ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Opt companii vor primi ajutoare de stat în valoare totală de 151,1 milioane de lei

24 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Primele acorduri de finanţare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie au fost semnate miercuri de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

 
 
Opt companii vor primi ajutoare de stat în valoare totală de 151,1 milioane de lei pentru proiecte de investiţii de 379,1 milioane de lei în sectorul auto, în cel alimentar, turism etc.

"Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanţarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite", se precizează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice remis miercuri AGERPRES.

Primele acorduri de finanţare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie au fost semnate miercuri de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Ceremonia s-a desfăşurat la Palatul Victoria, în prezenţa prim-ministrului, Viorica Dăncilă.


Compania Coskunoz MA SRL va primi o finanţare de la stat de 39,2 milioane de lei pentru proiectul de investiţii care vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de părţi pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu şasiu, pentru industria auto de la nivel naţional şi internaţional.

Maspex România SRL primeşte un ajutor de stat de 23 milioane de le pentru proiectul de extindere a activităţii prin dotarea cu două linii de producţie sucuri şi echipamentele aferente fluxului de producere sucuri şi 22,5 milioane de lei pentru extinderea activităţii de îmbuteliere apă minerală naturală plată şi carbogazificată, prin achiziţia de echipamente.

Mennekes Electric SRL va beneficia de 17,6 milioane de lei pentru o investiţie de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru maşinile electrice, Heraeus România SRL primeşte 9,3 milioane de lei pentru extinderea capacităţii actuale de producţie pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic, Electroprecizia Electrical Motors SRL - 7,5 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie, CIA Aboliv SA - 3,8 milioane de lei tot pentru un proiect care vizează extinderea capacităţii existente ca urmare a creşterii pe piaţa internă de produse crud uscate, Nymphaea Resorts SRL - 22,1 milioane de lei pentru construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcţiuni integrate de cazare, alimentaţie şi agrement, de tip hotel 4* în municipiul Oradea şi Rossini Sleeve Tehnologies SRL - 6,1 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie de tuburi baze din fibră de sticlă şi materiale compozite (sleev-uri) pentru piaţa imprimării flexografice şi rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului.

"Semnarea celor nouă proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investiţiilor cu impact major în economie. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investiţiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toţi cei care vor sa investească în economia românească să o poată face", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

În Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finanţarea unor proiecte de investiţii de cel puţin 4 miliarde de lei, precizează MFP.

"Cererile de acord pentru finanţare se depun şi se analizează în sesiune continuă. În situaţia în care bugetul alocat schemei se epuizează, MFP va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanţare pentru implementare. Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro", se mai arată în comunicatul citat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7493 / 7973
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...