Spartan deschide al doilea restaurant din Iași, investiție de 105.000 €
29 Noiembrie 2019 BizLawyer
Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.
Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă să se extindă în marile orașe din România și deschide o nouă unitate în Iași, după o investiție de aproximativ 105.000 de euro. Cel de-al doilea restaurant Spartan din Iași va fi situat în Complexul comercial eGros, unul dintre cele mai mari din regiune, iar cu prilejul deschiderii sale oficiale, care va avea loc pe 30 noiembrie, va fi inaugurată și zona de food court din eGros. Odată cu noua deschidere, numărul de persoane angajate în restaurantele Spartan situate în toată țara ajunge la 900.
Noua unitate ocupă o suprafață de 100 metri pătrați, are 14 angajați și funcționează în sistem de franciză, compania francizată fiind Arcman Corporation SRL, condusă de Alexandru Bogdan Arcalianu și Sebastian Mandiuc.
Noua unitate ocupă o suprafață de 100 metri pătrați, are 14 angajați și funcționează în sistem de franciză, compania francizată fiind Arcman Corporation SRL, condusă de Alexandru Bogdan Arcalianu și Sebastian Mandiuc.
Primul restaurant Spartan din Iași se află în Complexul Comercial Felicia și funcționează din Aprilie 2015. Până la finalul acestui an, va fi inaugurată o a treia unitate, plasând Iașiul în topul marilor orașe din România cu mai mult de două unități Spartan. Prima poziție este ocupată de Timișoara – cu șapte restaurante –, urmată de București, Constanța și Suceava.
„Iașiul este un oraș cu un potențial de dezvoltare uriaș, dacă iei în considerare doar cei peste 60.000 de tineri care studiază în universități și hub-ul IT creat aici, care devine din ce în ce mai important. În acest context, orice inițiativă de antreprenoriat și orice afacere nouă înseamnă locuri de muncă pentru cei aflați la început de drum și un motiv în plus pentru ei să rămână în orașul lor. Și, nu în ultimul rând, un model de replicat, pentru cei care vor să-și deschidă propriile afaceri. Este o extindere pe care ne-o doream de mult, iar popularitatea de care se bucură primul restaurant îmi dă încredere că putem deveni lideri de piață pe nișa de produse din carne preparate la rotisor”, declară Ștefan Mandachi, CEO al Strong MND, compania deținătoare a francizei Spartan.
„Înainte de a decide să preiau franciza Spartan, am fost pasionat de produsele lor, iar apoi am devenit din ce în ce mai interesat de modelul de business conceput de Ștefan Mandachi după ce am deschis în 2018 o altă franciză a acestuia, un restaurant Hercule, care a prins foarte bine în Vaslui. Sistemul mi s-a părut foarte bine pus la punct, cu planuri clare, pe termen lung și cu șanse foarte mari de succes, dacă ești dispus să te implici total. E mult mai ușor să începi o afacere, atunci când știi că ai alături parteneri serioși și profesioniști, pe a căror experiență și cunoștințe ai siguranța că te poți baza oricând. Rezultatele pe care le-am avut în Vaslui ne-au încurajat să intrăm și pe piața din Iași”, a explicat Alexandru Bogdan Arcalianu, asociat unic în Arcman Corporation SRL.
„Iașiul este în prezent un oraș aflat în plin avânt economic, un teren propice pentru creșterea afacerilor în domenii foarte variate. Am ales franciza Spartan, dintre atâtea alte posibile francize, pentru calitatea produselor lor, pentru faptul că își respectă deopotrivă clienții și angajații, pentru seriozitatea cu care își duc la bun sfârșit investițiile si este foarte clar că Spartan este cea mai cunoscută franciză românească în România”, a adăugat omul de afaceri Sebastian Mandiuc, General Manager Arcman Corporation SRL.
În afara extinderii la nivel național, fondatorul Spartan are în plan pentru 2020 și reluarea demersurilor pentru extinderea în vestul Europei. În prezent, rețeaua Spartan numără 47 de restaurante, proprii și francizate, și este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse rețele de restaurante de tip fast-food, la nivel național.
Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.
Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 47 de restaurante, dintre care 22 sunt restaurante proprii și alte 25 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 23 de orașe din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești,Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Piatra Neamț, Constanța și Bacău.
Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) în 2018 este de 28 milioane de euro. În cele 22 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate 500 de persoane, iar în total, la nivelul întregii rețele lucrează peste 900 de oameni.
| Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
| Articol 7565 / 9060 | Următorul articol |
| Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PNSA a asistat Grupul Société Générale în finalizarea vânzării BRD Pensii. Echipa, coordonată de Silviu Stoica (Avocat Asociat) și Florian Nițu (Avocat Asociat Coordonator)
NNDKP, parte din echipa juridică internațională care a asistat Metinvest în achiziția ArcelorMittal Iași
Mușat & Asociații obține o nouă victorie definitivă pentru NUROL într-un proiect strategic de infrastructură rutieră
Apreciată constant de ghidurile juridice internaționale pentru mandatele sofisticate, practica de Capital Markets a CMS România a devenit, prin consistență și profunzime, unul dintre pilonii reputației firmei pe piața locală și un reper important în rețeaua sa regională | De vorbă cu Cristina Reichmann (Partener) despre disciplina pregătirii pentru bursă, finețea aplicării regulilor de piață și forța unei echipe care lucrează articulat, cu roluri clare și obiective aliniate
Record de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații: trei noi parteneri și alte 16 numiri interne | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Această serie de promovări, una dintre cele mai extinse din istoria noastră, coincide cu aniversarea a 20 de ani de la fondarea firmei, un moment ce reconfirmă valoarea, profesionalismul și dăruirea întregii noastre echipe”
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a zecea ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose”
MAXIM ̸ Asociații asistă EMSIL TECHTRANS în tranzacția imobiliară încheiată cu METSO pentru o proprietate industrială din Oradea
Kinstellar a consiliat GEA Group, firmă cu operațiuni în peste 150 de țări, cu privire la crearea unui joint venture cu RebelDot, companie de tehnologie din Cluj-Napoca. Echipa care a gestionat proiectul a fost condusă de Rusandra Sandu (Partner) și Mihai Stan (Managing Associate)
Mitel & Asociații dezvoltă o practică de litigii construită în jurul unui nucleu de avocați cu mare experiență, capabilă să ducă la capăt mandate complexe cu impact financiar și reputațional major, într-o piață în care disputele devin tot mai tehnice și mai dure | De vorbă cu Magda Dima (Partener) despre cum se construiește strategia, se evaluează riscurile și se formează generația nouă de litigatori
Echipa de Concurență a RTPR îmbină experiența cu precizia operațională, într-o formulă remarcată în Legal 500 și Chambers | De vorbă cu partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu despre modul de lucru care privilegiază consistența și rigoarea, cu rezultate ce confirmă profesionalismul și anvergura practicii
NNDKP, Popescu & Asociații și ZRVP au cei mai mulți profesioniști listați în Benchmark Litigation - 2025. Ce avocați au intrat în liga „Litigation Stars” și prin ce s-au remarcat firmele aflate în plutonul de forță al practicii
Mușat & Asociații confirmă, în Real Estate, forța unei echipe obișnuite să lucreze sub presiunea timpului și a reglementărilor, menținând proiectele pe un traseu sigur de la due diligence la implementare | De vorbă cu Monia Dobrescu (Partener) despre combinația de rigoare juridică, luciditate în evaluarea riscurilor și creativitate în soluții, într-o periodă plină de provocări
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...









RSS





