ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Artmark Historical Estate a intermediat tranzacţii de circa 15 mil. E în domeniul imobilelor istorice, în 2018

02 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Artmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

 
 
Valoarea tranzacţiilor Artmark Historical Estate efectuate în 2018 în sectorul proprietăţilor istorice a fost de aproximativ 15 milioane de euro, a anunţat, marţi, Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate.

"Total ca valoare tranzacţionată pe 10 proprietăţi a fost de aproape 15 milioane de euro, în care nivelul cel mai mare a fost cel din decembrie anul trecut a acelui imobil amplasat în Zona Dorobanţi, tranzacţionat la aproape 5 milioane de euro. Dar, oarecum, sunt excepţii. În piaţă, (...) astfel de tranzacţii, pe rezidenţial - chiar dacă ea capătă o funcţiune de business, de birouri - dar ne referim, totuşi, la un monument istoric, la o vilă, să spunem, în accepţiunea generală, tranzacţiile în general de peste 2-3 milioane de euro dacă sunt la nivelul a două, trei pe an. Nu mă refer la cele cum au fost cele anul trecut achiziţionate de către stat, de Primăria Capitalei, care a făcut nişte achiziţii în zona aceasta", a declarat Prisecaru într-o conferinţă de presă dedicată lansării Raportului de Piaţă 2018.


El a menţionat că Primăria Capitalei şi primăriile de sector au solicitat informaţii despre anumite imobile care ar trebui să devină centre culturale.

"Ne-au solicitat documentaţii despre anumite imobile pe care le avem noi în mandat exclusiv, dar nu s-a finalizat, la unele nici n-am avut un feedback. (...) Pentru centrele culturale de sector, dau un exemplu. Şi atunci ştiu în piaţă care sunt nişte imobile reprezentative, pe care să le şi valorizăm. Iniţiativa e lăudabilă, din punctul meu de vedere, categoric. Şi s-au finalizat puţine tranzacţii, deocamdată, din câte cunoaştem efectiv şi care se vor transforma în proiecte culturale. Avem pe două trei imobile... La fel, am prezentat documentaţia, o să meargă la juridic, să vadă arhitecţii dacă corespund obiectivului pe care îl vizează, dar nu s-a finalizat ceva", a precizat Prisecaru.

Constantin Prisecaru a precizat pentru AGERPRES că printre clădirile propuse edililor de Artmark Historical Estate se numără Casa Niculescu Dorobanţu de pe Str. Gheorghe Manu, două imobile, dintre care unul restaurat de pe B-dul Lascăr Catargiu, Palatul Chrissoveloni Cantacuzino de pe Str. G-ral Constantin Budişteanu, Casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu de pe Str Bocşa, Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA, din strada Tudor Arghezi.

Artmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

Potrivit raportului, prezentat într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Casei de Licitaţii Artmark de Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, România dispune, în conformitate cu Registrul Monumentelor Istorice, de aproximativ 10.000 de monumente şi ansambluri de arhitectură, clasate ca monumente de clasă A sau B, din care 9.190 de monumente şi 851 de ansambluri.

"Încercăm să avem nişte repere şi să avem nişte ghidaje asupra a ceea ce înseamnă patrimoniul construit al României. Cu cifre, cu exemple. Vrem să atragem atenţia asupra faptului că - în condiţiile în care vedem că oraşul se sufocă, mergem în zona Barbu Văcărescu, Floreasca, efectiv se sufocă - potenţialul construit al imobilelor istorice, chiar dacă impun nişte demersuri poate mai complicate decât să construieşti de la zero, dar este un potenţial pe care nu-l poţi înlocui cu altceva, în lipsa terenurilor disponibile. Şi-atunci, dacă vrei să construieşti un hotel central, dacă vrei să construieşti o clădire de birouri centrală, un sediu, orice funcţiune - retail, magazine - să atragem investitorii să se uite şi spre clădiri istorice care pot fi restaurate", a spus Constantin Prisecaru.

O divizie a Grupului Artmark, Artmark Historical Estate, oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice. Artmark Historical Estate cuprinde în portofoliu său peste 150 de astfel de proprietăţi amplasate pe teritoriul întregii ţări, constituindu-se în compania de consultanţă cu cel mai numeros număr de proprietăţi aflat în promovare prin mandat exclusiv.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 19149 / 19531
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...