ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Antreprenoarele pot cere finanţare din fondul de investiţii dedicat exclusiv femeilor, în perioada ianuarie-februarie 2020

10 Septembrie 2019   |   AGERPRES

Primul pas îl constituie înscrierea în clubul de afaceri Elite Business Women, respectiv achitarea taxei de membership

 
 
Elite Business Women (EBW), cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat marţi primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor, iar femeile antreprenor pot depune cereri de finanţare în perioada ianuarie-februarie 2020, a declarat, marţi, Bianca Tudor, Founder & CEO Elite Business Women.

"La baza Elite Business Women stau argumente matematice care nu au legatura cu feminismul: un procent de 51% din populaţie, la nivel global, este reprezentat de femei. Cea mai mare rata a şomajului este în rândul femeilor, deşi acestea sunt absolvente de studii superioare într-un procent mult mai mare decât bărbaţii. Ceea ce înseamnă un capital uman educat neexploatat. Cum ar fi să aducem tot acest capital uman talentat în antreprenoriat? Am asista la ridicarea următoarei puteri economice a lumii, care nu va fi India sau China, ci implicarea femeilor în afaceri", a precizat Bianca Tudor.


Potrivit unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezintă lipsa de finanţare pentru a începe şi dezvolta un business.

"Deşi aproape 40% dintre afacerile din România sunt deţinute de femei, profitabilitatea companiilor este foarte mică sau inexistentă. În studiul făcut de EBW, pe un eşantion de 10.000 de antreprenoare, pe lângă lipsa accesului la finanţare, o altă provocare este lipsa know-how-ului necesar dezvoltării de afaceri. Prin Elite Business Women Investment Fund oferim nu doar microfinanţări antreprenoarelor ci, mai ales, o echipa de mentori", a mai spus fondatorul EBW.

Ea a explicat că proiectul este unul autentic şi atipic, având la baza conceptul de 'marketing prin afiliere'.

Primul pas îl constituie înscrierea în clubul de afaceri Elite Business Women, respectiv achitarea taxei de membership. Printre beneficiile afilierii se numără networking cu femei de afaceri experimentate şi de succes, promovarea propriului business în mediul online, suport din partea comunităţii EBW şi posibilitatea de a înscrie şi alte antreprenoare în club. Pentru fiecare nou membru înscris, persoana care face recomandarea primeşte un bonus de 20% din valoarea membershipului. În plus, alţi 20% merg către Elite Business Women Investment Fund.

Domeniile eligibile pentru a primi finanţare sunt: educaţie, sănătate, IT, servicii, artificial intelligence (AI), antreprenoriat social, producţie, marketing, consultanţă etc. Pot aplica afacerile deja înfiinţate, care au în acţionariat o femeie, cu minimum 50% din acţiuni, compania să fie pe profit şi să nu fie implicată în litigii civile sau penale.

Potrivit sursei citate, membrele Elite Business Women au prioritate la finanţare.

Membrele Elite Business Women au acces la toate planurile de afaceri depuse online de către aplicanţi şi, tot online, vor vota businessul pe care îl consideră potrivit pentru a primi finanţare. Perioada de înscriere este ianuarie-februarie 2020, iar procesul de selecţie durează până la 31 martie 2020.

Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei, doar 37,5% dintre acţionarii sau asociaţii firmelor din România sunt femei, conform datelor de la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pentru primele 7 luni din 2019. Puţin peste 500.000 de femei deţin acţiuni în cele aproape un milion de companii româneşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6900 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...