ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank a finanţat peste 3.000 de proiecte investiţionale din fonduri europene

09 Mai 2024   |   AGERPRES

Proiectele finanţate au avut o componentă de grant în valoare de 22,3 miliarde de lei.

 
 
Fondurile europene au un rol esenţial în dezvoltarea României, CEC Bank finanţând, de la demararea exerciţiului financiar 2007-2013 şi până în prezent, peste 3.000 de proiecte investiţionale, a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank, cu ocazia Zilei Europei.

Conform unui comunicat al băncii, CEC Bank a acordat în perioada 2007-2024 un număr de 3.243 de credite pentru finanţarea proiectelor cu componentă nerambursabilă, cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei. Proiectele finanţate au avut o componentă de grant în valoare de 22,3 miliarde de lei.

"Dacă analizăm structura acestor credite, observăm că principalele finanţări au fost acordate în cadrul programelor de finanţare rurală (PNDR şi POPAM) cu un număr de 2.140 proiecte şi o valoare cumulată a finanţării de 3,5 miliarde de lei, urmate de programul operaţional regional (POR) cu 612 proiecte finanţate, cu o valoare cumulată de 2,75 miliarde de lei", se menţionează în comunicat.


În cadrul acestor finanţări, un număr de 521, cu o valoare cumulată de 2,7 miliarde de lei, au fost finanţări acordate autorităţilor administraţiei publice locale (AAPL), în vederea implementării unor proiecte cu impact asupra comunităţilor respective, iar 2.722 credite, însumând 6,7 miliarde de lei, au fost acordate companiilor, în vederea dezvoltării proiectelor investiţionale propuse de acestea.

"CEC Bank a finanţat proiecte eligibile care au generat valoare adăugată semnificativă pentru dezvoltarea industriei, agriculturii şi infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării reţelelor de apă şi canalizare şi altele", a adăugat Ramona Ivan, citată în comunicat.

Totodată, CEC Bank îşi reafirmă angajamentul pe termen lung faţă de economia românească, fiind implicată în derularea tuturor programelor guvernamentale. De exemplu, în cadrul ediţiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finanţări în valoare cumulată de peste 7 miliarde de lei. Acest program îşi propune sprijinirea antreprenorilor în obţinerea finanţărilor necesare pentru depăşirea dificultăţilor economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 83,5 miliarde lei, la sfârşitul anului 2023.

Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27 iulie 2023, de către CEC Bank SA, a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural - IFN SA (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

FGCR are ca obiect principal de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii pe seama fondurilor publice, a surselor proprii şi a oricăror alte surse pentru credite şi alte instrumente de finanţare care pot fi obţinute de persoane fizice şi juridice - producători agricoli şi procesatori de produse agroalimentare, pentru realizarea producţiei agricole, stocarea/procesarea produselor agricole şi realizarea obiectivelor de investiţii în aceste domenii. În prezent, FGCR acordă garanţii pe seama surselor puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi în condiţiile stabilite printr-o serie de acte normative.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 134 / 16977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
NNDKP și Kinstellar, în tranzacția prin care CTP a achiziționat întregul portofoliu logistic deținut integral de Globalworth. Ce avocați au lucrat în tranzacție
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...