ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Nemira Publishing House va contesta în instanţă sancţiunea primită din partea Consiliului Concurenţei

22 August 2024   |   Agerpres

Consiliul Concurenţei a informat miercuri că a sancţionat şase companii active pe piaţa furnizării de carte, precum şi Asociaţia Editorilor din România (AER), cu amenzi în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro (5,967 milioane de lei) pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială.

 
 
Nemira Publishing House va contesta în instanţă sancţiunea primită din partea Consiliului Concurenţei, în valoare de 324.636 lei, pe care o consideră netemeinică, asumându-şi în continuare un comportament concurenţial corect şi onest, au anunţat reprezentanţii companiei.

Consiliul Concurenţei a informat miercuri că a sancţionat şase companii active pe piaţa furnizării de carte, precum şi Asociaţia Editorilor din România (AER), cu amenzi în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro (5,967 milioane de lei) pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială.

"Nemira Publishing House SRL (Nemira) aduce la cunoştinţa partenerilor săi comerciali şi a cititorilor o informare primită din partea Consiliului Concurenţei potrivit căreia Nemira a fost sancţionată de către această instituţie în urma unei investigaţii declanşate în luna august 2021. Conform acestei informări, amenda pe care Consiliul Concurenţei a decis să o aplice Nemira este în cuantum de 324.636,37 lei. În toţi cei 33 de ani de activitate pe care îi sărbătorim, este pentru prima dată când Nemira face obiectul unei sancţiuni contravenţionale aplicate de către Consiliul Concurenţei. Nemira respinge ferm concluziile la care a ajuns Consiliul Concurenţei şi va apela la toate căile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Nemira se declară surprinsă de decizia Consiliului Concurenţei, având în vedere argumentele şi probele pe care Nemira le-a pus la dispoziţia acestei instituţii, ca răspuns la toate solicitările de informaţii primite pe parcursul investigaţiei, precum şi în faţa Plenului Consiliului Concurenţei", se menţionează într-un comunicat al editurii.


Conform sursei citate, Nemira a cooperat pe deplin cu autoritatea de concurenţă pe tot parcursul investigaţiei, punând la dispoziţie toate documentele şi informaţiile solicitate.

"Societatea noastră a colaborat cu Consiliul Concurenţei pe parcursul întregii investigaţii, pe deplin şi fără a avea nimic de ascuns. Considerăm că Nemira este nevinovată în raport de acuzaţiile aduse de Consiliul Concurenţei şi suntem dezamăgiţi că, în ciuda dovezilor şi explicaţiilor pe care le-am prezentat, concluzia Consiliului este de a aplica o astfel de amendă, prima de acest fel de când Nemira îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, această decizie vine într-o perioadă extrem de dificilă pentru întreaga industrie datorită inflaţiei şi falimentului unor distribuitori importanţi de pe piaţă şi ne va îngreuna misiunea asumată de promovarea lecturii pe una dintre cele mai mici pieţe de carte din Europa. În această situaţie, vom fi nevoiţi să ne adresăm instanţelor de judecată pentru a ne demonstra nevinovăţia", a declarat Ana Lotts-Nicolau, acţionar al Nemira Publishing House.

Consiliul Concurenţei nu a transmis către Nemira decizia de sancţionare, care trebuie să cuprindă motivele şi raţionamentul pentru această sancţiune, prin urmare, motivele care au determinat autoritatea de concurenţă să aplice sancţiunea nu sunt încă integral cunoscute, precizează sursa citată.

Decizia Consiliului Concurenţei nu este definitivă, iar Nemira intenţionează să o conteste în instanţă, urmând ca aceasta să hotărască, printr-o hotărâre definitivă, legalitatea şi temeinicia acestei decizii în privinţa Nemira, care îşi exprimă convingerea că instanţele competente vor constata nevinovăţia acesteia.

De asemenea, Nemira este implicată în mod activ în asigurarea conformităţii activităţilor sale de afaceri cu normele de concurenţă. În acest sens, Nemira a implementat un program intern de conformare cu normele de concurenţă prin instruirea personalului său în această privinţă şi a întreprins demersuri inclusiv pentru a contribui la diseminarea normelor de concurenţă către partenerii săi comerciali.

Conform sursei citate, Nemira Publishing House este o editură independentă şi o afacere de familie cu capital integral românesc, care are ca misiune să aducă constant cititorilor poveşti puternice şi idei provocatoare.

"Nemira traduce unii dintre cei mai populari şi îndrăzneţi scriitori din toată lumea şi în acelaşi timp încurajează generaţiile noi şi emergente de scriitori români. De 33 de ani suntem în legătură permanentă cu cititorii noştri şi ne lăsăm călăuziţi de plăcerea lecturii. Nemira este o editură orientată spre inovare. În 2009 a lansat primele ebook-uri pe piaţa din România, iar în 2021 primele cărţi în format audiobook digital. Credem în literatură şi în puterea educaţiei de a salva vieţi. Libertatea de gândire, diversitatea, egalitatea şi empatia sunt aliaţii noştri cei mai de preţ pentru un viitor mai bun. De aceea încurajăm constant noi generaţii să citească şi luptăm pentru a creşte nivelul de educaţie în România prin campanii de social awareness validate de rezultatele obţinute", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Nemira are peste 23 de milioane de cărţi în bibliotecile cititorilor, peste 1500 de autori publicaţi, mai mult de 150 de titluri publicate în fiecare an şi peste 150 de audiobook-uri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 253 / 4753
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...