ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Combinatul Azomureş îşi încetează complet activitatea timp de o lună pentru investiţii de aproximativ 19 mil. E

28 Mai 2019   |   AGERPRES

Revizia generală a instalaţiilor de pe platforma industrială este unul dintre cele mai ample proiecte din ultimii ani şi urmăreşte implementarea unor proiecte care urmăresc îmbunătăţirea productivităţii, eficienţa energetică, reducerea poluării mediului ambiant şi înlocuirea unor echipamente tehnice uzate fizic şi moral.

 
 
Cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România, Azomureş, a anunţat că îşi va închide porţile timp de o lună pentru revizia generală a echipamentelor, incluzând inspecţia internă a depozitului de amoniac şi înlocuirea unor echipamente, în cadrul unui proiect amplu de investiţii, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro.

"Inspecţia internă a depozitului de amoniac, cu o capacitate de peste 10.000 de tone, este una dintre provocările reviziei generale. În lunile premergătoare reviziei s-a realizat o inspecţie exterioară folosind aparatură de ultima generaţie. Un raport final va fi livrat după realizarea tuturor operaţiunilor şi, în funcţie de rezultate, se vor lua măsuri în consecinţă. Siguranţa echipamentelor de pe platforma de producţie reprezintă o prioritate a departamentului tehnic, în primul rând pentru angajaţii care lucrează zilnic pe platformă, dar şi din punct de vedere al comunităţii locale. Bugetul alocat reviziei din acest an este de aproximativ 19 milioane de euro", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maior.


Potrivit acestuia, revizia generală a instalaţiilor de pe platforma industrială este unul dintre cele mai ample proiecte din ultimii ani şi urmăreşte implementarea unor proiecte care urmăresc îmbunătăţirea productivităţii, eficienţa energetică, reducerea poluării mediului ambiant şi înlocuirea unor echipamente tehnice uzate fizic şi moral.

"Programele de modernizare a instalaţiilor şi echipamentelor de pe platforma de producţie a îngrăşămintelor pentru agricultură de la Târgu Mureş reprezintă un proces continuu, ce se derulează pe parcursul mai multor ani. Unul dintre aceste programe este reprezentat de revizia generală de tip RK (reparaţie capitală), specifică unor platforme industriale de anvergură, aşa cum este şi Azomureş. În 2019, revizia generală este programată să se desfăşoare în luna iunie, cea anterioară realizându-se în vara anului 2017. Pe perioada reviziei, toate echipamentele de producţie vor fi oprite şi vor trece printr-un proces de inspecţie şi de reparaţie, acolo unde este cazul. Unul dintre obiectivele importante este inspecţia internă a depozitului de amoniac, dar şi inspectarea şi testarea echipamentelor tehnice şi determinarea duratei de viaţă remanente a echipamentelor statice, revizia capitală şi repararea echipamentelor mecanice, electrice, instrumentaţii şi construcţiilor civile condiţionate de oprirea producţiei, testarea echipamentelor de siguranţă şi activarea tuturor interblocajelor, curăţarea internă a echipamentelor critice reprezintă alte proiecte importante în cadrul reviziei", a precizat Ovidiu Maior.

Reprezentantul Azomureş a adăugat că în proiectul reviziei generale 2019 sunt implicaţi aproximativ 1.000 de angajaţi ai combinatului, 1.400 de angajaţi ai firmelor de mentenanţă şi 400 de angajaţi de la diverse alte companii. În perioada de oprire a producţiei, îngrăşămintele sunt disponibile la distribuitori, existând stocuri specifice perioadei calendaristice în care se efectuează revizia generală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7348 / 7961
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...