
Hyperion Towers, primul proiect mare de birouri de clasă A care oferă suprafețe mici la vânzare
28 Noiembrie 2019
BizLawyerHyperion Towers lansează un nou tip de investiție imobiliară: micii investitori și companiile mici și mijlocii au posibilitatea să cumpere spații de birouri de înaltă calitate la prețuri accesibile * Investiția necesară achiziționării unui birou de 200 mp pornește de la 150.000 euro * În acest moment mai mult de 60% dintre IMM-urile din București își au sediile în apartamente, vile și clădiri de birouri de clasă B * Hyperion Towers va pune la dispoziția viitorilor clienți și spații pentru închiriere
Acest concept este proiectat să răspundă nevoii în creștere a întreprinderilor mici și mijlocii de spații de birouri de clasă A de înaltă calitate, dar de mici dimensiuni și la prețuri accesibile. Hyperion Towers are o suprafață totală de 40.000 mp, cu 20.000 mp incluși în prima clădire a cărei renovare va fi terminată în curând, devenind astfel primul proiect major care vinde birouri pe o piață dominată de închiriere și unde tranzacțiile prin vânzare se referă numai la clădiri întregi.
„În acest moment piața locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spații de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici și mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opțiuni limitate și își desfășoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficiența folosirii spațiului și calitatea nu sunt deloc la un nivel optim. Estimăm că aproximativ 60% dintre IMM-urile din București, în special startup-uri și firme antreprenoriale, au o nevoie acută de spații de birouri de înaltă calitate, cu dimensiuni care să poată fi adaptate nevoilor lor și care să aibă prețuri accesibile”, a declarat Ali Çapa, CEO al TC Capital.
Conceptul lansat de TC Capital este o premieră pentru segmentul marilor proiecte de birouri de clasă A din România și se adresează întregii piețe, dar în special companiilor mici și mijlocii și micilor investitori. Astfel, aceștia vor avea oportunitatea de a achiziționa spații de birouri cu prețuri începând de la 150.000 euro.
Hyperion Towers, prin intermediul acestui nou model, vine în sprijinul investitorilor care doresc să cumpere birouri sau să investească în unități deja închiriate în centre de afaceri de înaltă calitate, cu specificații de clasă A. Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de acest tip de investiție se află în potențialul foarte mare de dezvoltare a zonei, momentan subevaluată, și care va genera creșterea valorii proprietății. De asemenea, un alt atu este și posibilitatea de a închiria spațiile de birouri, generând recuperarea sumei investite în achiziție și un profit sigur.
Stocul total de clădiri de birouri de clasă A și B din București era de 2,95 milioane mp la finalul semestrului întâi (S1) din 2019, din care 128.000 mp erau livrări noi, comparativ cu 28.000 mp livrați în S1 2018. Până la finalul celui de-al doilea semestru (S2) 2019 este așteptată livrarea a încă 250.000 mp de spații noi. Cererea pe acest segment a continuat să crească ajungând la 196.000 mp în S1 2019, mai mult cu 30% față de aceeași perioadă din 2018. În pofida acestei activități susținute, micii investitori și IMM-urile au o posibilitate foarte redusă de a achiziționa spații de birouri în proiecte majore de clasă A, pentru că acestea sunt vândute per clădire, pentru sume care variază de la câteva milioane de euro pentru clădirile mai mici, până la câteva zeci sau sute de milioane de euro, pentru cele mai mari.
„Credem că acest concept, care oferă spre vânzare unități mai mici, are un puternic potențial de a revoluționa piața locală. Având în vedere că peste 60% din cererea anuală din București este pentru birouri de până la 1.000 mp, noi practic am deschis porțile marilor clădiri de birouri de clasă A pentru companiile mici și mijlocii. Acestea sunt dornice să-și diversifice portofoliul investițional cu un puternic câștig de capital potențial și active ușor de gestionat și cu randament ridicat. Prin acest concept vrem să lansăm un instrument imobiliar care lipsea pieței de clădiri de birouri din București și care răspunde unei cereri încă nesatisfăcute. Între timp, activitățile de închiriere în clădire vor continua în paralel cu activitatea de vânzare, pentru a fi capabili să răspundem tuturor nevoilor companiilor” a adăugat Ali Çapa.
Hyperion Towers este un proiect care cuprinde două clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 40.000 mp de spații de birouri de clasă A, care beneficiază de o parcare generoasă. În acest moment, complexul trece printr-un proces extins de renovare, a cărei buget total se ridică la 14 milioane de euro. Lucrările se desfășoară în două faze, cu o investiție de circa 7 milioane de euro pentru fiecare clădire. Data estimată pentru terminarea lucrărilor de la prima clădire este finalul lui 2019, în timp ce pentru cea de-a doua clădire termenul este a doua jumătate a lui 2020. Hyperion Towers este situat pe Bulevardul Pipera, una dintre zonele cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare din București. Recent, bulevardul a fost reabilitat și lărgit, i s-au adăugat noi linii de transport public, existând astfel o conexiune mult mai bună cu centrul orașului. Proiectul oferă angajaților servicii gratuite de transport până la stația de metrou Aurel Vlaicu.
TC Capital a fost înființată în 2014 și este un fond de investiții privat fondat și condus de Ali Çapa. Compania are o echipă internă de management cu o vastă experiență și competențe relevante în domenii ca administrarea activelor, investiții, dezvoltare și leasing. De asemenea, TC Capital beneficiază de sprijinul și know-how-ul unor consultanți externi, cum este CEE ESTATE Management. Membrii echipei au activat pe piața locală timp de peste 19 ani, fiind angrenați într-o serie de proiecte de succes care acoperă întregul spectru imobiliar și de agribusiness.
De-a lungul timpului, au fost implicați în câteva dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare imobiliară din România. Ali Çapa a fost acționar și director executiv al Anchor Grup, timp de peste 10 ani, iar în ultimii cinci ani a investit, prin intermediul TC Capital, în complexul rezidențial Cosmopolis și în compania de dezvoltare agricolă, KC Argo.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7320 / 8809 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...