ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rompetrol Rafinare investeşte circa 40 de milioane de dolari în capacităţile de stocare până în 2027

03 Octombrie 2022   |   Agerpres

În plus, proiectul general care vizează parcul de rezervoare va eficientiza logistica de transport şi va creşte gradul de siguranţă în exploatare. Lucrările au început deja cu construcţia a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, dar şi reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.

 
 
Rompetrol Rafinare a iniţiat în acest an un program amplu de mentenanţă, reabilitare şi modernizare a capacităţilor de stocare pentru produsele obţinute în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, efortul investiţional fiind estimat la circa 40 de milioane de dolari, pentru perioada 2022 - 2027.
 
"Lucrările din parcul de rezervoare fac parte din strategia noastră operaţională, care vizează flexibilizarea proceselor de producţie, în condiţii totale de siguranţă şi protecţie a mediului înconjurător. Proiectul va duce la o creştere de circa 20% a capacităţii de stocare a motorinei şi ne va permite un management de transfer mai eficient al produselor finite şi semifabricate. Cu sprijinul Grupului KMG International, continuăm drumul asumat de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia şi Vega, unităţi de producţie cu un impact pozitiv major pentru sectorul energetic românesc", a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.
 
În total, sunt prevăzute reabilitări şi construcţii pentru aproximativ 50 de rezervoare aflate în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Lucrările vizează menţinerea şi modernizarea capacităţilor de stocare, implicit creşterea capabilităţilor de depozitare, corelate cu evoluţia parametrilor de procesare a materiei prime din rafinăria Petromidia.
 
În plus, proiectul general care vizează parcul de rezervoare va eficientiza logistica de transport şi va creşte gradul de siguranţă în exploatare. Lucrările au început deja cu construcţia a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, dar şi reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.
 
În perioada imediat următoare, sunt prevăzute lucrări de proiectare, inspecţie şi verificări tehnice pentru alte 6 rezervoare, cu o capacitate cumulată de stocare de circa 50.000 de metri cubi.
 
Este al doilea proiect major demarat, din 2007 până în prezent, care este destinat modernizării parcului de rezervoare. O investiţie asemănătoare a fost cuprinsă în perioada 2011 - 2020, când KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari în reabilitarea a peste 20 de rezervoare.
 
În proximitatea rafinăriei, la circa 2 kilometri distanţă de platforma Petromidia, se află şi parcul de rezervoare ţiţei, operat de Midia Marine Terminal (MMT), format din 8 rezervoare cu o capacitate totală de aproximativ 420.000 de metri cubi, conectat printr-o conductă de uscat şi submarină de terminalul offshore al MMT, situat la 8,6 kilometri în largul Portului Midia.
 
Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus atingerea unei producţii de aproape 4 milioane de tone de carburanţi, dintr-un total de peste 5 milioane de tone de materii prime vizate pentru prelucrare. Imediat după terminarea lucrărilor de revizie din perioada martie - aprilie, rafinăria Petromidia a revenit la capacităţi optime de operare, cu o medie de peste 15.000 de tone de materii prime procesate zilnic.
 
În prima jumătate a anului, compania şi-a concentrat preponderent livrările de produse petroliere pentru acoperirea cererilor din piaţa internă, dar şi în regiune, în special către subsidiarele KMG International - Republica Moldova, Georgia şi Bulgaria.
 
Grupul este cel mai mare furnizor de carburanţi din Republica Moldova şi Georgia.
 
Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din ţară şi una dintre cele mai moderne şi complexe unităţi de profil din regiune, care funcţionează în sinergie perfectă cu divizia de petrochimie (unic producător naţional de polimeri), dar şi cu rafinăria Vega Ploieşti (singurul producător intern de bitum, hexan şi solvenţi ecologici).
 
Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1368 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...