ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hünnebeck România mizează pe un business de 20 mil. € în 2020 | Mircea Georgescu, Managing Director: Încetinirea zonei rezidențiale va fi compensată de ascensiunea segmentului de infrastructură

29 Iulie 2020   |   BizLawyer

• Creștere de două cifre procentuale în S1, în ciuda dificultăților generate de criza pandemică • Piața din București și împrejurimi acoperă cca. 65% din cerere • Target pentru 2021 - dublarea cifrei de afaceri comparativ cu acum 5 ani

 
 
Hünnebeck România, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele, mizează și în acest an pe menținerea creșterii înregistrate în ultimii ani, estimând că va încheia 2020 cu un business de cca. 20 de milioane de euro. În România, compania deține trei divizii distincte pe segmentul de furnizare de sisteme de cofraje, eșafotaje și schele, servicii industriale și un share service center. Peste 50% din business-ul companiei va fi realizat, în acest an, din furnizarea de sisteme de cofraje, eșafotaj și schele, această divizie fiind cu precădere susținută de proiectele  de infrastructură.

Business în creștere în prima jumătate a anului pentru divizia de cofraje


În ceea ce privește business-ul divizie de cofraje Hünnebeck România în prima jumătate a anului în curs, acesta a raportat un avans cu peste 10% comparativ cu perioada similară a anului 2019.

“Primul semestru din 2020 a fost marcat de izbucnirea pandemiei generate de COVID-19, o situație cu totul nouă atât pentru business-ul nostru, cât și pentru întreaga piață de profil. Aceasta a generat, în primă fază, incertitudine și teamă de necunoscut în rândul unora dintre clienți. Cu toate acestea, în prima parte a pandemiei, proiectele rezidențiale au evoluat în ritmul susținut pe care îl preconizam, pentru ca ulterior să observăm o creștere și pe zona de infrastructură”, a declarat Mircea Georgescu, Managing Director Hünnebeck România.

Potrivit afirmațiilor sale, situația actuală a impus și adaptări interne ale procedurilor și fluxurilor de lucru pentru a preveni infectarea angajaților și a partenerilor cu noul virus COVID-19. Astfel, în prima jumătate a anului, compania a fost nevoită să implementeze măsuri de prevenție precum home-office pentru personalul TESA, lucrul în schimburi pentru angajații din depozit și din departamentele de reparații și curățare, dezinfectarea periodică a spațiilor de lucru, adaptarea fluxului de documente pentru a asigura o interacțiune cât mai mică cu orice vizitator.

40% din business-ul diviziei de cofraje, susținut de proiecte  de infrastructură

Raportat la evoluția pentru anul în curs, divizia de cofraje Hünnebeck România mizează pe un avans cu 15% a business-ului, dar și a profitabilității, astfel încât în 2021 să fie atins un nivel dublu al cifrei de afaceri față de 2016.

“Ținând cont de evoluția pieței, de proiectele aflate în dezvoltare, dar și de discuțiile cu actualii clienți, mizăm pe o evoluție pozitivă a nișei pe care activăm, eventual pe o încetinire a zonei rezidențiale, lucru ce va fi compensat de segmentul de infrastructură, afalat pe o curbă ascendentă. Suntem însă conștienți că va fi nevoie de un efort suplimentar pentru a susține creșterea business-ului în contextul crizei generate de COVID-19”, a mai spus Mircea Georgescu.

Potrivit reprezentantului Hünnebeck România, anul acesta cca. 40% din afacerile companiei vor fi realizate prin închirierea și vânzarea de echipamente către proiectele  de infrastructură, unde se poate observa un avans puternic în ultima perioadă.

“Estimăm creșterea ponderii proiectelor de infrastructură pe baza lucrărilor deja începute precum centura ocolitoare a Municipiului Bacău, Drumul Expres Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitești – Sibiu, Pasajul Ciurel din București, dar și bazându-ne pe cele care urmează să înceapă, cum ar fi autostrada Centura București sau Podul peste Dunăre de la Brăila”, a subliniat Mircea Georgescu.
Pentru o mai bună acoperire geografică la nivel național, compania a deține punctul de lucru de lângă București (Rudeni) care, alături de cel din apropiere de Cluj-Napoca (Căpușu Mare) deservesc rapid și eficient clienți din întreaga țară. De altfel, volumul proiectelor din București și centrul țării reprezintă cca. 65% din totalul livrărilor companiei, aici fiind concentrate cele mai importante proiecte din piața rezidențială și office din România.

Hünnebeck România este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre mărcile de tradiție din portofoliul grupului american BrandSafway. Hünnebeck, cu sediul în Europa, a luat naștere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, și este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele și sisteme de siguranță caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate și rentabilitate. Hünnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de șantier, servicii de curățenie și reparații, instruire a utilizatorilor și servicii de cofraj până la dezvoltarea completă a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul BrandSafway, divizie ce include și SGB (Orientul Mijlociu / Asia) și Aluma Systems (America de Nord și America Latină).
În România, Hünnebeck deține două sedii și depozite în București - Rudeni și în apropiere de Cluj-Napoca – Căpușu Mare, în cadrul cărora activează cca. 80 de angajați.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5511 / 7953
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...