungă durată cu Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti; Digi 24 - pentru emisiunea "Jurnal economic"; TVR Internaţional - pentru emisiunea "Investiţi în România"; Radio România Actualităţi - pentru promovarea economiei naţionale şi a valorilor româneşti.

În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, firmele câştigătoare au fost structurate pe şapte domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ; turism; agricultură, pescuit, piscicultură şi, în cadrul fiecărui domeniu, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

La evenimentul CCIB au participat, alături de oameni de afaceri de succes, personalităţi marcante ale lumii academice, oficialităţi de la nivelul administraţiei şi organizaţiilor neguvernamentale.

Astfel, printre personalităţile care au răspuns invitaţiei Camerei bucureştene s-au aflat: Emil Constantinescu - fost preşedinte al României, Ecaterina Andronescu - senator şi preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB), Radu Chiurtu - secretar general în cadrul Ministerul Economiei, Anton Hadăr - vicepreşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti, Bogdan Chiriţoiu - preşedintele Consiliului Concurenţei, Andrei Dimitriu - director general al Filarmonicii "George Enescu", Mihai Ionescu - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR), Nicolae Demetriade - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Mihai Munteanu - preşedintele Consiliului de Mediere, şi Aurelian Şova - preşedintele CECCAR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15542 / 16816
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...