ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Spartan deschide al doilea restaurant din Iași, investiție de 105.000 €

29 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.

 
 
Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan continuă să se extindă în marile orașe din România și deschide o nouă unitate în Iași, după o investiție de aproximativ 105.000 de euro. Cel de-al doilea restaurant Spartan din Iași va fi situat în Complexul comercial eGros, unul dintre cele mai mari din regiune, iar cu prilejul deschiderii sale oficiale, care va avea loc pe 30 noiembrie, va fi inaugurată și zona de food court din eGros. Odată cu noua deschidere, numărul de persoane angajate în restaurantele Spartan situate în toată țara ajunge la 900.

Noua unitate ocupă o suprafață de 100 metri pătrați, are 14 angajați și funcționează în sistem de franciză, compania francizată fiind Arcman Corporation SRL, condusă de Alexandru Bogdan Arcalianu și Sebastian Mandiuc.


Primul restaurant Spartan din Iași se află în Complexul Comercial Felicia și funcționează din Aprilie 2015. Până la finalul acestui an, va fi inaugurată o a treia unitate, plasând Iașiul în topul marilor orașe din România cu mai mult de două unități Spartan. Prima poziție este ocupată de Timișoara – cu șapte restaurante –, urmată de București, Constanța și Suceava.

„Iașiul este un oraș cu un potențial de dezvoltare uriaș, dacă iei în considerare doar cei peste 60.000 de tineri care studiază în universități și hub-ul IT creat aici, care devine din ce în ce mai important. În acest context, orice inițiativă de antreprenoriat și orice afacere nouă înseamnă locuri de muncă pentru cei aflați la început de drum și un motiv în plus pentru ei să rămână în orașul lor. Și, nu în ultimul rând, un model de replicat, pentru cei care vor să-și deschidă propriile afaceri. Este o extindere pe care ne-o doream de mult, iar popularitatea de care se bucură primul restaurant îmi dă încredere că putem deveni lideri de piață pe nișa de produse din carne preparate la rotisor”, declară Ștefan Mandachi, CEO al Strong MND, compania deținătoare a francizei Spartan.

„Înainte de a decide să preiau franciza Spartan, am fost pasionat de produsele lor, iar apoi am devenit din ce în ce mai interesat de modelul de business conceput de Ștefan Mandachi după ce am deschis în 2018 o altă franciză a acestuia, un restaurant Hercule, care a prins foarte bine în Vaslui. Sistemul mi s-a părut foarte bine pus la punct, cu planuri clare, pe termen lung și cu șanse foarte mari de succes, dacă ești dispus să te implici total. E mult mai ușor să începi o  afacere, atunci când știi că ai alături parteneri serioși și profesioniști, pe a căror experiență și cunoștințe ai siguranța că te poți baza oricând. Rezultatele pe care le-am avut în Vaslui ne-au încurajat să intrăm și pe piața din Iași”, a explicat Alexandru Bogdan Arcalianu, asociat unic în Arcman Corporation SRL.

„Iașiul este în prezent un oraș aflat în plin avânt economic, un teren propice pentru creșterea afacerilor în domenii foarte variate. Am ales franciza Spartan, dintre atâtea alte posibile francize, pentru calitatea produselor lor, pentru faptul că își respectă deopotrivă clienții și angajații, pentru seriozitatea cu care își duc la bun sfârșit investițiile si este foarte clar că Spartan este cea mai cunoscută franciză românească în România”, a adăugat omul de afaceri Sebastian Mandiuc, General Manager Arcman Corporation SRL.

În afara extinderii la nivel național, fondatorul Spartan are în plan pentru 2020 și reluarea demersurilor pentru extinderea în vestul Europei. În prezent, rețeaua Spartan numără 47 de restaurante, proprii și francizate, și este pe locul al III-lea în topul celor mai extinse rețele de restaurante de tip fast-food, la nivel național.

Investiția pentru deschiderea unui restaurant Spartan, în sistem de franciză începe de la 70.000 euro, iar costurile pentru a deveni francizat includ o taxă de 15.000 euro și plata unei redevențe lunare de 3% din vânzări.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 47 de restaurante, dintre care 22 sunt restaurante proprii și alte 25 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 23 de orașe din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești,Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Zalău, Piatra Neamț, Constanța și Bacău.
Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii și restaurante francizate) în 2018 este de 28 milioane de euro. În cele 22 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate 500 de persoane, iar în total, la nivelul întregii rețele lucrează peste 900 de oameni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6452 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...