ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românii alocă, în medie, 1.000 de euro pentru achiziţia de sisteme inteligente de monitorizare a locuinţei (sondaj)

26 Ianuarie 2021   |   Agerpres

De asemenea, aproape o treime dintre cei chestionaţi (30%) au între 45 şi 64 de ani, iar un ultim segment, de 25% dintre cumpărători, este reprezentat de către tineri cu vârste între 25 şi 34 de ani, necăsătoriţi, cu un stil de viaţă modern şi care îşi doresc adoptarea imediată a noilor apariţii tehnologice.

 
 
Românii investesc, în medie, aproximativ 1.000 de euro în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei, iar unu din zece persoane (10%) deţine cel puţin un astfel de produs, arată rezultatele unui sondaj de specialitate, publicat marţi.
 
Conform datelor centralizate de Assa Abloy România, filială a grupului suedezo - finlandez cu acelaşi nume şi reprezentantul brandului Yale pe plan local, din totalul celor care alocă un buget cuprins între 1.000 şi 1.300 euro pentru achiziţia unui soluţii de securitate inteligente a locuinţei, 45% sunt familişti, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani.
 
De asemenea, aproape o treime dintre cei chestionaţi (30%) au între 45 şi 64 de ani, iar un ultim segment, de 25% dintre cumpărători, este reprezentat de către tineri cu vârste între 25 şi 34 de ani, necăsătoriţi, cu un stil de viaţă modern şi care îşi doresc adoptarea imediată a noilor apariţii tehnologice.
 
Din estimările realizatorilor sondajului reiese faptul că 10,5% dintre români deţin, la momentul actual, cel puţin un produs smart home, în creştere de la 7,9% cât se înregistra în 2019.
 
Potrivit studiilor realizate de Yale, majoritatea clienţilor a trecut, deja, de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare şi cerere a produselor smart home, ţări precum Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.
 
O altă analiză Yale arată că, în următorii trei ani, tot mai multe locuinţe din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea siguranţei. Astfel, previziunile arată că, în 2023, circa 6 milioane din locuinţele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, în timp ce în Germania numărul va ajunge la 5 milioane - în creştere cu 150% faţă de 2018, iar în Franţa la 3,7 milioane.
 
În România, cele mai întâlnite sisteme smart pentru locuinţe sunt compuse din camere de supraveghere, alarmă şi încuietoare inteligentă.
 
Yale, unul dintre cele mai vechi branduri internaţionale din lume, este cel mai cunoscut nume din industria încuietorilor, o afacere de familie începută în America de către Linus Yale Jr. care a realizat primele produse având ca punct de plecare o încuietoare bazată pe un mecanism folosit pentru prima dată de vechii egipteni în urmă cu peste 4.000 de ani.
 
În august 2000, Yale a fost achiziţionată de grupul Assa Abloy, companie suedezo - finlandeză, lider global în soluţii de acces.
 
Assa Abloy a intrat pe piaţa din România în anul 1994, prin preluarea Urbis - marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Pe plan local, compania comercializează soluţii de acces prin divizia Opening Solutions. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12792 / 16843
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...