ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Magdalena Śniegocka a preluat responsabilitatea de gestionare a investițiilor fondului CVI în România

07 Ianuarie 2020   |   BizLawyer

Magdalena Śniegocka s-a alăturat companiei CVI în februarie 2018 ca director de investiții și membru al Comitetului pentru investiții.

 
 
CVI, unul dintre cei mai mari investitori de private debt din regiunea Europei Centrale și de Est, își continuă activitatea de investiții în România, cu o serie de proiecte noi în plan și capabilitatea de a oferi finanțare IMM-urilor locale în anul 2020 și ulterior. La începutul acestui an, Magdalena Śniegocka a preluat responsabilitatea de gestionare a investițiilor fondului în România, înlocuindu-l pe Ciprian Nicolae, cel care a pus bazele activității CVI în România și a gestionat tranzacțiile fondului în România între 2017 și 2019.

Ciprian Nicolae a stabilit prezența CVI pe piața românească, realizând o serie de tranzacții, cum ar fi finanțarea obligațiunilor private ale Impact SA (dezvoltator imobiliar rezidențial listat la Bursa de Valori București), One United Properties (dezvoltator imobiliar de lux) și Aaylex Group (grup care se ocupă cu creșterea păsărilor ce deține brandul CocoRico). Între 2017 și 2019, CVI a analizat peste 100 de proiecte în România și a investit aproximativ 60 de milioane euro în obligațiuni private emise de companii românești.


„Economia robustă a României a fost în continuă creștere în ultimii ani, dovedind astfel o poziție semnificativă în regiunea Europei Centrale și de Est. În 2020, se estimează că PIB-ul românesc va crește la 4,1% până la 212 miliarde euro, continuându-și performanța impresionantă și oferind astfel oportunități unice de investiții pentru fonduri locale și străine. Fiind prezenți în România din 2017, avem capacitatea să susținem în continuare IMM-urile românești în procesul lor de creștere”, a declarat Rafał Lis, fondator și Managing Partner la CVI.

„Misiunea noastră în România este să devenim partenerii preferați ai antreprenorilor locali, susținându-i cu soluții flexibile de finanțare de tip private debt. Investițiile noastre variază de la 2 până la 20 de milioane euro per tranzacție și acoperă o varietate de nevoi de finanțare, inclusiv capital de lucru, cheltuieli de capital, activități de M&A sau răscumpărări de acțiuni”, a declarat Magdalena Śniegocka, director de investiții la CVI, responsabilă pentru inițierea, executarea și supravegherea tranzacțiilor fondului pe piața românească.

Magdalena Śniegocka s-a alăturat companiei CVI în februarie 2018 ca director de investiții și membru al Comitetului pentru investiții. În cariera sa profesională, Magdalena a condus sau a participat la tranzacții de strângere de capital și investiții în valoare de peste 12 miliarde dolari, precum și a supervizat mai multe companii din portofoliu. Și-a început cariera la Londra în Acquisition & Leveraged Finance la Lehman Brothers și Nomura. Ulterior a condus divizia de Corporate Finance pentru Kulczyk Investments, o companie poloneză de investiții private cu peste 4 miliarde dolari în AUM.

CVI este o companie de investiții în obligațiuni private, cu sediul la Varșovia, Polonia, activă în Europa Centrală și de Est. CVI și-a început operațiunile în 2012 și este în prezent lider în finanțarea de tip private debt în regiunea Europei Centrale și de Est. De la înființare, CVI a realizat peste 550 de tranzacții de private debt în 9 țări europene. În prezent, CVI are peste 1,1 miliarde de euro în administrare, din care aproximativ 1 miliard de euro sunt investiți în tranzacții de private debt. CVI investește în 50 până la 70 de tranzacții pe an, concentrându-se pe afaceri profitabile cu EBITDA între 2 și 10 milioane euro. În 2018, CVI a fost aprobat de Fondul European de Investiții pentru o schemă de garantare a investițiilor. În același an, CVI a primit premiul Lower and Mid-Market Lender for the Year în Europa din partea prestigioasei publicații Private Debt Investor.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6365 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...