ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Norofert Group închide plasamentul privat pentru obligațiuni corporative în mai puțin de o zi și atrage 11,5 milioane de lei de la investitorii pe BVB

22 Ianuarie 2020   |   BizLawyer

Capitalul strâns în timpul acestui plasament privat va fi direcționat către extinderea Norofert pe piețele externe, în special în Statele Unite.

Vlad Popescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Norofert SA

 
 
Norofert SA, principalul producător român de îngrășăminte organice, închide cu succes primul plasament privat pentru obligațiuni corporative și atrage 11,5 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori București. Oferta, care a început pe 21 ianuarie și s-a încheiat în aceeași zi, pe fondul unui interes ridicat din partea investitorilor și a suprascrierii, a fost realizată folosind un sistem de licitație de descoperire a ratei cuponului, conform căruia rata dobânzii finale este stabilită pe baza cererii de la investitori.

Intermediarul tranzacției a fost Tradeville, iar Cornerstone Communications s-a ocupat de relațiile cu investitorii Norofert.

La plasament au participat 102 investitori, subscrierea medie fiind de peste 100.000 de lei. În cadrul ofertei, au fost scoase la vânzare 115.000 de obligațiuni corporative cu o valoare nominală de 100 de lei și cu o scadență la 5 ani. Rata dobânzii finale, care trebuie plătită semestrial, a fost stabilită la 8,5%. Obligațiunile corporative ale companiei vor intra la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul NRF25, data exactă pentru debut depinzând de procedurile de admitere la tranzacționare, care vor fi gestionate de Tradeville.


„Faptul că pentru a doua oară am reușit să strângem capitalul necesar în mai puțin de o zi arată potențialul pe care îl are piața de capital din România și oportunitățile pe care le oferă antreprenorilor locali. Am decis să ne finanțăm în continuare afacerea prin intermediul bursei de valori pentru a atinge trei obiective - să strângem capitalul necesar dezvoltării, să o facem într-un mod transparent și, să nu reducem din participația noastră și a celorlalți acționari în companie. Obligațiunile corporative au fost cel mai bun mijloc de a atinge aceste obiective și aș dori să mulțumesc pe această cale, tuturor investitorilor care au participat la această a doua tranzacție, oferindu-ne încrederea și capitalul lor”, a declarat Vlad Popescu, Președintele Consiliului de Administrație al Norofert SA.

Capitalul strâns în timpul acestui plasament privat va fi direcționat către extinderea Norofert pe piețele externe, în special în Statele Unite. Pentru a intra pe piața americană, Norofert trebuie să omologheze  individual toate produsele din portofoliu, ceea ce necesită acces la resurse semnificative. O altă parte a banilor strânși va fi folosită ca și capital de lucru, pentru a achiziționa, printre altele, materii prime pentru a răspunde cererii în continuă creștere pentru produsele Norofert, precum și a dezvoltării portofoliului de servicii și linii de produse Norofert.

În prezent, Grupul Norofert are trei linii principale de produse - Norofert Organics, care este o linie de îngrășăminte organice pentru ferme de dimensiuni medii și mari, Norofert Karisma, care este o linie de îngrășăminte pentru agricultura convențională și FITO, o linie destinată grădinarilor și micilor fermieri.

“Tradeville este primul intermediar care a utilizat pentru un plasament privat de obligațiuni un sistem de licitație de descoperire a ratei cuponului, oferit de Bursa de Valori București. În cazul plasamentului privat de obligațiuni Norofert, am optimizat utilizarea acestui sistem prin intermediul propriei noastre platforme online de tranzacționare, simplificând mult procesul de subscriere, care în trecut era birocratic și consumator de timp pentru investitori. Ca o premieră în piață, investitorii noștri au putut participa la ofertă plasând comenzi direct prin aplicația mobilă de tranzacționare Tradeville. Per total, soluțiile noastre mobile au îmbunătățit semnificativ experiența investitorilor în desfășurarea plasamentului, aproape jumătate din suma totală subscrisă fiind atrasă în primele 30 de minute de la lansarea ofertei, întregul plasamentul fiind subscris în prima zi”, a declarat Mihaela Bîciu, Director General Tradeville.
Aceasta este a doua tranzacție pe piața de capital pentru Grupul Norofert, care în iulie 2019 a atras 7,25 milioane de lei de la investitorii pe BVB în timpul unui plasament privat pentru acțiuni, care a fost, de asemenea, închis în mai puțin de o zi. Capitalul atras în runda anterioară a fost direcționat către lansarea și promovarea liniei Karisma, extinderea echipei cu 23 de noi angajați, precum și echiparea și lansarea operațiunilor în noua fabrică în Filipeștii de Pădure. În urma investițiilor, capacitatea de producție din fabrică a crescut de zece ori iar performanțele financiare ale companiei au fost, de asemenea influențate pozitiv. În primele 10 luni din 2019, Norofert a înregistrat venituri de 11,5 milioane de lei, o creștere de 29% față de aceeași perioadă a anului 2018 și un profit net de 4 milioane de lei, cu o creștere de 8% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Rezultatele financiare preliminare pentru întregul an 2019 vor fi publicate de companie în februarie 2020, în urma debutului acțiunilor Norofert pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6592 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...