ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alpha Bank, profit înainte de impozitare de 20,1 milioane euro, în primele 9 luni din 2021

02 Decembrie 2021   |   Agerpres

La finalul lunii septembrie 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank în România s-a situat la 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Activitatea comercială robustă pe segmentul persoanelor fizice concretizată într-o rată de creştere anuală a vânzărilor noi de credite ipotecare de 41% a constituit principalul motor de creştere a portofoliului, acesta din urmă depăşind la finalul lunii septembrie 2021, pragul de 1,3 miliarde euro.

 
 
Alpha Bank România a obţinut un profit înainte de impozitare (PBT) de 20,1 milioane euro, în primele 9 luni ale acestui an, înregistrând o evoluţie superioară celei anticipate pentru această perioadă, potrivit unui comunicat al băncii.
 
La finalul lunii septembrie 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank în România s-a situat la 2,7 miliarde euro, înregistrând o creştere de 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Activitatea comercială robustă pe segmentul persoanelor fizice concretizată într-o rată de creştere anuală a vânzărilor noi de credite ipotecare de 41% a constituit principalul motor de creştere a portofoliului, acesta din urmă depăşind la finalul lunii septembrie 2021, pragul de 1,3 miliarde euro.
 
În ceea ce priveşte finanţarea persoanelor juridice, dinamica pozitivă a pieţei, precum şi implicarea băncii activă în cele mai importante programe de sprijin guvernamental, au dus la o creştere robustă pe segmentul IMM-urilor (+22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior). Depozitele atrase de la clienţi s-au situat la 2,6 miliarde euro.
 
La nivel operaţional, creşterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior) a atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, venitul net bancar rămânând la un nivel similar celui înregistrat în perioada ianuarie - septembrie 2020.
 
Potrivit sursei citate, economia României a înregistrat o revenire dinamică în primele trei trimestre din 2021, confirmând anticipaţiile de redresare şi punând bazele unei performanţe solide de creştere economică în 2021. La nivelul sistemului bancar, cererea de creditare a crescut susţinut, marcând cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent. Dinamici pozitive solide au fost înregistrate atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi pe segmentul finanţării companiilor.
 
"Astfel, într-un context macroeconomic şi bancar favorabil, activitatea noastră comercială a fost una robustă. Producţia de credite noi ipotecare a înregistrat un avans anual de 41%, portofoliul de credite ipotecare depăşind astfel pragul de 1,3 miliarde euro. O performanţă similară a fost obţinută şi pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi dublându-se în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. Mai mult, am continuat să susţinem mediul de business prin finanţările acordate atât clienţilor mari, cât şi întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Astfel, producţia de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu, reafirmându-ne poziţia de finanţator al economiei şi, totodată, de susţinător al revenirii economice. Participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României pentru susţinerea mediului de afaceri a contribuit pozitiv la această performanţă. Având în vedere planurile de dezvoltare naţională şi resursele pe care România intenţionează să le atragă în anii următori în vederea implementării de reforme şi investiţii, Alpha Bank Romania a semnat în luna august 2021, o convenţie cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbţiei Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 - 2022", se spune în comunicat.
 
În trimestrul al treilea banca precizează că a continuat să diversifice canalele de acces ale clienţilor. Astfel, a extins infrastructura de self-service prin mărirea reţelei de echipamente multifuncţionale (ATM 24/7 Banking), punând această tehnologie la dispoziţia clienţilor în peste 65% din unităţile sale teritoriale, extinzând totodată aria operaţiunilor care pot fi efectuate prin intermediul acestor echipamente.
 
Alpha Bank Romania a contribuit şi la creşterea complementarităţii dintre piaţa de capital şi cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoarea de 40 de milioane de euro a Libra Internet Bank.
 
Alpha Bank România este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu o prezenţă la nivel naţional de peste 20 de ani. Banca oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne pentru persoane fizice, precum şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ. Alpha Bank România este una dintre instituţiile financiare care a inovat sectorul bancar din România, fiind prima bancă ce a introdus în cadrul ofertei sale creditele pentru locuinţe. Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. În 1993, Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au înfiinţat Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială, redenumită în anul 2000 Alpha Bank România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9388 / 16832
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...