ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucureşti, pe primul loc în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din Europa (studiu global)

14 Octombrie 2019   |   AGERPRES

1,4 milioane de turişti au apelat la serviciile de cazare din Capitală, în ultimul an, iar valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari, comparativ cu anul anterior, când suma se ridica la 200 dolari.

 
 
Capitala României se află în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, păstrându-şi pentru al doilea an consecutiv prima poziţie în rândul destinaţiilor din Europa, reiese din Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019, publicat luni.

La nivel general, Indexul indică faptul că, din 2009 şi până în prezent, numărul turiştilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%.

Potrivit rezultatelor studiului, oraşul Bucureşti înregistrează un procent de 10,3% în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare, în rândul oraşelor din Europa. De asemenea, 1,4 milioane de turişti au apelat la serviciile de cazare din Capitală, în ultimul an, iar valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari, comparativ cu anul anterior, când suma se ridica la 200 dolari.


Pe locul secund, în topul oraşelor cu cel mai mare potenţial de dezvoltare se află Lisabona, cu un procent de 10% şi 5,2 milioane de vizitatori, respectiv 112 dolari valoarea medie cheltuită zilnic. Podiumul este încheiat de Tel Aviv - cu un procentaj de 9,1% ca potenţial de dezvoltare, 1,9 milioane de turişti în ultimul an, o medie de 2,2 nopţi de cazare şi un buget mediu de 368 de dolari/zi.

În Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019 se mai află Moscova, Hamburg, Dusseldorf, Budapesta, Santa Cruz de la Palma, Copenhaga şi Istanbul.

Pe plan mondial, Indexul dezvăluie că Bangkok rămâne destinaţia nr. 1 în lume, cu peste 22 de milioane de turişti care au apelat la servicii de cazare, în timp ce Paris şi Londra ocupă locurile 2 şi 3, ambele depăşind 19 milioane de turişti acomodaţi.

Previziunile pentru anul 2019 indică o creştere generală, în mod special pentru capitala Japoniei, Tokyo, oraş de la care se aşteaptă cea mai semnificativă majorare a numărului de turişti.

În ceea ce priveşte suma cheltuită de către turişti în timpul unei şederi, Dubai este în topul listei, cu o medie de 553 dolari/zi.

În premieră pentru acest an, Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane oferă trei tendinţe-cheie pe marginea turismului la nivel global. Prima tendinţă este că, în cazul tuturor destinaţiilor prezente în studiu, fluxul de turişti a crescut în medie cu 6,5%, an după an începând cu 2009, iar cheltuielile au crescut în medie cu 7,4%.

O altă componentă importantă se referă la dominanţa susţinută a marilor oraşe. "Deşi a existat o schimbare semnificativă în rândul turiştilor care aleg oraşele mai mici, primele 10 oraşe din top au rămas, în mare măsură, consecvente în acest sens. Londra, Paris şi Bangkok se află pe primele 3 poziţii din 2010, Bangkok fiind nr. 6 în ultimii şapte ani. New York este un alt oraş care se află în top 10, cu 13,6 milioane de turişti care apelează la servicii de cazare, în acest an", se notează în studiu.

Totodată, creşterea călătoriilor planificate în regiunea Asia-Pacific reprezintă un punct-cheie. În acest context, oraşele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat cea mai mare creştere în numărul de turişti din 2009, cu 9,4%. În comparaţie, Europa, care a înregistrat a doua cea mai mare creştere, a crescut cu doar 5,5%.

Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane clasează oraşele în funcţie de numărul total al turiştilor care apelează la servicii de cazare şi al cheltuielilor transfrontaliere realizate de aceiaşi turişti în cursul anului 2018, oferind totodată previziuni cu privire la potenţialul de creştere al numărului de turişti care apelează la servicii de cazare pentru anul 2019.

Realizatorii studiului menţionează că acesta nu se bazează pe volumele sau informaţiile de tranzacţionare ale Mastercard. Prognozele se bazează pe media ponderată a prognozei turismului la nivel naţional şi a datelor lunare efective la nivelul oraşului pentru 2019, disponibile pană în ultima lună înainte de lansare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15630 / 16816
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...