ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România poate construi ‘astăzi’ un rector la Cernavodă. Ministrul Energiei: Negociem în continuare cu partenerul chinez

22 August 2019   |   MEDIAFAX

Acesta a explicat că proiectul este în negocieri, iar condiţiile de acum 7 ani de când au început discuţiile, s-au schimbat.

 
 
Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că România este capabilă să construiască "astăzi" un reactor la Centrala de la Cernavodă. Acesta a mai spus că retubarea Reactorului 1 al centralei este în desfăşurare, dar sistemul energetic mai are nevoie de investiţii.

“Astăzi putem să construim un reactor noi. În momentul în care implementăm contractele pentru diferență, cu construcția nu o să fie niciun fel de problemă. Astăzi încă suntem în negocieri. Negociem în continuare cu partenerul chinez”, a afirmat ministrul.

Acesta a explicat că proiectul este în negocieri, iar condiţiile de acum 7 ani de când au început discuţiile, s-au schimbat.

“Nu pot sa spun că avem o certitudine. Suntem în negocieri. Investiția asta și negocierile sunt făcute astfel încât noi, România, să nu plătim un preț prea mare. E adevărat că negocierile s-au trenat extrem de mult. Condițiile de acum 7 ani s-au schimbat. Noi facem analize permanente”, a explicat Anton Anton.


Acesta a adăugat că procesul de retubare a Reactorului 1 de la Cernavodă sunt în curs, acum afându-se în prima etapă de definire şi organizare până în 2021, urmând apoi pregătirea implementării până în 2026 şi implemetarea propriu-zisă.

“Retubarea Reactorului 1 și al doilea de la Cernavodă. La Reactorul 1 eu zic așa, nu zic eu, ci toți cei care lucrează, că operațiune a de retubare a început. Are 3 faze. Prima etapă este de definire organizare etc. care se termină în 2021. A doua est pregătirea implementării până în 2026 care înseamnă și realizarea unor elemente fizice care se pot face în perioada de oprire planificată. Faza a treia este oprirea efectivă, care înseamnă implementare 2 ani. Apoi, Reactorul 1 reabilitat mai funcționează încă 30 de ani fără probleme. Este extrem de important. E importat că această investiție a început" a declarat ministrul.

Anton Anton a mai recunoscut că sistemul energetic din România are încă mare nevoie de investiţii. “Sistemul energetic are nevoie de investiţii. Nu, nu avem de toate”, a afirmat ministrul Energiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7285 / 8254
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
INTERVIU | WHSimion & Partners și-a turat motoarele, colaborarea cu avocații maltezi acoperind toate palierele. Integrarea echipei locale în WH Partners aduce cu sine și programe comune de secondment, mai mulți avocați din Malta activând azi în biroul din București. Cosmina Simion, Managing Partner: ”Nu am avut cea mai liniștită vară, aș spune dimpotrivă. Spre surprinderea noastră, în plus față de proiectele care ne țin ocupați zilnic, am lucrat la foc continuu, în paralel, atât pe parte litigioasă, în ciuda vacanței judecătorești, cât și pe partea de tranzacții M&A”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Artenie Secrieru & Partners, cea mai buna firmă în domeniul taxelor din jurisdicția noastră, la gala desfașurată la Londra. Băncilă Diaconu și Asociații, cea mai bună firmă în domeniul disputelor fiscale, iar EY - firma anului în domeniul prețurilor de transfer
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...