ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Instanţele de judecată au pronunţat, în mai, soluţii favorabile ASF în unele dosare

09 Iunie 2022   |   Agerpres

"Soluţia pe scurt: respinge cererea de suspendare, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. (...)", se menţionează în document.

 
 
Instanţele de judecată au pronunţat, în luna mai 2022, soluţii favorabile ASF în unele dosare relevante, a anunţat joi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Astfel, prin Hotărârea 827/2022, pronunţată în 3 mai 2022, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o soluţie favorabilă ASF, în contradictoriu cu reclamanta Euroins România Asigurare-Reasigurare SA.
 
"Soluţia pe scurt: respinge cererea de suspendare, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. (...)", se menţionează în document.
 
Conform ASF, obiectul cauzei l-a reprezentat "cererea formulată de reclamanta Euroins România Asigurare-Reasigurare SA de suspendare a executării Deciziei ASF 309/15.03.2022 prin care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 2.398.700 lei".
 
Totodată, prin Hotărârea 2399/2022, pronunţată în data de 3 mai 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus o soluţie parţial favorabilă ASF, în contradictoriu cu reclamantul Cristian Pascale, în calitate de membru al Consiliului de supraveghere al Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA.
 
Conform sursei citate, obiectul cauzei l-a constituit recursurile formulate împotriva Sentinţei civile 1.091/6 iulie 2021 prin care Curtea de Apel Bucureşti a dispus următoarea soluţie pe scurt: "Admite în parte cererea. Dispune suspendarea executării art. 1 al Deciziei nr. 722/03.06.2021 emisă de ASF referitor la sancţionarea reclamantului cu amendă în cuantum de 1.000.000 lei, până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare. Respinge în rest cererea. (...)", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, obiectul dosarului în fond l-a constituit "suspendarea executării Deciziei ASF nr. 722/03.06.2021 prin care ASF a sancţionat reclamantul, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA, cu amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de ASF", se precizează în document.
 
De asemenea, prin Decizia 2462/2022, pronunţată în 5 mai 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus o soluţie favorabilă ASF, în contradictoriu cu societatea Electroargeş SA.
 
Pe listă se mai află, printre altele, Hotărârea 121/2022, pronunţată în 5 mai 2022, în care Curtea de Apel Bucureşti a dispus soluţie favorabilă ASF, în contradictoriu cu reclamanta Belu Ana Maria, în calitate de reprezentant al Compartimentului de Control intern al SSIF Harinvest SA.
 
"Prin Hotărârea nr. 1017/2022, pronunţată în data de 20.05.2022, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o soluţie favorabilă A.S.F., în contradictoriu cu dl. Stoian Nicolae, în calitate de membru CA - SIF Oltenia la data sancţionării. (...) Obiectul cauzei: suspendarea şi anularea executării Deciziilor ASF nr. 1300/03.11.2020, respectiv nr. 58/19.01.2021, până la soluţionarea pe fond a cauzei, şi anularea în tot a deciziilor atacate, prin care s-a dispus sancţionarea cu amendă în cuantum de 130.000 lei, a dlui. Stoian Nicolae, în calitate de membru CA - SIF Oltenia SA la data sancţionării, respectiv cea prin care s-a dispus respingerea plângerii prealabile.", se mai precizează în document.
 
Pe de altă parte, prin Hotărârea 1049/2022, pronunţată în 24 mai 2022, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o soluţie favorabilă ASF, în contradictoriu cu reclamantul Renato Szilagyi, în calitate de preşedinte al Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA la data sancţionării.
 
Conform sursei citate, obiectul cauzei a constat, printre altele, în acţiunea formulată de Renato Szilagyi, în calitate de preşedinte al Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA la data sancţionării, prin care acesta solicită instanţei de judecată: "constatarea nulităţii art. 1 al Deciziei ASF nr. 83/25.01.2021 privind sancţionarea cu amendă în cuantum de 530.000 lei a reclamantului".
 
Prin Hotărârea nr. 1084/2022, pronunţată în data de 30 mai 2022, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o soluţie favorabilă ASF, în contradictoriu cu SIF Transilvania SA. (Transilvania Investments Alliance).
 
"Obiectul cauzei: anularea art. 3 al Deciziei ASF nr. 1095/13.09.2018, prin care autoritatea a instituit, în sarcina Directoratului SIF Transilvania SA, obligaţia de a convoca Adunarea Generală a Acţionarilor cu includerea pe ordinea de zi a unui punct care să prevadă numirea unui nou membru al Consiliului de supraveghere al societăţii în vederea completării componenţei în numărul prevăzut de Actul Constitutiv", se mai precizează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1016 / 4467
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...