
Hünnebeck România mizează pe un business de 20 mil. € în 2020 | Mircea Georgescu, Managing Director: Încetinirea zonei rezidențiale va fi compensată de ascensiunea segmentului de infrastructură
29 Iulie 2020
BizLawyer• Creștere de două cifre procentuale în S1, în ciuda dificultăților generate de criza pandemică • Piața din București și împrejurimi acoperă cca. 65% din cerere • Target pentru 2021 - dublarea cifrei de afaceri comparativ cu acum 5 ani
![]() |
Hünnebeck România, unul dintre principalii furnizori locali de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele, mizează și în acest an pe menținerea creșterii înregistrate în ultimii ani, estimând că va încheia 2020 cu un business de cca. 20 de milioane de euro. În România, compania deține trei divizii distincte pe segmentul de furnizare de sisteme de cofraje, eșafotaje și schele, servicii industriale și un share service center. Peste 50% din business-ul companiei va fi realizat, în acest an, din furnizarea de sisteme de cofraje, eșafotaj și schele, această divizie fiind cu precădere susținută de proiectele de infrastructură.
Business în creștere în prima jumătate a anului pentru divizia de cofraje
Business în creștere în prima jumătate a anului pentru divizia de cofraje
În ceea ce privește business-ul divizie de cofraje Hünnebeck România în prima jumătate a anului în curs, acesta a raportat un avans cu peste 10% comparativ cu perioada similară a anului 2019.
“Primul semestru din 2020 a fost marcat de izbucnirea pandemiei generate de COVID-19, o situație cu totul nouă atât pentru business-ul nostru, cât și pentru întreaga piață de profil. Aceasta a generat, în primă fază, incertitudine și teamă de necunoscut în rândul unora dintre clienți. Cu toate acestea, în prima parte a pandemiei, proiectele rezidențiale au evoluat în ritmul susținut pe care îl preconizam, pentru ca ulterior să observăm o creștere și pe zona de infrastructură”, a declarat Mircea Georgescu, Managing Director Hünnebeck România.
Potrivit afirmațiilor sale, situația actuală a impus și adaptări interne ale procedurilor și fluxurilor de lucru pentru a preveni infectarea angajaților și a partenerilor cu noul virus COVID-19. Astfel, în prima jumătate a anului, compania a fost nevoită să implementeze măsuri de prevenție precum home-office pentru personalul TESA, lucrul în schimburi pentru angajații din depozit și din departamentele de reparații și curățare, dezinfectarea periodică a spațiilor de lucru, adaptarea fluxului de documente pentru a asigura o interacțiune cât mai mică cu orice vizitator.
40% din business-ul diviziei de cofraje, susținut de proiecte de infrastructură
Raportat la evoluția pentru anul în curs, divizia de cofraje Hünnebeck România mizează pe un avans cu 15% a business-ului, dar și a profitabilității, astfel încât în 2021 să fie atins un nivel dublu al cifrei de afaceri față de 2016.
“Ținând cont de evoluția pieței, de proiectele aflate în dezvoltare, dar și de discuțiile cu actualii clienți, mizăm pe o evoluție pozitivă a nișei pe care activăm, eventual pe o încetinire a zonei rezidențiale, lucru ce va fi compensat de segmentul de infrastructură, afalat pe o curbă ascendentă. Suntem însă conștienți că va fi nevoie de un efort suplimentar pentru a susține creșterea business-ului în contextul crizei generate de COVID-19”, a mai spus Mircea Georgescu.
Potrivit reprezentantului Hünnebeck România, anul acesta cca. 40% din afacerile companiei vor fi realizate prin închirierea și vânzarea de echipamente către proiectele de infrastructură, unde se poate observa un avans puternic în ultima perioadă.
“Estimăm creșterea ponderii proiectelor de infrastructură pe baza lucrărilor deja începute precum centura ocolitoare a Municipiului Bacău, Drumul Expres Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitești – Sibiu, Pasajul Ciurel din București, dar și bazându-ne pe cele care urmează să înceapă, cum ar fi autostrada Centura București sau Podul peste Dunăre de la Brăila”, a subliniat Mircea Georgescu.
Pentru o mai bună acoperire geografică la nivel național, compania a deține punctul de lucru de lângă București (Rudeni) care, alături de cel din apropiere de Cluj-Napoca (Căpușu Mare) deservesc rapid și eficient clienți din întreaga țară. De altfel, volumul proiectelor din București și centrul țării reprezintă cca. 65% din totalul livrărilor companiei, aici fiind concentrate cele mai importante proiecte din piața rezidențială și office din România.
Hünnebeck România este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre mărcile de tradiție din portofoliul grupului american BrandSafway. Hünnebeck, cu sediul în Europa, a luat naștere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, și este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele și sisteme de siguranță caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate și rentabilitate. Hünnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de șantier, servicii de curățenie și reparații, instruire a utilizatorilor și servicii de cofraj până la dezvoltarea completă a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul BrandSafway, divizie ce include și SGB (Orientul Mijlociu / Asia) și Aluma Systems (America de Nord și America Latină).
În România, Hünnebeck deține două sedii și depozite în București - Rudeni și în apropiere de Cluj-Napoca – Căpușu Mare, în cadrul cărora activează cca. 80 de angajați.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6367 / 8809 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...