ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce instrumente te ajută pentru a lucra de acasă

12 Martie 2020   |   George Bărcun, CEO SoftVenture

Tehnologia ne oferă multe posibilități de a ne eficientiza munca, chiar și de acasă.

 
 
Uneori, munca de acasă îți poate ajuta firma să reziste unei perioade dificile. Să lucrezi și să fii parte dintr-o echipă poate deveni o mare provocare, pentru care există însă soluții. Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru business-ul tău în această perioadă complicată, iată câteva aplicații online care îți vor ajuta echipa să continue să lucreze.

Comunicare și project management

Orice organizație care decide că trebuie să abordeze ”work-from-home” va avea nevoie de câteva instrumente pentru comunicare și managementul proiectelor. De multe ori, comunicarea între membrii echipei poate deveni un ”călcâi al lui Ahile”, însă instrumentele tech pot veni în ajutor pentru a reuși membrii echipei să interacționeze și să înțeleagă corect task-urile pe care le au de finalizat. Dacă de obicei folosiți telefonul pentru a comunica, acum instrumente precum Skype sau Google Meet pot deveni ajutoare de nădejde – ambele permit share de ecran și chat, astfel încât comunicare să se facă cât mai ușor. În plus, dacă ai nevoie de instrumente mai complexe, poți alege Slack, care permite creare de grupuri și liste de subiecte. Pentru project management, Asana sau Jira sunt cele mai cunoscute tool-uri internaționale. 


Management și share de documente

Fiecare echipă lucrează cu documente în diverse moduri – de la creare de contracte, la pregătire de oferte și prezentări, iar munca remote poate afecta fluxul de lucru cu documente în companie. Există însă multe instrumente online care pot veni în ajutor – platforme precum Google (Drive / Docs / Sheets) sau Microsoft (OneDrive/Sharepoint sau Office 365) oferă o paletă largă de posibilități de a crea, edita și share-ui documente, care pot fi utilizate de întreaga echipă. Pentru a-ți transforma documentele din companie în template-uri pe care le pot folosi toți membrii echipei, poți folosi Koala Docs, un add-in de Microsoft Word, pe care îl poți adăuga rapid online. Daca ai nevoie de mai multe functionalităti, gen versionare sau fluxuri de documente, poți folosi cu succes soluții dedicate de document management, de genul M-Files, Sharepoint, OpenText etc.

Ședințe și întâlniri remote

În contextul limitării deplasărilor, instrumentele online de organizare de întâlniri sunt ideale pentru orice profesionist. Mulți dintre noi utilizăm deja Skype sau WhatsApp, însă pentru întâlnirile complexe, unde e nevoie de mai multe persoane și de funcționalități precum accesul la ecranul celui care prezintă, instrumente precum Google Meet și Skype sunt ușor de folosit și foarte la îndemână.

Managementul timpului și urmărirea taskurilor

Lucrul remote necesită și un plus de atenție la managementul timpului și a taskurilor. Pentru aceasta multe dintre instrumentele online de project management au și funcționalități de time-tracking. Pentru avocați, soluția ideală pentru a urmări timpii petrecuți pe fiecare proiect și client este KeyVision PRO, care oferă și un timer, care ajută la înregistrarea timpilor în timp ce taskul este executat.

Alte instrumente utile pentru lucrul de acasă

Tehnologia ne oferă multe posibilități de a ne eficientiza munca, chiar și de acasă.

Există o întreagă pleiadă de aplicații de mobil care vă pot ajuta. Vă recommend, de exemplu TinyScanner, care ruleaza pe iOS și Android, și care vă transforma telefonul într-un scanner capabil, cu rezultate excelente.

De asemenea, puteți să redirectați apelurile de pe fix pe mobil, inclusiv faxurile pot ajunge în inbox-ul email-ului, astfel încat sunteți total deconectați fizic de birou.

La final, dar cea mai importantă cerință dintre toate, aveți nevoie de un laptop și o conexiune bună de internet.

Ai și alte intrumente pe care le folosești? Împărtășește-le cu noi!

După mai bine de 10 ani în care s-a implicat în dezvoltarea unor aplicații de tip enterprise și raportări financiare destinate instituțiilor financiare din Germania, Italia sau Grecia, George Bărcun (foto), fondatorul SoftVenture, a identificat o nișă pe piața software-ului pentru firme de avocatură. A lansat KeyVision, un instrument de business intelligence folosit astăzi de peste 2500 de utilizatori, și a investit sume mari în cercetare/dezvoltare, scopul final fiind acela de a îngloba cât mai mult know-how într-un singur produs și de a dezvolta proactiv noi functionalități, care să răspundă nevoilor firmelor de avocatură.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6352 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...