ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu Bitdefender: Directorii de securitate IT sunt îngrijoraţi de consecinţele războiului cibernetic

28 Septembrie 2020   |   Agerpres

În acelaşi context al pericolelor din online, jumătate dintre respondenţi consideră că războiul informatic ar putea să producă un impact vizibil în economie în următoarele 12 luni şi, de aceea, lucrează la o strategie care să limiteze consecinţele negative asupra companiei, în cazul unui potenţial conflict în spaţiul cibernetic.

 
 
Aproape trei sferturi (71%) dintre directorii de securitate IT sunt de părere că războiul cibernetic reprezintă o ameninţare reală pentru companiile în care lucrează, dar numai unul din cinci recunoaşte că nu are încă o strategie clară de a limita acest risc, relevă rezultatele unui studiu global realizat de Bitdefender.
 
În acelaşi context al pericolelor din online, jumătate dintre respondenţi consideră că războiul informatic ar putea să producă un impact vizibil în economie în următoarele 12 luni şi, de aceea, lucrează la o strategie care să limiteze consecinţele negative asupra companiei, în cazul unui potenţial conflict în spaţiul cibernetic.
 
"Atacurile cibernetice avansate urmăresc obţinerea de avantaje faţă de alte ţări şi vizează mai ales accesul la informaţii privilegiate şi la proprietate intelectuală şi la organizaţii şi sisteme cu rol strategic în siguranţa naţională, precum servicii de utilităţi şi la alte infrastructuri critice. De interes pentru un actor străin poate fi şi manipularea opiniei publice în anumite direcţii pentru influenţarea alegerilor, aşa cum s-a mai întâmplat în SUA şi Europa. Marile companii sunt ţinte directe ale războiului informatic întrucât, dincolo de importanţa în economie, deţin şi date sensibile care se pot transforma într-un plus semnificativ pentru competitorii acestora din alte ţări", se menţionează în concluziile cercetării de specialitate.
 
Potrivit sursei citate, 51% dintre directorii de securitate IT vor să investească suplimentar în securitate informatică şi urmăresc să convingă conducerile companiilor despre riscurile la care se expun şi potenţialele consecinţe ale unui atac devastator.
 
Printre temerile angajaţilor din companii se află ascensiunea ransomware, ameninţare informatică ce blochează accesul la anumite date şi oferă deblocarea în schimbul unei recompense. Astfel, jumătate dintre cei chestionaţi au observat o intensificare a activităţii ransomware pe durata pandemiei, iar trei sferturi dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere şi în următorul an.
 
"În lipsa unor măsuri de protecţie eficiente, unul din doi directori de securitate IT spune că firma unde lucrează ar plăti recompensa cerută de către atacatori în eventualitatea unei infectări pentru a redobândi accesul la datele blocate sau a împiedica dezvăluirea acestora către public, contrar recomandărilor specialiştilor de a nu finanţa grupări de criminalitate informatică", reiese din studiul Bitdefender.
 
Cercetarea a fost realizată în luna mai a acestui an prin chestionar online şi e-mail de către Saphio Research pentru Bitdefender pe un eşantion reprezentativ de 6.700 de profesionişti din securitate informatică din companii cu peste 10.000 de angajaţi şi activitate în SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Germania, Franţa, Italia, Spania, Danemarca şi Suedia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16476 / 19504
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...