ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat la BVB

08 Aprilie 2021   |   Agerpres

Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 
 
Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat, joi, 8 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO, conform unui comunicat de presă al BVB.
 
Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
"Bursa este locul unde companiile de talie mică îşi pot accelera dezvoltarea, alimentând-o cu banii pe care îi atrag de la investitori. Cele peste 40 de emisiuni de obligaţiuni şi cele 9 companii nou listate în ultimii aproape 2 ani şi jumătate demonstrează că piaţa de capital este locul propice pentru atragerea finanţării. Sectorul materialelor de construcţii a evoluat foarte bine în ultimii ani, pe fondul trendului pozitiv al ratei de creştere economică din România şi al majorării veniturilor clasei sociale de mijloc, care, implicit, au determinat creşterea standardelor de viaţă ale oamenilor. Suntem încântaţi să avem prezente la Bursa de Valori Bucureşti cât mai multe companii din această industrie, pentru că investind în acţiunile acestor companii, investitorii investesc indirect în sectorul de construcţii", a declarat, în comunicat, Radu Hanga, preşedinte BVB.
 
Debutul acţiunilor Raiko Transilvania la tranzacţionare a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, la care au participat: Tomasz Kurcin, fondator şi administrator Unic, Raiko Transilvania), Marius Alexe, acţionar semnificativ, Raiko Transilvania şi Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct, TradeVille.
 
"Suntem încântaţi că a venit momentul debutului nostru la Bursa de Valori Bucureşti, devenind astfel prima afacere antreprenorială poloneză care a ales calea pieţei de capital din România. Doresc să mulţumesc tuturor investitorilor care au crezut în povestea noastră şi care au investit până în prezent în acţiuni RKOT. Credem că piaţa AeRO oferă un avantaj de neegalat, care ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea la nivel european într-un ritm accelerat", a spus Tomasz Kurcin, fondator şi administrator unic, Raiko Transilvania.
 
Anterior listării pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat două plasamente private (iulie 2019 şi februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, pentru finanţarea activităţii curente a societăţii, a eventualei extinderi a activităţii prin fuziuni şi susţinerea activităţilor de marketing.
 
Înfiinţată în 2014, în localitatea Căpuşu Mare, judeţul Cluj, Raiko Transilvania are ca principală activitate producţia de sisteme de drenaj şi producţia, vânzarea şi distribuţia sistemelor complete de acoperiş de înaltă calitate şi acoperişuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante pieţe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, România şi Slovacia.
 
Ponderea cea mai mare în veniturile societăţii o reprezintă categoria "Sisteme de drenaj al apei pluviale", cu o cotă de 63% din cifra de afaceri în anul 2019, în creştere de la 57% în anul 2018. Categoria "Acoperişuri şi accesorii" a reprezentat 19% din veniturile din 2019, în scădere de la nivelul de 35% înregistrat în 2018. Raiko Transilvania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei (+14% faţă de anul 2018) şi un profit de net de 219.000 de lei (faţă de 147.000 de lei în 2018).
 
În primul semestru din 2020, cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei (+31% faţă de aceeaşi perioadă din 2019), iar profitul net a fost de 83.000 de lei (faţă de 42.000 de lei în primele şase luni din 2019). Marja netă s-a îmbunătăţit de la 2,5% la 3,7%.
 
Conducerea societăţii estimează că vânzările vor creşte la 10,3 milioane de lei în 2021, pentru ca în 2022 să ajungă la aproape 13,4 milioane de lei. Concomitent, profitul net este estimat să avanseze la 414.000 de lei în 2021 şi, respectiv, la 539.000 de lei în 2022, în condiţiile în care marja profitului net se va menţine la 4%.
 
Pentru următorii cinci ani, Raiko Transilvania îşi propune să atingă o cotă de piaţă de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. În 2019, societatea avea o cotă de piaţă de 3,25%.
 
Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. La începutul lunii februarie 2021, administratorul unic şi directorul general al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deţinea împreună cu soţia sa 53,25% din acţiunile Raiko Transilvania. În nume propriu, Tomasz Kurcin deţine 18,21% din acţiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, deţinută de Tomasz Kurcin şi soţia sa, are 35,04% din acţiunile Raiko Transilvania. Un alt acţionar important al Raiko Transilvania este Marian Marius Alexe, care are 35,19% din acţiuni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4022 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...