ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa globală a jocurilor video şi serviciilor aferente ar putea scădea cu 1,2%, în 2022 (consultanţi)

15 August 2022   |   Agerpres

Conform analizei de specialitate, piaţa de jocuri, console şi alte kit-uri s-a extins cu 26% în perioada 2019 şi 2021, în timp ce datele Ampere Analysis estimează o contractare cu 1,2% în 2022, faţă de anul anterior, până la 188 de miliarde de dolari.

 
 
Piaţa globală de jocuri şi servicii aferente acestora se va contracta cu 1,2% în 2022, până la valoarea de 188 de miliarde de dolari, comparativ cu anul trecut, ceea ce ar reprezenta prima scădere anuală de peste un deceniu, relevă o analiză realizată de unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume, publicată recent.
 
"Sectorul de gaming a fost unul dintre cele mai câştigate în timpul pandemiei, restricţiile impuse ducând la adoptarea la scară largă a jocurilor. Totuşi, pe măsură ce populaţia a revenit la vechile obiceiuri, interesul pentru sectorul de gaming s-a temperat, oamenii reîntorcându-se la activităţile din aer liber şi la cele care au lipsit în perioada lockdownului. În perioada iniţială a pandemiei, oamenii căutau modalităţi de a se distra şi de a menţine conexiunile sociale. În trecut, s-a creat un stereotip al faptului că jocurile video duc la izolare şi au un caracter asocial. Cu toate acestea, pandemia a arătat că acest lucru este departe de adevăr. Mulţi jucători consideră că jocurile video i-au ajutat la menţinerea sănătăţii mintale în timpul restricţiilor pandemice. Un sondaj al jucătorilor europeni a sugerat că 16% sunt de această părere, iar cei care petrec timp în jocuri multiplayer denotă sentimente pozitive faţă de această activitate", susţin consultanţii XTB.
 
Conform analizei de specialitate, piaţa de jocuri, console şi alte kit-uri s-a extins cu 26% în perioada 2019 şi 2021, în timp ce datele Ampere Analysis estimează o contractare cu 1,2% în 2022, faţă de anul anterior, până la 188 de miliarde de dolari.
 
"Totuşi, se prognozează ca anul acesta să se încheie cu o performanţă mai bună decât valorile pre-pandemice, iar perspectivele pentru sector în ansamblu rămân pozitive. Astfel, pandemia pare să fi accelerat procesul de extindere a pieţei", susţine Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
 
Pe acest fond, numeroase companii de profil au raportat rezultate financiare sub previziunile iniţiale. În această situaţie se află producătorul de plăci video pentru industria jocurilor video, Nvidia, care a invocat "condiţiile macroeconomice tulburi", dar şi Microsoft, Sony şi Nintendo.
 
În cazul Microsoft, veniturile totale din jocuri video au scăzut cu 7%, de la an la an, în condiţiile în care vânzările consolelor Xbox au coborât cu 11%, iar cifrele înregistrate din conţinut şi servicii de jocuri s-au depreciat cu 6%. De asemenea, Nintendo a înregistrat o scădere cu 15% a profitului operaţional, în perioada aprilie - iunie, cu vânzarea a 3,43 milioane de unităţi ale consolei sale portabile (-23%), în timp ce vânzările de software au scăzut cu 8,6%, la 41,4 milioane de unităţi.
 
În comparaţie, Sony a comercializat 2,4 milioane de console PlayStation 5, în al doilea trimestru, marcând o uşoară creştere faţă de nivelul de 2,3 milioane de unităţi vândute în aceeaşi perioadă cu un an în urmă.
 
Pe de altă parte, Electronic Arts a fost una dintre puţinele companii care a consemnat o creştere cu 50% a profiturilor şi o majorare a veniturilor de 14%.
 
Potrivit sursei citate, gamerii americani au cheltuit 12,4 miliarde de dolari pe jocuri în al doilea trimestru al acestui an, în scădere cu 13% comparativ cu anul trecut, după cum arată cercetare de piaţă a NPD.
 
"Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a declarat, săptămâna trecută, că îşi ajustează previziunile aproape zilnic din cauza gradului ridicat de volatilitate geopolitică şi a incertitudinii economice. Acest fapt denotă numărul ridicat de necunoscute din piaţă şi dificultatea întâmpinată de companii în a realiza o prognoză relativ exactă. Există o naraţiune comună că industria jocurilor video este rezistentă la recesiune. Astfel, în contextul unei scăderi economice, companiile care produc software şi hardware pentru jocuri video ar trebui să reziste problemelor şi poate chiar să continue să crească", se menţionează în analiza de specialitate.
 
Conform raportului Global Entertainment and Media Outlook 2022 - 26, realizat de PwC, se estimează că industria globală a jocurilor va atinge o valoare de 321 de miliarde de dolari, până în 2026. La nivel global, jocurile video au reprezentat doar 6,1% dintre cheltuieli în sectorul divertismentului şi mass-media, în 2017, dar până în 2026 se preconizează că vor atinge o cotă de piaţă de 10,9%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7032 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...