ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Astaldi a notificat statul român de până la 18 ori pentru plata unor posibile despăgubiri

15 Martie 2019   |   AGERPRES

În timpul conferinţei de presă, reprezentanţii grupului italian au prezentat stadiul desfăşurării lucrărilor la podul peste Dunăre, au menţionat că lucrările sunt devansate cu două luni şi că autorităţile au răspuns cu celeritate solicitărilor transmise.

 
 
Grupul Astaldi a transmis până la 18 notificări de revendicare Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca urmare a modificării legislaţiei, însă reprezentanţii grupului nu pot menţiona care este valoarea totală a despăgubirilor la care ar fi îndreptăţiţi.

"Avem 16-18 revendicări. Marea majoritate se referă la schimbările de legislaţie care pot sau nu să genereze costuri suplimentare. Este obligaţia noastră să le notificăm la timp, altfel nu vor fi luate în considerare de statul român", a declarat pentru AGERPRES directorul pentru România al grupului, Pier Luca Canino, la finele unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea pe tema proiectului de amenajare a podului peste Dunăre.


Schimbările legislative care au obligat grupul Astaldi să notifice statul român fac referire la accize care se reflectă în costurile de transport şi la schimbări de legislaţie apărute ca urmare a armonizării standardelor tehnice din România cu cele europene.

"Acesta este primul contract încheiat de CNAIR în baza OMT 600/2017. La acest contract, litigiile trebuie să se rezolve în instanţele judecătoreşti, iar până acum acestea se rezolvau la arbitraje", a menţionat directorul tehnic al Astaldi, Dragoş Burlan.

În timpul conferinţei de presă, reprezentanţii grupului italian au prezentat stadiul desfăşurării lucrărilor la podul peste Dunăre, au menţionat că lucrările sunt devansate cu două luni şi că autorităţile au răspuns cu celeritate solicitărilor transmise.

Obiectivul care va lega judeţele Brăila şi Tulcea este primul pod suspendat din România şi va fi finalizat în luna decembrie a anului 2022, potrivit reprezentanţilor grupului Astaldi.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au dat asigurări că în bugetul din acest an este prevăzută suma necesară construirii obiectivului şi că banii necesari exproprierilor sunt consemnaţi la CEC, însă până în prezent nu s-a plătit niciun leu.

De asemenea, directorul general adjunct al CNAIR, Sorin Scarlat, a menţionat că zilele acestea vor fi scoase la licitaţie şi studiile de fezabilitate pentru patru segmente din drumul expres de 270 de kilometri care va lega Dobrogea de judeţele din regiunea Moldovei.

"Podul va fi legat de o reţea de transport rutier de mare viteză. Nu va fi o investiţie izolată", a precizat Scarlat.

Totodată, directorul general al societăţii Transgaz SA, Ion Sterian, a anunţat că s-a găsit o soluţie pentru evitarea unor costuri cauzate de devierea unor conducte de transport gaz metan care se află în perimetrul în care se va dezvolta investiţia.

Podul peste Dunăre între judeţele Brăila şi Tulcea este unul din obiectivele anunţate de peste 20 de ani de autorităţile publice, pentru care s-au făcut mai multe studii de fezabilitate.

Contractul pentru execuţia investiţiei a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 430 de milioane de euro, fără TVA. Durata de realizare este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 12 / 31533
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...