ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Start la înscrieri pentru Global Legal Hackathon 2020, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume

18 Februarie 2020   |   BizLawyer

GLH România a câștigat finala de anul trecut de la New York prin echipa Legal Shapers

Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu si Asociatii, care organizează si în acest an editia românească a Global Legal Hackathon

 
 
Au început înscrierile la Global Legal Hackathon (GLH) România, cel mai mare hackathon juridic din lume, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul se desfășoară simultan în perioada 6-8 martie 2020 în peste 40 de orașe din 25 de țări de pe tot globul. Pentru România, noutatea ediției este aceea că GLH se va desfășura atât în București, la Mindspace Pipera, cât și la Iași, la FabLab. Anul trecut, GLH România a câștigat marea finală de la New York prin echipa Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice pe care le poți întâmpina în timpul unei călătorii.

Global Legal Hackathon este locul unde developeri, avocați și profesioniști din domeniul juridic, UX designeri și business developeri, se întâlnesc pentru a găsi soluții tehnologice la probleme din domeniul juridic.


Timp de 54 de ore, cât durează GLH, participanții vor inova pentru a deservi servicii juridice din sectorul privat, precum și servicii juridice de interes public (spre exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.). Ideile inovatoare pot lua forma unui software, a unui website, unei platforme sau a unei aplicații mobile și pot avea un impact semnificativ în industria serviciilor juridice la nivel internațional.

Concurenții beneficiază de sprijinul și cunoștințele mentorilor, specialiști în domeniile legal tech și business, care le oferă sprijin participanților pe tot parcursul evenimentului. În final, soluțiile găsite vor fi prezentate de fiecare echipă în fața unui juriu format din antreprenori și profesioniști de calibru din IT, sistemul juridic și business.

„Provocarea participanților la ediția din acest an este, cu siguranță, una mult mai mare - după bucuria imensă de la ediția din 2019, când România a câștigat marele trofeu mondial la New York, cu proiectul LawrelAI (Law related Artificial Inteligence)“, a declarat Mădălina Hristescu, partener fondator al firmei de avocatură Hristescu și Asociații, care organizează și în acest an ediția românească a Global Legal Hackathon. Pentru Iași, partenerul este Fab Lab Iași.

Înscrierile sunt gratuite și se pot face până la data de 4 martie 2020, ora 24:00, pe site-ul https://globallegalhackathon.ro/, atât în nume propriu cât și în numele echipei. Numărul de locuri este limitat. Mai multe informații despre GLH2020 în România puteți găsi pe site-ul competiției: www.globallegalhackathon.ro și pe paginile oficiale Global Legal Hackathon România de pe Facebook, LinkedIn, Twitter și Instagram.

Ediția din acest an își va îndrepta atenția, în mod special, către femeile care activează in domeniul legal-tech. Lor le este dedicată o secțiune specială, „GLH Inclusivity Challenge”. Mai multe detalii, aici:  https://globallegalhackathon.com/inclusivity/.

Proiectele câștigătoare la București și la Iași vor intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și care poate oferi șansa accederii în finala competiției mondiale. Anul acesta, finala va avea loc la Londra, în data de 16 mai 2020. Finaliștii își vor susține proiectele în fața unora dintre cei mai mari experți în legal tech din lume. Anul trecut GLH România a câștigat finala de la New York prin echipa Legal Shapers, care a prezentat LawrelAI, un chatbot care oferă în timp real răspunsuri la problemele juridice care pot apărea în timpul unei călătorii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 58 / 67
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...