ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Astaldi a notificat statul român de până la 18 ori pentru plata unor posibile despăgubiri

15 Martie 2019   |   AGERPRES

În timpul conferinţei de presă, reprezentanţii grupului italian au prezentat stadiul desfăşurării lucrărilor la podul peste Dunăre, au menţionat că lucrările sunt devansate cu două luni şi că autorităţile au răspuns cu celeritate solicitărilor transmise.

 
 
Grupul Astaldi a transmis până la 18 notificări de revendicare Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca urmare a modificării legislaţiei, însă reprezentanţii grupului nu pot menţiona care este valoarea totală a despăgubirilor la care ar fi îndreptăţiţi.

"Avem 16-18 revendicări. Marea majoritate se referă la schimbările de legislaţie care pot sau nu să genereze costuri suplimentare. Este obligaţia noastră să le notificăm la timp, altfel nu vor fi luate în considerare de statul român", a declarat pentru AGERPRES directorul pentru România al grupului, Pier Luca Canino, la finele unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea pe tema proiectului de amenajare a podului peste Dunăre.


Schimbările legislative care au obligat grupul Astaldi să notifice statul român fac referire la accize care se reflectă în costurile de transport şi la schimbări de legislaţie apărute ca urmare a armonizării standardelor tehnice din România cu cele europene.

"Acesta este primul contract încheiat de CNAIR în baza OMT 600/2017. La acest contract, litigiile trebuie să se rezolve în instanţele judecătoreşti, iar până acum acestea se rezolvau la arbitraje", a menţionat directorul tehnic al Astaldi, Dragoş Burlan.

În timpul conferinţei de presă, reprezentanţii grupului italian au prezentat stadiul desfăşurării lucrărilor la podul peste Dunăre, au menţionat că lucrările sunt devansate cu două luni şi că autorităţile au răspuns cu celeritate solicitărilor transmise.

Obiectivul care va lega judeţele Brăila şi Tulcea este primul pod suspendat din România şi va fi finalizat în luna decembrie a anului 2022, potrivit reprezentanţilor grupului Astaldi.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au dat asigurări că în bugetul din acest an este prevăzută suma necesară construirii obiectivului şi că banii necesari exproprierilor sunt consemnaţi la CEC, însă până în prezent nu s-a plătit niciun leu.

De asemenea, directorul general adjunct al CNAIR, Sorin Scarlat, a menţionat că zilele acestea vor fi scoase la licitaţie şi studiile de fezabilitate pentru patru segmente din drumul expres de 270 de kilometri care va lega Dobrogea de judeţele din regiunea Moldovei.

"Podul va fi legat de o reţea de transport rutier de mare viteză. Nu va fi o investiţie izolată", a precizat Scarlat.

Totodată, directorul general al societăţii Transgaz SA, Ion Sterian, a anunţat că s-a găsit o soluţie pentru evitarea unor costuri cauzate de devierea unor conducte de transport gaz metan care se află în perimetrul în care se va dezvolta investiţia.

Podul peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea este unul din obiectivele anunţate de peste 20 de ani de autorităţile publice, pentru care s-au făcut mai multe studii de fezabilitate.

Contractul pentru execuţia investiţiei a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA. Durata de realizare este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 268 / 31788
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează asistentă|secretară recepție
Bucharest Arbitration Days – termenul de înscriere a fost prelungit până la data de 31 mai 2019
Business Crime: Țuca Zbârcea & Asociații a obținut, anul trecut, soluții de clasare în faza de urmărire penală într-un număr considerabil de cauze pentru clienți ce au avut calitatea de suspecți sau inculpați. Manuela Gornoviceanu, Managing Associate: Nu există intenții reale de relaxare a legislației anticorupție
Clifford Chance Badea a asistat NE Property B.V. la implementarea programului de obligațiuni de 1.5 miliarde EUR
Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare
Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
Bondoc și Asociații câștigă definitiv un litigiu privitor la prețurile de vânzare a medicamentelor
Cum percep avocații Budușan Albu & Asociații, prima firmă de penal-comercial înființată în Romania, piața de Businees Crime și cum văd modernizarea sistemului judiciar. Carte de vizită impresionantă: clientelă sofisticată, cazuri complexe și de multe ori transfrontaliere, sume în dispută de peste 1 mld. €
Avocații Enache Pirtea & Asociații au intrat în marile dosare de Business Crime încă din primul an de activitate. Pentru a gestiona relația cu organele de urmărire penală sau cu instanțele de judecată, îți trebuie o doză foarte mare de combativitate și perseverență, dar și un stomac tare și nervi de oțel, spun fondatorii firmei
Biroul Dentons din București are în lucru tranzacții de zeci de milioane de euro în Real Estate. Bogdan Papandopol, Partener: Se observă un grad crescut de „sofisticare” a tranzacțiilor; de cele mai multe ori, atât perioada de due diligence, cât și negocierile, sunt mai extinse
Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului
Young Ambassadors Forum, la Mușat & Asociații. 35 de tineri din mai multe țări explorează problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...