ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de 89%

07 Aprilie 2021   |   Agerpres

"Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de aproape 89% şi nu vedem semne de redresare în actualul mediu", a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA.

 
 
Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de 89%, faţă de perioada similară din 2020, pe fondul creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, şi nu există încă semne de redresare a sectorului aviaţiei, a anunţat miercuri Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
 
"Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de aproape 89% şi nu vedem semne de redresare în actualul mediu", a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA.
 
Companiile aeriene din întreaga lume şi-au lăsat la sol majoritatea flotei pentru a-şi prezerva numerarul, pe fondul restricţiilor severe de călătorie menite să încetinească răspândirea epidemiei. Ele se confruntă cu presiuni imense asupra nivelului lichidităţilor, iar aproape jumătate dintre operatorii aerieni ar putea intra în faliment în următoarele săptămâni, dacă nu se vor lua măsuri pentru sprijinirea industriei, a avertizat recent IATA.
 
IATA a prognozat o revenire lentă a traficului aerian, urmând ca abia în 2024 să fie înregistrat un nivel de trafic similar cu cel de dinainte de criză, iar anul următor numărul pasagerilor va fi cu 30% sub nivelul din 2019.
 
Recent, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a anunţat că la mijlocul lunii aprilie va fi lansat pe o platformă Apple un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.
 
Permisul de călătorie digital, în prezent în fază de testare, fusese planificat să fie lansat la finalul lunii martie.
 
Vicepreşedintele regional al IATA pentru Africa şi Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat miercuri că se aşteaptă la lansarea pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie şi, ulterior, pe o platformă Android.
 
"Dar aplicaţia va avea succes numai după ce va fi adoptată de companiile aeriene, de ţări şi de operatorii aeroporturilor", a explicat Alawadhi.
 
Acesta a adăugat că există un interes uriaş din partea operatorilor aerieni pentru permisul de călătorie digital.
 
Permisul IATA de călătorie va ajuta la facilitarea călătoriilor, punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.
 
Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea acestora.
 
IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11914 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...