ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MVGM va achiziționa divizia de property management a JLL în Europa continentală. Tranzacția creează un jucător în top 5 la nivel European, cu o prezență în 10 țări

02 Iulie 2019   |   T. S.

acordul punând bazele unei alianțe între cele două companii

 
 
Compania olandeză MVGM și firma de servicii profesionale imobiliare JLL anunță astăzi că au ajuns la un acord prin care MVGM va prelua divizia JLL de property management din Europa Continentală, inclusiv echipele specializate în managementul centrelor comerciale, creând astfel un jucător cu prezență în întreaga Europă.

În același timp, cele două companii au încheiat o alianță care le va permite ca în viitor să dezvolte și să deservească o bază comună de clienți.

Principalele aspecte ale acordului includ:
-    MVGM intră în top 5 cei mai importanți jucători pe piața de propery management la nivel european (numărul 1 în Olanda și unul dintre liderii din Germania);

-    Facilitează accesul MVGM, prin intermediul a 540 de angajați, la alte opt țări din Europa, respectiv Spania, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Cehia, România și Slovacia și va permite extinderea activității din Olanda și Germania;
-    Portofoliul MVGM din Olanda și Germania, în suprafață de 6,4 milioane de metri pătrați va crește cu peste 12 milioane de metri pătrați;
-    Asigură companiei acces la un număr suplimentar de clienți de top, inclusiv la principalii investitori imobiliari globali;
-    Permite companiei JLL să ofere în continuare clienților acces la serviciile de property management prin alianța cu un partener specializat și cu expertiză în domeniu.

Menno van der Horst, Membru în Consiliul de Administrație MVGM: "Această tranzacție reprezintă un pas important în creșterea companiei și este în linie cu strategia MVGM. Creăm astfel nu numai un lider european pe piața de property management, ci și un partener specializat pentru clienții noștri, cu vastă experiență. Clienții noștri, care operează la nivel international, vor beneficia de un parteneriat care combină expertiza dobândită la nivel international și cea oferită de echipele locale și expertiza digitală, inclusiv în colectarea și vizualizarea datelor. În același timp, angajații noștri – actuali și viitori – vor avea oportunitatea de a face parte dintr-o organizație dinamică."

Guy Grainger, Director General în zona EMEA la JLL: "Această vânzare și alianță cu MVGM oferă echipelor noastre de specialiști în domeniul property management din întreaga Europă oportunități de creștere și de dezvoltare în viitor. Alianța cu MVGM oferă în continuare accesul clienților la cele mai bune servicii de property management și ne permite să asigurăm acestora o gamă largă de servicii imobiliare în întreaga Europă continentală, iar prin intermediul partenerului nostru de încredere, inclusiv de property management. Avem încredere în alianța cu MVGM prin intermediul căreia vom dezvolta și deservi o bază comună de clienți."

Accelerarea strategiei de creștere a companiei MVGM

Preluarea diviziei de property management din Europa Continentală a JLL reprezintă un pas important în implementarea strategiei de creștere a MVGM. De asemenea, operațiunea vine ca o completare a procesului de optimizare a activității MVGM prin digitalizare și inovare, în vederea oferirii de servicii de cea mai bună calitate.

Scopul MVGM este să devină un lider pe piața de property management din Europa.

MVGM a crescut rapid în ultimii cinci ani prin intermediul mai multor achiziții. Cele mai importante achizitii realizate cu succes au fost PropertyFirst din Germania în 2019, fuziunea cu Verwey în 2018 și achiziția companiei Actys în 2016.

Calendarul tranzacției

Preocuparea MVGM și JLL este să asigure clienților un transfer lin între organizațiile JLL și MVGM. Clienții vor colabora în continuare cu aceiași property manageri cu care lucrează în prezent. Clienții vor beneficia de sistemele, serviciile și procesele actuale, având avantajul suplimentar al unui partener specializat și cu experiență vastă.

MVGM va integra în etape noile activități în afacerea sa curentă, în colaborare cu JLL, tranzacția urmând să fie închisă separat în fiecare țară, în perioada septembrie-decembrie 2019, după ce MVGM va obține toate aprobările de la autoritățile de reglementare.

Prioritatea MVGM până la închiderea tranzacției este de a crea infrastructura necesară funcționării în țările în care nu este încă prezentă.

Detaliile financiare ale tranzacției nu vor fi publicate.


MVGM activează în domeniul imobiliar, cu focus pe sectorul de property management, având aproximativ 900 de angajați în peste 20 de locații diferite din Olanda. În ultimii cinci ani, a crescut rapid prin intermediul achizițiilor, ținta fiind de a deveni lider pe piața europeană de property management. De la începutul 2019, MVGM este prezentă în Germania, în urma preluării  companiei PropertyFirst, cu 80 de angajați care lucrează în opt birouri. Având o istorie de 70 de ani, compania are cunoștințe ample despre dinamica locală, combinată cu experiența internațională. Clienților li se oferă o paletă largă, completă și integrată de servicii cu o specializare în property management.
Cu un portofoliu care include 90.000 de proprietăți rezidențiale, 9.000 de tranzacții de închiriere rezidențiale, 70.000 de apartamente cu 3.200 de asociații de proprietari și cu o suprafață de 1,5 milioane de metri de spații de birouri și comerciale și 1,5 milioane de metri pătrați de spații de retail aflate în administrare, MVGM este cel mai mare manager de proprietăți din Olanda. În Germania, PropertyFirst administrează 3,4 milioane de metri pătrați de imobile comerciale, mai mult de 15.000 de locuri de parcare, 1.000 de case și mai mult de 50 de asociații de proprietari. MVGM lucrează pentru investitori naționali și internaționali, bănci și finanțatori, asociații de locuințe, antreprenori, companii de asigurări, guverne și agenții guvernamentale.

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 16,3 miliarde dolari, JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează cca 91.000 de. JLL este numele brand-ului, fiind o marcă înregistrată a companiei Jones Lang LaSalle Incorporated.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7128 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...