ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Economiei a semnat,vineri, o Scrisoare de Intenţie cu IMEC,pentru a deveni partener în dezvoltarea unui centru de competenţe în România

02 Decembrie 2022   |   Agerpres

Scrisoarea de Intenţie de stabilire a cooperării dintre Ministerul Economiei şi IMEC privind cercetarea în domeniul semiconductorilor, în contextul punerii în aplicare a Legii europene privind cipurile (European Chips Act), a fost semnată la Leuven, Belgia de ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi Luc Van den Hove, preşedinte şi CEO al IMEC.

 
 
Ministerul Economiei a semnat vineri o Scrisoare de Intenţie cu IMEC, un centru de cercetare şi inovare lider mondial în nanoelectronica şi tehnologii digitale, pentru a deveni partener pentru dezvoltarea unui centru de competenţe în România, informează ministerul printr-un comunicat.
 
Scrisoarea de Intenţie de stabilire a cooperării dintre Ministerul Economiei şi IMEC privind cercetarea în domeniul semiconductorilor, în contextul punerii în aplicare a Legii europene privind cipurile (European Chips Act), a fost semnată la Leuven, Belgia de ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi Luc Van den Hove, preşedinte şi CEO al IMEC.
 
"Evenimentul de astăzi de la Leuven demonstrează încă o dată dorinţa mea, în calitate de ministru al Economiei, dar şi interesul Guvernului României, pentru dezvoltarea pas cu pas, în ţara noastră, a unei capacităţi de producţie de semiconductori. Scrisoarea de intenţie pe care am semnat-o cu IMEC este primul pas pe care îl facem pentru o colaborare durabilă, pe termen lung, în sectorul tehnologiilor avansate cu semiconductori, cu unul dintre cele mai mari centre de cercetare din domeniu. Parteneriatul nostru este o dovadă a oficializării unui demers discutat încă de la începutul anului, când am vizitat pentru prima dată unităţile IMEC din Leuven şi am văzut ce înseamnă o activitate integrată în industria de nanotehnologie şi sisteme de semiconductori. România nu trebuie să rateze începutul unuia dintre cele mai ambiţioase exerciţii europene de adaptare la industria viitorului. Trebuie să dezvoltăm acest segment industrial strategic la nivel european, în viitorul apropiat", a declarat Florin Spătaru.
 
Parteneriatul dintre Ministerul Economiei şi IMEC vine în contextul în care România are expertiză în domenii precum semiconductori şi senzori auto, precum şi o tradiţie universitară solidă în domeniul ingineriei şi ştiinţei, se subliniază în comunicat.
 
"Criza europeană a materialelor critice sau a semiconductorilor, poate deveni o oportunitate de investiţie în România. Avem o forţă de muncă tânără, entuziastă şi conectată la noile tehnologii, dar trebuie să îi motivăm să rămână în ţară prin crearea unei infrastructuri solide pentru acest sector industrial", a subliniat ministrul Economiei.
 
Cercetarea IMEC acoperă diverse aspecte ale nanoelectronicii şi aplicaţiilor sale, cum ar fi scalarea avansată a semiconductorilor şi a sistemelor, tehnologia radar şi radio, dar şi tehnologiile digitale, inclusiv expertiza în date şi securitate. Prin stabilirea ecosistemelor locale şi globale de parteneriate într-o multitudine de industrii, IMEC creează tehnologii care permit inovarea în diferite domenii, cum ar fi computerele de înaltă performanţă şi distribuţie, domeniul medical, oraşele inteligente şi mobilitatea, logistica şi producţia, energia durabilă şi educaţia inteligentă.
 
"Dacă Europa doreşte să reuşească în atingerea obiectivelor sale, aşa cum sunt ele prevăzute în European Act Chips, construirea pe puncte forte europene ar trebui să fie vitală, aşa cum ar trebui să fie şi construirea unei iniţiative pan-europene. Crede că semnarea acestei Scrisori de intenţie cu Guvernul României este o mărturie a acestui demers. Aştept cu nerăbdare să explorăm această cooperare prin dezvoltarea unui viitor centru de competenţe din România", a afirmat Luc Van den Hove.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4829 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...