ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afaceri cumulate de peste 7,5 milioane euro, derulate de cele mai mari 5 companii specializate în atragerea de fonduri nerambursabile(analiza)

17 Iunie 2021   |   Agerpres

"Cele mai mari cinci companii şi grupuri de companii specializate în servicii de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat au înregistrat o creştere accelerată a performanţei financiare pe parcursul anului 2020, bifând evoluţii şi de peste 190% ale afacerilor, în special datorită creşterii solicitărilor pentru fonduri nerambursabile", arată analiza.

 
 
Valoarea totală a afacerilor pentru cele mai mai mari cinci companii şi grupuri specializate în consultanţă pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat, al căror rulaj a depăşit 500.000 de euro în 2020, s-a ridicat la peste 7,5 milioane de euro, în creştere cu peste 60%, faţă de circa 4,6 milioane euro în 2019, conform unei analize a REI Finance Advisors, care citează date ale Ministerului Finanţelor.
 
"Cele mai mari cinci companii şi grupuri de companii specializate în servicii de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat au înregistrat o creştere accelerată a performanţei financiare pe parcursul anului 2020, bifând evoluţii şi de peste 190% ale afacerilor, în special datorită creşterii solicitărilor pentru fonduri nerambursabile", arată analiza.
 
REI Finance Advisors şi REI International Consulting, cele două companii care fac parte REI Grup, au înregistrat cea mai mare performanţă financiară din top, cu afaceri cumulate de peste 1,4 milioane de euro şi un profit de aproximativ un milion de euro, urcând pe locul 2 în clasamentul celor mai mari companii de profil.
 
Cea mai mare creştere a rulajului a fost înregistrată de REI International Consulting, cu aproape o triplare a afacerilor, de la circa 335.000 euro în 2019, la peste 970.000 de euro în 2020, în timp ce a doua performanţă din clasament a fost bifată de REI Finance Advisors, tot parte a REI Grup, cu un rulaj de circa 460.000 euro în 2020, faţă de circa 165.000 euro, în 2019.
 
Şi la capitolul profitabilitate, companiile din top 5 au stat bine pe parcursul anului trecut, în ciuda unei perioade mai dificile, afectată de pandemie. REI Grup şi-a îmbunătăţit marja profitabilităţii, la 73% pentru REI Finance Advisors şi 63% pentru REI International Consulting, în timp ce companiile din top 5 au înregistrat marje ale profitabilităţii cuprinse între 3% şi 56%.
 
"Piaţa serviciilor de consultanţă specializate în atragerea de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate în România a crescut într-un ritm susţinut în ultimii ani, ca urmare a evoluţiei pozitive şi încrederii tot mai mari a companiilor în opţiunile alternative de finanţare oferite de UE sau de Stat. Din datele noastre, în prezent vorbim despre circa 200 de companii care oferă servicii de consultanţă dedicate pentru accesarea fondurilor nerambursabile, cu un rulaj estimat la circa 50 milioane euro, şi cu un potenţial de dublare în următorii ani. 2021 va fi un an de tranziţie între cele două perioade programatice 2014-2020 şi 2021-2027, dar care va fi operaţional abia de anul viitor. Ne aşteptăm ca anul 2023 să fie unul foarte bun întrucât se vor implementa marea majoritate a proiectelor depuse anul acesta prin intermediul HG 807/2014, asta deoarece se vor construi halele şi vom începe să primim rambursările pe aceste proiecte, cât şi primele rambursări pe ce proiecte se vor depune la final de 2021- început de 2022, prin fonduri europene", a declarat Roxana Mircea, partener REI Finance Advisors.
 
Echipa de consultanţi REI trage încă odată un semnal de alarmă referitor la incertitudinile şi blocajele ce au afectat cele două programe de finanţare oferite de Stat, prin intermediul Măsurii 2 - Granturi pentru capital de lucru şi Măsura 3 - Granturi pentru investiţii, parte a unui pachet de măsuri ce au vizat redresarea economică pentru companiile afectate în perioada Pandemiei.
 
"Piaţa de consultanţă va fi afectată major dacă nu se vor achita integral sumele pe Măsură 2 şi dacă se va anula Măsura 3, cu circa 30 milioane de euro, mai ales deoarece în primele 6 luni ale anului nu s-a deschis niciun apel pe fonduri europene. Abia în perioada următoare ne aşteptăm să se deschidă finanţarea destinată HoReCa, precum şi axele dedicate mediului rural, în special în agricultură", a mai punctat Roxana Mircea.
 
REI Finance Advisors şi REI International Consulting, parte a REI Grup (www.reigrup.ro), sunt companii specializate în elaborarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cât şi pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11423 / 17064
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...