ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bugetul UE pentru pentru 2022: Parlamentul European doreşte ca redresarea post-pandemie să rămână o prioritate

21 Octombrie 2021   |   Agerpres

Rezoluţia stabileşte poziţia PE cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2022. Eurodeputaţii au respins majoritatea tăierilor propuse de Consiliu (care însumează 1,43 miliarde euro) şi au revenit astfel la proiectul propus iniţial de Comisia Europeană, în capitolele bugetare vizate.

 
 
Bugetul Uniunii Europene pentru 2022 trebuie să se concentreze pe redresarea în contextul crizei cauzate de COVID-19, încurajarea investiţiilor, combaterea şomajului şi stabilirea bazelor pentru o Uniune mai sustenabilă, susţine Parlamentul European (PE) într-o rezoluţie adoptată miercuri la Strasbourg, indică un comunicat al legislativului european.
 
Rezoluţia stabileşte poziţia PE cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru 2022. Eurodeputaţii au respins majoritatea tăierilor propuse de Consiliu (care însumează 1,43 miliarde euro) şi au revenit astfel la proiectul propus iniţial de Comisia Europeană, în capitolele bugetare vizate.
 
De asemenea, eurodeputaţii au propus creşterea finanţării mai multor programe şi politici pe care ei consideră că vor contribui la redresarea post-pandemie, în concordanţă cu priorităţile Parlamentului European stabilite pentru 2022. Acestea includ programul de cercetare Horizon Europe (+305 milioane euro faţă de proiectul de buget propus de Comisie), Instrumentul Connecting Europe, care finanţează construirea unor reţele transeuropene de transport, energie şi digitale sustenabile şi de înaltă calitate (+171 milioane euro faţă de propunerea Comisiei).
 
Sprijinul pentru tineri rămâne o prioritate esenţială: potrivit eurodeputaţilor, bugetul alocat programului Erasmus+ ar trebui să fie majorat cu 137 milioane euro. De asemenea, programului EU4Health ar urma să i se aloce mai mult cu 80 de milioane de euro, comparativ cu propunerea executivului comunitar, pentru a construi o Uniune Europeană a Sănătăţii puternică şi a face mai eficiente sistemele naţionale de sănătate.
 
În plus, Parlamentul European a propus creşterea cu 20% a finanţării ajutorului umanitar.
 
În domeniul securităţii şi apărării, eurodeputaţii doresc ca liniile bugetare vizate să fie majorate cu peste 80 de milioane de euro.
 
Cu acest vot, Parlamentul European a stabilit nivelul total al angajamentelor pentru 2022 la 171,8 miliarde euro, în creştere cu 2,7 miliarde euro comparativ cu proiectul propus de Comisie, şi cel al plăţilor la 172,5 miliarde euro. Timp de trei săptămâni se va desfăşura procedura de conciliere cu Consiliul în scopul ajungerii la un acord asupra bugetului UE pentru anul viitor, după care textul comun va fi supus votului în plenul PE. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9877 / 16835
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Deloitte România a asistat Grupul PIB în achiziția care marchează intrarea sa pe piața din România, preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig. Tranzacția a fost finalizată recent
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...