ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UTI Construction: Autorităţile au solicitat informaţii legate de un contract privind extinderea şi modernizarea Aeroportului Sibiu

02 Iulie 2025   |   Agerpres

Reacţia UTI CFM a venit ca urmare a menţionării numelui companiei în materialele de presă privind percheziţiile desfăşurate marţi de reprezentanţi ai Poliţiei Române într-o delegare a Parchetului European.

 
 
Compania UTI Construction and Facility Management (UTI CFM) anunţă că informaţiile solicitate de autorităţi au vizat un contract privind proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Sibiu, acestea fiind furnizate ''cu promptitudine, conform legii şi într-un spirit de transparenţă deplină''.

"Autorităţile au solicitat informaţii legate de un contract privind proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Sibiu, pe care le-am furnizat cu promptitudine, conform legii şi într-un spirit de transparenţă deplină. Nu a fost luată nicio măsură împotriva UTI CFM şi a reprezentanţilor legali ai acesteia. Asigurăm opinia publică că vom continua să colaborăm cu autorităţile şi vom furniza toate informaţiile solicitate. UTI CFM îşi reafirmă angajamentul faţă de respectarea strictă a normelor legale şi a principiilor de transparenţă în gestionarea responsabilă a fondurilor europene în cadrul proiectelor pe care le implementează", se arată într-un comunicat al companiei.


Reacţia UTI CFM a venit ca urmare a menţionării numelui companiei în materialele de presă privind percheziţiile desfăşurate marţi de reprezentanţi ai Poliţiei Române într-o delegare a Parchetului European.

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) a efectuat, marţi, mai multe percheziţii la Aeroportul Internaţional Sibiu şi la Consiliul Judeţean Sibiu, într-o anchetă privind o fraudă suspectată legată de un proiect vizând modernizarea aeroportului, proiect finanţat printr-o contribuţie a UE în valoare de 54 de milioane de euro, conform unui comunicat publicat marţi pe site-ul instituţiei.

Un total de 24 de percheziţii sunt efectuate în Bucureşti, Braşov şi judeţul Sibiu, inclusiv la sediul a şase companii, precum şi la locuinţele suspecţilor în această anchetă.

Percheziţiile sunt legate de un proiect privind modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare 2014-2020, în care contribuţia UE, reprezentând 85% din costul total, este de de 54,5 milioane de euro.

EPPO investighează posibile nereguli în procedura de atribuire a contractelor şi un potenţial conflict de interese.

Pe baza constatărilor preliminare, în perioada întocmirii studiului de fezabilitate, au fost stabilite condiţii foarte specifice ce ar fi putut limita capacitatea altor operatori economici de a depune oferte. Situaţia a culminat cu atribuirea contractului unui singur ofertant, care, de asemenea, este bănuit că a făcut declaraţii inexacte cu privire la capacitatea sa de a îndeplini cerinţele stipulate. Investigaţia este în curs de desfăşurare pentru a clarifica faptele şi a evalua dacă au avut loc infracţiuni.

Toate persoanele sunt prezumate nevinovate până la dovedirea vinovăţiei lor de către instanţele competente din România, menţionează Parchetul European.

EPPO, condus de Laura Codruţa Kovesi, este biroul independent de procuratură publică al Uniunii Europene responsabil cu anchetarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor comise împotriva intereselor financiare ale UE.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16 / 4749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...