ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG lansează un program multianual pentru accelerarea soluțiilor globale privind problemele de mediu, sociale și de guvernanță

06 Octombrie 2021   |   BizLawyer

• Huburile ESG (Environmental, Social and Governance) regionale ale KPMG vor fi înființate în Europa, Asia-Pacific și America pentru a sprijini clienții în demersurile acestora ce țin de stabilirea și atingerea obiectivele ESG; • KPMG Emerging Markets Accelerators oferă suport regional specific și expertiză privind finanțarea pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare; • Colaborări cu Universitatea Cambridge Judge Business School și New York University (NYU) Stern School of Business Executive Education sunt realizate pentru a oferi instruire completă ESG pentru toți partenerii; • Firmele KPMG vor co-realiza și furniza servicii ESG în baza unui ecosistem de alianțe de renume mondial.

 
 
Ca parte a programului său de investiții, KPMG intenționează să cheltuiască peste 1,5 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a se concentra pe agenda ESG (Environmental, Social and Governance). Strategia ESG este concepută pentru a sprijini clienții firmelor KPMG să facă o diferență pozitivă. Important este faptul că această strategie este susținută inclusiv de recunoașterea de către KPMG a responsabilității sale de a-și îmbunătăți impactul asupra lumii și de angajamentele ESG prezentate în KPMG: Our Impact Plan.

Investiția colectivă se va concentra pe formarea și extinderea forței de muncă globale a KPMG, valorificarea datelor, accelerarea dezvoltării de noi tehnologii și stimularea acțiunii prin parteneriate, alianțe și susținere. Cheia transformării va fi încorporarea ESG în organizație și în dezvoltarea soluțiilor propuse clienților pentru a determina schimbări măsurabile.


Noua strategie globală ESG se concentrează pe cinci domenii prioritare:

1.    Soluții

Cinci noi hub-uri dedicate urmează să fie înființate pentru a oferi expertiză și soluții de talie mondială pe probleme cheie ESG. Acestea se vor concentra pe:

•    Decarbonare la nivel global, ajutând marile companii multinaționale să își îndeplinească obiectivul privind angajamentul net-zero și să își planifice procesul de decarbonare;
•    Consultanța ESG la nivel global, susținut de echipele de consultanță din firme membre KPMG, oferind expertiză ESG de anvergură, incluzând leadership asupra problemelor și soluțiilor care privesc societatea;
•    Trei huburi regionale ESG ale KPMG vor fi de asemenea înființate  în Europa, Asia Pacific și America, pentru a oferi clienților KPMG acces facil la cunoștințe și expertiză de nivel mondial cu privire la conținutul agendei ESG;
•    KPMG va investi în soluțiile și tehnologiile sale climatice și ESG de vârf, incluzând Climate IQ, un instrument digital care ajută clienții să identifice oportunitățile și riscurile generate de schimbările climatice. Pentru a completa investițiile tehnologice, organizația globală își va extinde, de asemenea, forța de muncă, atât pentru consultanță ESG, cât și pentru a oferi servicii de revizuire și auditare a informațiilor de tip ESG (Environmental, Social and Governance). În plus, KPMG își va dezvolta tehnologia proprie de lucru în angajamente de audit pentru a permite furnizarea de servicii similare în aria ESG la calitate și rigoare similare celor aplicate activității de audit financiar.

2.    Pregătire profesională

Formarea ESG va fi oferită tuturor celor 227.000 de persoane angajate ale organizației KPMG pentru ca fiecare să poată deveni un vector al schimbării pozitive. Ca parte a acestei formări, KPMG lucrează cu două instituții academice la nivel mondial, Universitatea din Cambridge Judge Business School și NYU Stern Executive Education:
•    Parteneriatul cu Universitatea din Cambridge Judge Business School va permite educarea abilităților ESG, inclusiv dezvoltarea unui cadru și a solutiilor de învățare care să fie aplicate în întreaga organizație globală KPMG, condusă de școala de business și de alți experți asociați, începând cu sute de lideri în afaceri și cu ambiția de a ajunge la toți angajatii KPMG la nivel global;
•    Colaborarea cu NYU Stern Executive Education va genera co-realizarea unui program de sustenabilitate pentru KPMG sub forma educației executive.

3.    Sprijinirea țărilor în curs de dezvoltare

KPMG va lansa KPMG Emerging Markets Accelerators pentru dezvoltarea națiunilor din Mediterana de Est, Africa, Asia-Pacific și America Latină. Scopul acestor acceleratoare pentru piețele emergente este de a se asigura că zonele lumii lipsite de expertiză și resurse vor avea un consilier de încredere care să le sprijine dezvoltarea economică și socială în conformitate cu obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

4.    Colaborări și alianțe

KPMG recunoaște că problemele lumii nu vor fi rezolvate de o singură organizație, motiv pentru care organizația globală se bazează pe colaborarea cu organizații externe, inclusiv UNESCO, Enactus și Global Reporting Initiative.

Prin intermediul alianțelor cu Google Cloud, Microsoft și ServiceNow, KPMG co-realizează noi instrumente și soluții care vor oferi informații critice bazate pe date pe care clienții le pot folosi pentru a-și proiecta prioritățile ESG și a implementa schimbări vitale pentru a-și îndeplini angajamentele.

5.    Ascultare și acțiune

Pentru a sprijini pilonul de acțiune al strategiei sale globale ESG, KPMG lansează, de asemenea, o nouă campanie numită „Voci pentru un viitor sustenabil”, oferind o platformă pentru a amplifica punctele de vedere ale gânditorilor consacrați și noi, dând voce problemelor critice - de la schimbările climatice la egalitatea de gen și rasă. Programul va genera informații utile pentru a accelera tranziția către un viitor mai sustenabil.

Bill Thomas, Președinte și CEO global al KPMG, a declarat: “Modul în care crești contează, iar ceea ce a funcționat pentru noi și alte companii în trecut nu va mai funcționa în viitor. Lumea se confruntă cu crize pe mai multe fronturi, motiv pentru care punem agenda de mediu, socială și de guvernanță în centrul a tot ceea ce facem. ESG va fi filigranul care rulează prin organizația noastră globală; de la formarea oamenilor noștri pentru a deveni vectori ai schimbărilor pozitive, la serviciile oferite clienților noștri și la parteneriatele noastre cu părțile interesate critice. KPMG are o anvergura globală, expertiză, tehnologie și relații care ne oferă capacitatea și responsabilitatea de a ne folosi poziția pentru a oferi soluții și servicii menite să sprijine depășirea provocărilor cu care se confruntă planeta și societatea noastră.”

Richard Threlfall, Global Head al ESG și KPMG IMPACT, a evaluat programul astfel: “Ne revine tuturor - întreprinderi și indivizi - sarcina de a ne juca rolul în abordarea provocărilor care amenință viitorul planetei noastre și calitatea vieții oamenilor din întreaga lume. Strategia globală ESG va ajuta echipa noastră să facă diferența, precum și să mobilizeze date și tehnologie în sprijinul atingerii acestor obiective. Dar, de asemenea, recunoaștem că schimbările pe care societatea le solicită vor fi realizate cel mai eficient printr-o colaborare deschisă bazată pe încredere și vom continua să căutăm oportunități de parteneriat cu alte organizații care împărtășesc obiectivul nostru de a crea un viitor mai bun pentru toată lumea, oriunde.”

Strategia globală ESG (Environmental, Social and Governance) a KPMG vine la mai puțin de un an după ce compania a lansat KPMG: Our Impact Plan, care stabilește angajamentele organizației globale pe teme ESG, cu scopul final de a avea un impact pozitiv încă și mai mare asupra lumii. KPMG a fost prima organizație de servicii profesionale care a raportat în mod transparent în baza World Economic Forum’s Sustainable Metrics. Planul stabilește o serie de obiective bazate pe știință, inclusiv angajamentul de a deveni o organizație cu impact net-zero în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2030. Executarea și accelerarea KPMG: Our Impact Plan este o prioritate cheie pentru organizația globală, deoarece își îndeplinește angajamentele de a aborda probleme cruciale - de la criza climatică la mobilitatea socială și implicarea în comunități.

Jane Lawrie, KPMG’s Global Head pentru afaceri corporative, a comentat: “Știm că profesia noastră și KPMG au o oportunitate importantă și presantă de a accelera schimbarea necesară pentru un viitor durabil; acea schimbare începe cu noi. KPMG: Our Impact Plan, lansat în ianuarie, prezintă modul în care intenționăm să ne schimbăm acțiunile și se angajează să raportăm progresele noastre, astfel încât să putem fi responsabilizați. Agenda ESG este la fel de importantă pentru oamenii noștri ca și pentru clienți; aceste schimbări semnificative prezentate astăzi consolidează în continuare obiectivul KPMG de a inspira încredere și de a determina schimbarea acționând ca o Stea a nordului pentru modul în care dezvoltăm organizația.”

Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România, afirmă: “KPMG: Our Impact Plan a fost generat de nevoia KPMG de a răspunde exigențelor ESG din partea stakeholderilor relevanți. Trebuie spus că este realizat în baza celor mai recente și universal recunoscute cerințe ESG, este potențat de  o agendă ecologică și o platformă de sprijinire post-pandemică a comunităților, prin reziliență și eficiență economică. Poate că partea cea mai seducătoare a planului este aceea de a furniza rețelei UNESCO resurse pentru diseminarea și dezvoltarea educației continue la nivel global. România își schimbă mentalitățile, politicile și își reeducă profesioniștii: pentru toate aceste obiective, Planul de impact KPMG aduce o contribuție semnificativă.
ABC-ul ESG e foarte simplu și, în același timp, greu de însușit: strategiile ESG trebuie privite ca părți ale unei sinergii care produce democrații funcționale, medii economice solide și culturi tot mai deschise către toleranță, empatie și responsabilitate. La ora actuală sunt încă state care sunt la stadiul de alfabetizare- un termen dur, dar elocvent - în ceea ce privește introducerea dimensiunii ESG în sectoarele cheie ale economiei într-un mod sustenabil. Programul nostru multianual lansat sub umbrela KPMG IMPACT a fost dezvoltat tocmai pentru a oferi o rețetă universală atât celor deja familiarizați cu domeniul ESG și, în egală măsură, celor care sunt la început de drum în înțelegerea conceptelor ESG. Un program multianual pentru accelerarea soluțiilor aferente problemelor ESG va coerentiza și recupera diferențele dintre campionii și novicii în prioritizarea problemelor de mediu, sociale și de guvernanță și ne va obliga să gândim împreună, mai eficient și mai rapid cu privire la dinamica acestor registre, modelate inclusiv de evoluția pandemiei”.

Solutiile profesionale oferite sub umbrela KPMG IMPACT au capacitatea de a încuraja companiile din  România să meargă în direcția corectă în ceea ce privește reducerea riscurilor climatice, un domeniu în care țara noastră nu a avut niciodată o „cultură”, nici reflexe economice dezvoltate în conformitate cu aceasta. Este șansa României de a pune în aplicare paradigma orașelor „inteligente”, care folosesc noile tehnologii în decarbonarea economiilor. Puțini înțeleg că o economie „verde” implică o platformă pentru investiții, noi locuri de muncă, implementarea sistemelor de transport „inteligente” și, în special, parteneriate între mediul privat și cel de stat pentru a sprijini noile sisteme energetice. În ceea ce privește resursele umane, România va găsi în KPMG IMPACT un punct de sprijin pentru depășirea polarizărilor și a disparităților în ocuparea forței de muncă, fundamentând un nou model de cetățenie corporativă”, a conchis Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...