ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vrancart a investit 17 mil. E într-un proiect de reciclare a deşeurilor

11 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.

 
 
Grupul de firme Vrancart a realizat o investiţie greenfield în valoare de 17 milioane de euro într-un proiect de reciclare a deşeurilor, potrivit unui comunicat al grupului.

"Strategia de dezvoltare a grupului de firme Vrancart continuă şi în 2021 prin intermediul unei investiţii de tip "green field", în valoare totală de 17 milioane de euro. Pentru acest proiect, Vrancart a solicitat şi obţinut un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro. Proiectul se va derula pe o nouă societate - Vrancart Recycling - şi are ca scop întărirea poziţiei grupului Vrancart pe piaţa colectării şi reciclării deşeurilor, zonă în care compania activează deja de peste 10 ani, fiind unul din liderii în domeniu, la nivel naţional", se precizează în comunicat.


Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

"Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităţilor guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanţare, au decis susţinerea acestui proiect 100% românesc. Investiţia Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene", a declarat Ionel Marian Ciucioi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart, şi va presupune o perioadă de implementare de doi ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi cea mai extinsă reţea de centre de colectare deşeuri din România (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. De asemenea, Vrancart Recycling va fi susţinută şi de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piaţă, Ecorep Group S.A.

Combinatul de celuloză şi hârtie (CCH) Vrancea a fost înfiinţat în 1977, însă dezvoltarea societăţii şi transformarea acesteia într-un grup de firme integrat în domeniul reciclării şi producţiei de hârtie şi carton a devenit o certitudine în ultimii 10 ani, când liniile de business tradiţionale au fost reorganizate şi noi arii de dezvoltare au fost abordate cu succes. Vrancart este o companie listată din 2005 la Bursa de Valori Bucureşti, iar din 1999 pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de către SIF Banat Crişana. În 2020, în acţionariatul grupului a intrat şi grupul de firme Dedeman, cu o participaţiune de 17%.

În prezent, Grupul operează trei divizii: Colectare şi reciclare deşeuri (peste 140.000 tone, în 2020), Producţie de hârtie pentru carton şi ambalaje din carton ondulat, ocupând locul 3 în România în industria de profil şi Producţie hârtie igienico-sanitară, unde deţine singura maşină de producţie hârtie tissue din maculatură din România şi este în curs de punere în funcţiune a unei noi maşini de hârtie tissue din celuloză (estimat final an 2021). Compania deţine puncte de producţie în Adjud (Vrancea), Calimăneşti (Vâlcea), Braşov şi Ungheni (Mureş).

Cifra de afaceri consolidată a grupului în 2020 este estimată la aproximativ 75 de milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4549 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...