ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Spartan deschide al doilea restaurant din Iași, investiție de 105.000 €

29 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.

 
 
Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă să se extindă în marile orașe din România și deschide o nouă unitate în Iași, după o investiție de aproximativ 105.000 de euro. Cel de-al doilea restaurant Spartan din Iași va fi situat în Complexul comercial eGros, unul dintre cele mai mari din regiune, iar cu prilejul deschiderii sale oficiale, care va avea loc pe 30 noiembrie, va fi inaugurată și zona de food court din eGros. Odată cu noua deschidere, numărul de persoane angajate în restaurantele Spartan situate în toată țara ajunge la 900.

Noua unitate ocupă o suprafață de 100 metri pătrați, are 14 angajați și funcționează în sistem de franciză, compania francizată fiind Arcman Corporation SRL, condusă de Alexandru Bogdan Arcalianu și Sebastian Mandiuc.


Primul restaurant Spartan din Iași se află în Complexul Comercial Felicia și funcționează din Aprilie 2015. Până la finalul acestui an, va fi inaugurată o a treia unitate, plasând Iașiul în topul marilor orașe din România cu mai mult de două unități Spartan. Prima poziție este ocupată de Timișoara – cu șapte restaurante –, urmată de București, Constanța și Suceava.

„Iașiul este un oraș cu un potențial de dezvoltare uriaș, dacă iei în considerare doar cei peste 60.000 de tineri care studiază în universități și hub-ul IT creat aici, care devine din ce în ce mai important. În acest context, orice inițiativă de antreprenoriat și orice afacere nouă înseamnă locuri de muncă pentru cei aflați la început de drum și un motiv în plus pentru ei să rămână în orașul lor. Și, nu în ultimul rând, un model de replicat, pentru cei care vor să-și deschidă propriile afaceri. Este o extindere pe care ne-o doream de mult, iar popularitatea de care se bucură primul restaurant îmi dă încredere că putem deveni lideri de piață pe nișa de produse din carne preparate la rotisor”, declară Ștefan Mandachi, CEO al Strong MND, compania deținătoare a francizei Spartan.

„Înainte de a decide să preiau franciza Spartan, am fost pasionat de produsele lor, iar apoi am devenit din ce în ce mai interesat de modelul de business conceput de Ștefan Mandachi după ce am deschis în 2018 o altă franciză a acestuia, un restaurant Hercule, care a prins foarte bine în Vaslui. Sistemul mi s-a părut foarte bine pus la punct, cu planuri clare, pe termen lung și cu șanse foarte mari de succes, dacă ești dispus să te implici total. E mult mai ușor să începi o  afacere, atunci când știi că ai alături parteneri serioși și profesioniști, pe a căror experiență și cunoștințe ai siguranța că te poți baza oricând. Rezultatele pe care le-am avut în Vaslui ne-au încurajat să intrăm și pe piața din Iași”, a explicat Alexandru Bogdan Arcalianu, asociat unic în Arcman Corporation SRL.

„Iașiul este în prezent un oraș aflat în plin avânt economic, un teren propice pentru creșterea afacerilor în domenii foarte variate. Am ales franciza Spartan, dintre atâtea alte posibile francize, pentru calitatea produselor lor, pentru faptul că își respectă deopotrivă clienții și angajații, pentru seriozitatea cu care își duc la bun sfârșit investițiile si este foarte clar că Spartan este cea mai cunoscută franciză românească în România”, a adăugat omul de afaceri Sebastian Mandiuc, General Manager Arcman Corporation SRL.

În afara extinderii la nivel național, fondatorul Spartan are în plan pentru 2020 și reluarea demersurilor pentru extinderea în vestul Europei. În prezent, rețeaua Spartan numără 47 de restaurante, proprii și francizate, și este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse rețele de restaurante de tip fast-food, la nivel național.

Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 47 de restaurante, dintre care 22 sunt restaurante proprii și alte 25 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 23 de orașe din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești,Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Piatra Neamț, Constanța și Bacău.
Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) în 2018 este de 28 milioane de euro. În cele 22 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate 500 de persoane, iar în total, la nivelul întregii rețele lucrează peste 900 de oameni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 40 / 32727
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr și Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Aareon, liderul european în furnizarea de sisteme și servicii de consultanță pentru industria imobiliară, preia controlul grupului CalCon. Ce avocați au fost implicați
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...